Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 92 140
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 2 295
  • sofia
То не пише процента, ама можеш да си го сметнеш...на 14 грама порция имаш 11 грама мазнини....грубо 78-79%

# 2 296
60% мазнина е по-здравословно,но зависи от какво са другите 40%...

# 2 297
  • Наблизо
То и това трябва да е френско,но не е масло и е с около 30 процента по евтино от истинското.

# 2 298
Домашното масло едва ли е 60%. Никой не те спира да позлваш по-малко масло. Ефектът ще е същият.

Между другото преди години гледах документален филм за обезмасленото мляко, че е маркетингов трик на производителите да ти продадат по-малко качествен продукт като по-полезен спрямо не обезмасленото. Доста пари са вложени в реклами по темата.

# 2 299
  • София /Абсурдистан
За който им се хване. Винаги купувам пълномаслено. То и да живееш не е много здравословно.

# 2 300
Домашното масло едва ли е 60%. Никой не те спира да позлваш по-малко масло. Ефектът ще е същият.

Между другото преди години гледах документален филм за обезмасленото мляко, че е маркетингов трик на производителите да ти продадат по-малко качествен продукт като по-полезен спрямо не обезмасленото. Доста пари са вложени в реклами по темата.

Качеството не е абсолютна величина, а просто съответствие между желаното и реалното. Ако искаш много мазно и калорично мляко пълномасленото ще е качествено, ако е такова. Ако искаш мляко само с белтъци, но без мазнини, обезмасленото ще качествено, ако е такова. И в този смисъл обезмасленото мляко не е некачествен продукт, а само продукт с различни характеристики, каквито много хора търсят. Друга е работата при изкупуване на млякото от фермите, тогава колкото повече масленост, толкова по-високо качество, защото така млекопреработвателя получава повече суровина - и за обезмаслено мляко, и за масло и за каквото там.
Същото е и с "лекото" масло с ниско съдържание на мазнини и много вода и белтъци. Щом някой иска такова и получава каквото иска, то е качествено. Важното е да е ясно отбелязано, че не е пълномаслено и, разбира се, вкусът да е ОК.

# 2 301
Аз искам да се оплача от Lilly .
Кремчето , което по принцип си купувам на тяхната марка е с тройно по-висока цена
Но е в нова опаковка и заради това не подлежат на санкции за вдигане на цените..

# 2 302
  • София
Лили са сръбски измекяри...

# 2 303
  • софия
Бебешките/мокри кърпички от вече 3 години , имам чувството , че на 3 месеца цената им  се покачва....аз нямам бебе , но ги ползвам постоянно .....и цените са станали абсурдни....да не говорим , че и качеството спада...

# 2 304
Политиката на "Лили" явно е да обявяват най-високите цени, съответно на намаление да праскат едни зашеметяващи проценти отстъпка, след които стоката е с цена като в другите сходни вериги.

# 2 305
Аз не гледам с какъв процент е намалена дадена стока. Знам горе-долу каква цена е продукта , който ползвам в домакинството и храната, така , че все тая дали ще увеличат първо артикула и после ще ми напишат с големи букви  -80% . Лошото е , че на всеки следващ пазар , цената се променя нагоре

# 2 306
  • Sofia
Този тахан някой скоро да е купувал/от друг магазин/?
Скрит текст:
Преди 2-3мес.беше около 12-13лв на Кр.село 😠

# 2 307
10 лева е на зеленчуковия пазар в Хасково и този и по-тъмния.

# 2 308
Скрит текст:

Производителя го предлага и продава за 6лв броя

https://trundevi.wixsite.com/foods/nashite-produkti

# 2 309
Скрит текст:

Производителя го предлага и продава за 6лв броя

https://trundevi.wixsite.com/foods/nashite-produkti

И това ако не е възползване от ситуацията - не знам кое е.

Общи условия

Активация на акаунт