Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 89 079
  • 2 265
  •   1
Отговори
# 2 235
Ами мисля написах как..сега да се повтарям ли, Есме?

Може да е имало за абонати.
За НЕабонати е от тоя месец това.

И аз не съм абонат, с регистрация на номера на предплатената карта в Моят А1 отдавна е възможно да се зарежда ваучер с дебитна карта, но както и да е, щом вече сте го открили, от там е най удобно да се зарежда.

# 2 236
За НЕабонати е от тоя месец това.
От поне 8 години.

# 2 237

Била България - 4.34 евро

Във Франция 2.15 евро

Цената е двойна тук

# 2 238
2€ няма в момента, това е стара снимка или някаква промоция.
Ако се вземат две може да стане близка цената 2,40-2,60€ за брой, колкото тук са немските боклуци.
Май само в България се внасят толкова немски масла…
 Навсякъде  има локални и  френски евентуално, никъде не съм виждал немски.
Президент е средно към ниско ценово масло по света. Дори във Франция има доста по-хубави и скъпи.
Не че не е по-слъпо тук, това е поне 5-6+ години с всички вносни млечни.

# 2 239
Kaкво значи хубаво, по-хубаво, най-хубаво масло? Маслото си е масло - прави се по известна на всички технология от мляко и ако не му се слагат разни маргарини и прочее си става хубаво. Аз поне не правя разлика между хубаво масло и най-хубаво. Не, че ям масло по принцип, де.
Иначе българско масло не купувам, защото явно слагат разни неща. Но и нямам намерение да давам супер пари за някакво прехвалено масло. От мен ако зависи този Президент или да е напуснал пазара или да си е свалил цената.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 16:08 от Черна станция

# 2 240

Даже в някои магазини е повече от двойна. И мен ме дразни, но това е така от мноооого време, не е от сега.

# 2 241
  • Наблизо
Сниманото масло е в скъпа верига дори,за 125 г е около 1евро 70-80 в нормалните магазини.
250г са 2e80-90.
Магазинските марки са малко по-евтини - 2e50-55.

# 2 242
Kaкво значи хубаво, по-хубаво, най-хубаво масло? Маслото си е масло - прави се по известна на всички технология от мляко и ако не му се слагат разни маргарини и прочее си става хубаво. Аз поне не правя разлика между хубаво масло и най-хубаво. Не, че ям масло по принцип, де.

Хахах наистина ли го написа?
Хем не ядеш, ама знаеш .
То за всичко може да се каже така, има водка, уйски, вино за 5€, не фалшиво, ама има и за 100 и 1000,

# 2 243

Хем не ядеш, ама знаеш .
То за всичко може да се каже така, има водка, уйски, вино за 5€, не фалшиво, ама има и за 100 и 1000,

Яла съм все пак. Иначе от водка и уЙски разбирам и правя разлика. За вината нещата са малко по-сложни, но и там правя разлика, защото има причина. Маслото обаче просто естествен продукт, остранен от млякото. И не му се слагат никакви добавки, не отлежава, не се правят специални блендове... Просто се вади сметаната от млякото и толкова.

# 2 244
Значи нищо не разбирате от направа на масло и химическовкусовата промишленост. В Бг президент е скъпо, може би едно от най- скъпите масла, вкусът му е толкова добър спрямо останалите, че чак е неестествено добър 😉

# 2 245
  • Наблизо
И затова заслужава да е 4 пъти по-скъпо от другите страни?

# 2 246

Хем не ядеш, ама знаеш .

Яла съм все пак. Иначе от водка и уЙски разбирам и правя разлика. За вината нещата са малко по-сложни, но и там правя разлика, защото има причина. Маслото обаче просто естествен продукт, остранен от млякото. И не му се слагат никакви добавки, не отлежава, не се правят специални блендове... Просто се вади сметаната от млякото и толкова.
Всичко е просто и лесно, ама не съвсем.
Хайде пак ще пробвам.
А дали има значение млякото, кравата, какво е яла, къде живее и т.н.
Иначе е ясно на всеки, че е не философия да се извади маслото.

# 2 247
  • София
Само да вметна, че President са малко като... Porsche да речем. От една пара нагоре плащаш за бранда, не за самата стока.

# 2 248
Всичко е просто и лесно, ама не съвсем.
Хайде пак ще пробвам.
А дали има значение млякото, кравата, какво е яла, къде живее и т.н.
Иначе е ясно на всеки, че е не философия да се извади маслото.

Предполагам, че да. Както и с виното и другия алкохол. Обаче това би внесло разлики във вкуса, не в качеството. Точно както различни сортове вина имат различен вкус, но все са хубави. Или уиски и прочее. За моите ниски претенции към маслото да е чисто е достатъчно.

# 2 249
2€ няма в момента, това е стара снимка или някаква промоция.
Снимките са мои и са актуални. Тази от Франция е от края на миналата седмица, а в Била снимах вчера. За 125 грама са и двете цени.
250г беше 3.05 евро, с тук е повече от двойно по- скъпо

Общи условия

Активация на акаунт