Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 864
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Аз вчера изтеглих документите и веднага още пред мен и докато бях в училището ми показаха статуса на детето: незаписан. Предполагам, че проблемът с бургаския случай е бил, че са искали своеволно да обявят мястото на детето още на трето класиране.

Интересно ми е - тези от вас, които отписаха децата си и ще се пуснат на рулетката в трето - с много висок бал ли са? Например над 400?

Моите познати деца влизат в играта с над 450
Моите впечатления са, въпреки че нямам богат опит с този вид изпити, че на 3-то класиране играят високобалови играчи. Как иначе ще се бориш за 1 място, ако не си с висок бал?…

И аз мисля, че високобалови деца главно поемат риска за трето класиране. В момента в играта са 4 места в СМГ, 2 в НПМГ, 2 за момчета в Испанската и 4+3 в Немската. Има места и в Туес, Английските, 73-то и Френската. С висок бал, дори и да не успееш да се пребориш за мечтаното местенце, връщането на старото е доста по-сигурно.

# 136
В Русе няма места в 7 училища и те са именно тези с висок и среден бал. Местата са в нискобаловите училища. Сега ще е интересно, ако се появи някой с бал над 300-350, който  не се е записал на второ и е чакал за трето.

# 137
Успех на дечицата, които участват за 3то класиране !

# 138
И ние с бал 400-450 , и си мисля че това е най-рисковата зона ...Все си мисля ,че за топ гимназиите , сега ще се включат и децата дето са си приети в частни училища ( все пак нищо не губят те) и така играчите , с над 450 , могат да изпаднат, на трето класиране и надолу към втори ешалон. Съответно и ние така, още повече ,че съм сложила едва 4-5 училища с по-нисък бал на 2-то класиране , от нашия Sad
Надолу обаче , има и доста повече места и паралелки за избор , особено в 300-400 бал и там , все си мисля ,че не е толкова рисковано , особено ако има място и в собствената ти паралелка.
Аз съм преценила, че е съвсем, съвсем възможно да ходим на 4-то класиране , и още повече , е съвсем възможно , да попаднем и в по-нежелана паралелка от тази ,която бяхме приети. Детето също е наясно с рисковете и за това 100 пъти го питах дали е готов да рискува.

# 139
  • София
Здравейте!
Виждам, че тук коментирате и получаване на еднократната помощ за приет в 8-ми клас. От училището казаха, че сега няма да ми дадат удостоверение, че е записан, дори и да отида, а на родителската среща, която още не се знае кога е. Да подавам ли онлайн заявление за кандидатстване за тази помощ преди да получа бележката?

# 140
И ние с бал 400-450 , и си мисля че това е най-рисковата зона ...Все си мисля ,че за топ гимназиите , сега ще се включат и децата дето са си приети в частни училища ( все пак нищо не губят те) и така играчите , с над 450 , могат да изпаднат, на трето класиране и надолу към втори ешалон. Съответно и ние така, още повече ,че съм сложила едва 4-5 училища с по-нисък бал на 2-то класиране , от нашия Sad
Надолу обаче , има и доста повече места и паралелки за избор , особено в 300-400 бал и там , все си мисля ,че не е толкова рисковано , особено ако има място и в собствената ти паралелка.
Аз съм преценила, че е съвсем, съвсем възможно да ходим на 4-то класиране , и още повече , е съвсем възможно , да попаднем и в по-нежелана паралелка от тази ,която бяхме приети. Детето също е наясно с рисковете и за това 100 пъти го питах дали е готов да рискува.
По същия начин бяхме ние с бал 450.
На трето изпаднахме с 0.5 т. в по-ниско желание от второ класиране, защото нямаше свободно място в същата паралелка. Голям рев беше.
После на 4-то вече нямаше като за нас желани места (тя си искаше точната комбинация езици, без други профили, независимо, че можеше да отиде в някое от хубавите училища с друг профил, обаче) и борбата беше да си се върнем на мястото от второ класиране.
Голяма игра на нерви е.

# 141
  • София
Ние се отказахме от трето класиране, защото единственото, заради което девойката би рискувала настоящото си място е профилирана паралелка в НПМГ - има 2 свободни места, тя е с 452 бал и я делят 9 т. спрямо минималния бал на 2ро класиране. В настоящата й паралелка няма свободни места, както и в други две съизмерими по нейния бал и желани училища. Мнозинството вкъщи реши, че рискът не е оправдан.

# 142
  • София
Ние се отказахме от трето класиране, защото единственото, заради което девойката би рискувала настоящото си място е профилирана паралелка в НПМГ - има 2 свободни места, тя е с 452 бал и я делят 9 т. спрямо минималния бал на 2ро класиране. В настоящата й паралелка няма свободни места, както и в други две съизмерими по нейния бал и желани училища. Мнозинството вкъщи реши, че рискът не е оправдан.
На мен ми се струва, че има шанс за НПМГ. То по-високи точки от приетите деца няма от къде да дойдат...

# 143
  • у дома
Аз се замислям възможно ли е тази година да няма подали деца за допълнителната дата за НВО?Миналата година бяха около 10 тина деца за цяла България и си обявиха датите,сега нищо.

На мен ми се струва, че има шанс за НПМГ. То по-високи точки от приетите деца няма от къде да дойдат...
Още повече,че местата са две,а не едно и риска си е съвсем приемлив.

# 144
  • Sofia
Елена, това географията ли е? 9 т. може и да не са непреодолими, но важното е, че си имате решение и то е категорично. Преди 2 години също не рискувахме на трето, макар че ни деляха 1,32 т. Обаче балът падна с 11 т и се изядохме от яд. Знае ли човек, може на четърто да се появи възможност.

# 145
  • София
desive, НикиK, тя е с 90+ т. география и с 86.25 МАТ. Математиката се удвоява в балообразуването и има доста амбициозни деца/родители с висок резултат математика, които се целят в НПМГ. Ще видим дали и колко ще падне бала на 3то класиране. Не изключвам възможността, ако се появят отново места по-нататък да променим решението си.

# 146
  • София
Тук също има готовност за изпадане в по-нискобалова, която не е чак нежелана и е готов да поеме този риск, за да не се ядосва после, че не е опитал. Там има добър аванс и се надявам да не се вдигне с много балът. И аз имам наблюдения, че в най-високобаловите пада, веднага след тях се вдига. Ние ще си участваме докрай и на 4-то, ако стане така и няма да се ядосваме.
В момента съм кълбо от нерви Sweat Smile не знам до утре какво ще правя. Но пък работният ден приключва и е време за питие, две, три, пет Sweat Smile

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 17:01 от Niffi

# 147
  • София
Леле, много се е вдигнала нагоре географията в НПМГ. По наше време беше най-нежелана и най-лесно се влизаше.

# 148
С математика е в момента.

# 149
  • Sofia
Балът за географията се вдига с много всяка година, така че  не го свързвам с профила математика. Отделно, че последните две години НВО е по-лесно и съответно навсякъде баловете се вдигнаха- А и се предполага, че там отиват деца, които искат да учат география, а не математика.
kitty_ls, в какъв смисъл се е влизало лесно - много деца са се явявали на география ли?

Общи условия

Активация на акаунт