Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 89 126
  • 2 265
  •   2
Отговори
# 2 250
Маслото президент се води ферментирало масло. След процеса на фермунтация бактериите разграждят лактозата до диацетил, на когото се дължи по плътния и наситен вкус на масло. Има и синтетичен диацетил ( жълтеникава течност). Използва за например за овкусяване на пуканки и като добавка в някои масла. Тук какъв е случая знае само технолога на президент ( рецептите са тайна). Диацетила се смята за безопасен независимо от какъв проазход е, но е установено че при нагряване на големи количества азпаренията са вредни ( случая с работница във фабрика за пуканки). Вдомашни условия няма как да вдишаме такива количества.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 13:22 от mauigirl

# 2 251
Явно ще си ходим без зъби вече,така и от луканка ще пестим.Миналата година пломбата ни беше 300 лв...Днес- 269 евро...Едно и също нещо, един и същ зъболекар...Следващото ни ходене ще е за вадене...Реших, не ми трябват зъби

# 2 252
Барса, ти не беше ли във Великотърновския регион? Не мога да разбера какви са тези цени. Никога не съм чувала за пломба от над 500 лева, дори в София. Това е много, много над средната цена за пломба.

Да не би да става въпрос за инлей?

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 20:28 от Solaris

# 2 253
Барса, ти не беше ли във Великотърновския регион? Не мога да разбера какви са тези цени. Никога не съм чувала за пломба от над 500 лева, дори в София. Това е много, много над средната цена за пломба.

Да не би да става въпрос за инлей?
Даа, и Търново си се знае като градът на 500те лева.Т.е ....МРЗ...А високи цени....Иначе-пломба е...

# 2 254
Това е много гадно, ако е точно така. Да се задавят.

# 2 255
  • Mediterraneo
500 евро за пломба, тези не са в ред...

# 2 256
500 евро за пломба, тези не са в ред...
269 евро, чак 500 още не е, иначе щях да му идаря кроше на сина да я върне
😁😁

# 2 257
Лева. Но е твърде висока цена, дори за лъскава клиника. Със сигурност има и по-евтини зъболекари. Плащам не повече от 150 лева за пломба в София в кабинет, оборудван с дентален микроскоп.

# 2 258
150 лева за последно сме плащали може би 2023та...

# 2 259
Това не е цена на пломба във всички клиники  нали? Все още няма единна цена, както за бензин или други продукти.
Всеки може да каже, че иска и 1000лв, щом има кой да даде, не виждам проблеми.
Аз не разбрах дали са платени, май да де.

# 2 260
Мисля, че горе долу така си вървят , +- 30-40 лв...Единствено в градската стоматология са по евтини, да речем със 100 лева надолу, но пък там всичко е старо...

# 2 261
Това не е цена на пломба във всички клиники нали?

Със сигурност не вървят така и с едно търсене в Гугъл или във форума ще може да се намери лекар на по-прилични цени. Имам роднини във Велико Търново, включително зъболерка, която е вече на възраст, но мисля, че ще ѝ падне ченето, ако чуе за пломби на цена от 500 лева.
В Токуда съм вадила мъдреци за по 400 лева на зъб преди по-малко от година.

# 2 262
Kакато се казва, за всеки влак си има пътници.
Аз също имам такива познати/приятели, едния даде преди Ковид 700лв за вадене на мъдрец, ама му правили 3д скенер първо, не че е имало нужда и му говорили на господине.
А преди 20 години точно във Варна на приятелка й взеха 250лв, когато заплатите бяха много различни от сега и на всичко отгоре беше умряла 1,5 часа мъки.
Та както казах, дали Велико Търново или Русе или София, винаги е имало и ще има такива места, на които ще искат 2 или 3 пъти повече от средното за услугата  и винаги ще се намират клиенти.
По-интересното е, че госпожата знае какви са цените - в пъти над другите, защото ги посещава редовно, а сега едва ли не е учудена.
Ами май е дошло време да ги сменя или пък просто се намира да пише.

# 2 263
  • София /Абсурдистан
Има и други зъболекари, защо ходите при тези, които са се оляли. Потърсете и ще намерите.
Всички цени са вдигнати много, само доходите едва кретат.

# 2 264
Едва кретат зависи къде.

Общи условия

Активация на акаунт