Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 84 905
  • 2 184
  •   2
Отговори
# 30
  • Другата България
Не забелязвам поскъпване на основните продукти - хляб, варива, чисто месо. Олиото е безпрецедентно евтино, вчера взех за 2,10 лв. литъра. Сезонните домати, краставици, чушки и патладжан също не са поскъпнали.
Явно пазарувате или от борса, или в друга държава. Доматите са 5лв, краставиците над 4 лв. Ябълките са по 5 лв, бананите над 3 лв......Днес купих кайма за 14лв/ кг, а олио дори на промоция под 2.50 не съм виждала. Маслото, което миналата година купувах за 4лв вече е 10. Всичко е поскъпнало. Много поскъпнало
За олиото - в момента в Кауфланд има на промоция Златно Добруджанско /дано не те подвеждам/, с Кауфланд карта около 2,30 някъде се връзва. И масло DM на промоция.

# 31
Майка ми не се беше прибирала една година в България и вчера влязла в Кауфланд София да си напазарува основни неща (хляб, сирене, кафе, плодове, такива неща). После специално ми се обади да каже, че цените са безумни (нещо, което тя никога не прави, но явно много я е впечатлило) и да си донеса кафе от Белгия, че кафето, което аз пия, било два пъти по-скъпо, отколкото тук. За пакетчета става въпрос. И масло със сол каза да си донеса, че било нещо като 15-16 лева, пък тук е 4 евро.

Следващата седмица ще се уверявам лично.

# 32
Череши не си носи от Беглия, днес в Лидъл бяха 5.49 лв за килограм.

# 33
Череши днес в Лидъл бяха 5.49 лв за килограм.
Ами НЕ! Това е цената за половин кг Wink Кг е 11лв

# 34
Извинявам се, под 11лв килото.
За тази година, това е най ниската цена която съм видяла на череша.

# 35
Череши не си носи от Беглия, днес в Лидъл бяха 5.49 лв за килограм.

Тук вече почти няма. Взех миналата седмица от Карфур 600 грама за 6-7 евро, нещо такова (не обърнах внимание колко точно).

# 36
Майка ми не се беше прибирала една година в България и вчера влязла в Кауфланд София да си напазарува основни неща (хляб, сирене, кафе, плодове, такива неща). После специално ми се обади да каже, че цените са безумни (нещо, което тя никога не прави, но явно много я е впечатлило) и да си донеса кафе от Белгия, че кафето, което аз пия, било два пъти по-скъпо, отколкото тук. За пакетчета става въпрос. И масло със сол каза да си донеса, че било нещо като 15-16 лева, пък тук е 4 евро.

Следващата седмица ще се уверявам лично.
Кауфланд се оливат с цени.Там ходя супер рядко вече.

# 37
  • SF
Пазарувам от Лидл, защото ми е под ръка. Всичко е поскъпнало и то значително! Няма да цитирам цени, защото няма да съм точна "преди и след", но скъпотията е фрапантна.
Най-лошото е, че в развити държави с висок стандарт, същите неща се продават по-евтино или на същата цена.

# 38
И ние пазаруваме от Кауфланд, защото ни е буквално на 200 метра от входа. Колкото и да се оливат, все пак е стандартен магазин и надали разликите с другите вериги са толкова драстични, при това за всички стоки.

# 39
Много неща в Кауфланд, ако не са на промоция са със завишена цена. Примерно кафе, перилни препарати, омекотители, играчки и т.н.

# 40
Вместо праскови купувах нектарини и кайсии юни месец. Домати - Боже, Боже! Тръгнали в Била някакви "селски" да продават за 7 лв килото. Купих един едър за салата. Никакъв вкус нито вид на домат отвътре! Какво се случва с доматите тази година, не знам... Караме на таратор и салата от моркови...
Патладжаните и тиквичките бяха на най-добра цена тази година. Отядох си.
В държава с най-хубавите домати да няма домати, които да стават за ядене, по веригите ми се струва фрапиращо.

# 41
  • София
И според мен Кауфланд понякога завишава бая цените.

# 42
Караме на таратор и салата от моркови...

Ха, а аз се чувствах ненормално, като режа краставици и моркови и ги соля заедно. Детето много я харесва тая салата. На мен ми е странна. Имало и други Simple Smile.

# 43
  • Другата България
И според мен Кауфланд понякога завишава бая цените.
Не понякога, редовно.
Перилни, почистващи, козметика - попадала съм на двойни цени, сравнени с тези от магазина, от който пазарувам обичайно такива продукти.
Понякога и в Лили попадам на по-високи цени.

# 44
А забелязали ли сте занижени качество на стоките, които са на промоция в Кауфланд? Една лютеница Велика, която е доста скъпа, отиде в кофата

Общи условия

Активация на акаунт