Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 33 436
  • 916
  •   2
Отговори
# 15
Има поскъпване, инфлация му се казва.

МРЗ не е колкото беше преди 5 г, нормален растеж.

Мен ме шокира цената на ВИК, вече е 6лв м3.

# 16
Относно черешите, гледам ги в супермаркета - загниват, мухи кръжат около тарелките, но са се заинатили и не понижават цената. Разбирам, че артикулът вече е екзотика, но не е ли грях да изхвърляш с щайгите вместо да ги намалиш на половина и да се изкупят?
Само за сравнение, в Гърция преди 2 седмици видяхме череши за 1.99 евро - прекрасни череши-хрущялки.

# 17
  • София/Севлиево
Тази година и аз само 1-2 пъти купих череши.Тъй и не паднаха под 10 лв/кг(миналата имаше и по 5-6).
Кафето отдавна виждам,че цената му расте главоломно,но все още се намират прилични промоции(аз зареждам вкъщи поне за 6 месеца напред капсули,мляно и на зърна,т.к.имаме три машини и се пие много кафе).За какаото още преди 2-3 години четох,че ще поскъпва заради все по-лошите реколти (у дома не сме му фенове,един шоколад като го отворя може и 3-4 месеца да го ядем с децата,ММ пък съвсем не яде).

# 18

Мен ме шокира цената на ВИК, вече е 6лв м3.
В някои градове е и повече! Confounded

# 19
При нас е над 6 лева от много години и не е годна нито за пиене, нито за готвене, всеки ден купуваме по 2 десет литрови туби вода.

# 20
  • София
Скрит текст:
Не забелязвам поскъпване на основните продукти - хляб, варива, чисто месо. Олиото е безпрецедентно евтино, вчера взех за 2,10 лв. литъра. Сезонните домати, краставици, чушки и патладжан също не са поскъпнали.
Явно пазарувате или от борса, или в друга държава. Доматите са 5лв, краставиците над 4 лв. Ябълките са по 5 лв, бананите над 3 лв......Днес купих кайма за 14лв/ кг, а олио дори на промоция под 2.50 не съм виждала. Маслото, което миналата година купувах за 4лв вече е 10. Всичко е поскъпнало. Много поскъпнало

Аз живея до пазара на Красно село и миналата година се бяха олели с доматите - под 5-6 лева не паднаха големите розови домати, тази година намирам и за 4 лева килото. Също тази година започнах да купувам салатни корнишони вместо краставици и са 2 лева за килограм. Патладжани вчера намерих за 2 лева килограма.
Месото си е скъпо, затова в този сезон гледаме да ядем предимно риба - хем е и по-леко, хем е на същата цена, а понякога, особено в Метро, и по-евтино. Мидите тази година също са по-евтини - миналото лято бяха 7-8 лева килограм, тази година са 5-6 лева.
Не отричам, че има поскъпване на някои неща. Маслото с краварката например от 5 лева скочи на 12 и реших, че не е чак пък толкова недостижимо. Замених го с марка на Лидл. Всъщност бая неща замених с марки на Лидл и усещам, че ми излиза по-евтино определено.
Вече споменатите кафе капсули, които в Гърция и Италия съм намирала за по 2-3 евро, тук гонят 15 лева и ако продължи така, ще сменим машината с такава с кафе на зърна. И аз гледам да съм гъвкава и да си правя сметката, защото смятам, че като потребители можем да влияем на пазара, ако почнат да се оливат с цените.
Много обичам да се храним навън например, но определено ограничихме излизанията. Ами не може така нареченият брънч, който е две яйца, филия хляб и парче бекон, да гони 20 лева. Уж хубавите пици идват на цената на гурме ястия, за надценките на бира и вино да не говорим.

# 21
При нас носят частници от селата, домати 1,50- 2,50 според сорта и големината, прясно мляко 1,50 литъра, дини- левче, пъпеш- 1,30 и други неща, пазарувайте от частници, във веригите е по-скъпо.
Къде са тези частници?

# 22
В Хасково, но сигурно има и по другите градове, имат си ден и час.

# 23
Кафето и шоколадът поскъпват последните месеци. Мляко и масло са вероятно най-скъпи в целия Европейски съюз.
Зехтините доста поевтиняха в Италия и докато там вече можеш навсякъде да си купиш за 5 евро в супермаркета, тук все още не падат под 16-17 лева за литър.

# 24
Кафе, шоколад, пилешко месо и май месо като цяло, мляко и млечни - това забелязвам аз по количката ми. По принцип шоколад и сладко не купувам и ако купувам е рядко, но ми направи впечатление цената на малката обикновена Милка - 5 лв. Grinning

# 25
Череши хапнах само веднъж тази година. Виждам че още ги продават в Била.

Прасковите са безобразни като цени, доматите и краставиците също не падат, въпреки че им е сезонът.
Тиквичките държат цена, чушките също.
Лятото ще мине, а аз още не съм си отяла на сезонни плодове и зеленчуци.

# 26
Прасковите тази година са отвратителни, отвън червени, отвътре зелени, не узряват, не омекват, не се отделят от костилката, няколко пъти купих, от различни места, не стават за ядене, изхвърлих ги всички, а бяха по 6- 7 лева.

# 27
  • София
За черешите помня, че още през пролетта казаха, че почти няма да има български и всичко ще е внос, съответно ще са скъпи. Природа...

# 28
  • София /Абсурдистан
Ние днес ходихме с ММ по задачи и преди да се приберем седнахме в едно кафе на самообслужване да изпием по едно фрапе. Цената - по 5.10 чашата. Ако щеш.

# 29
  • Sofia
Прасковите за нищо ни стават. Кафе на зърна ако не е на промоция е по 50-60лв килограма, което е безумие, но си предпочитам машината с кафемелачка пред гадни капсули.

Общи условия

Активация на акаунт