Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 89 949
  • 2 276
  •   2
Отговори
# 2 265
  • Sofia
Пътувайте до друг град ако се налага, но тези цени за пломба са много високи и не са нормални.

# 2 266
  • Beyond the stars
Това не е цена на пломба във всички клиники нали?

Със сигурност не вървят така и с едно търсене в Гугъл или във форума ще може да се намери лекар на по-прилични цени. Имам роднини във Велико Търново, включително зъболерка, която е вече на възраст, но мисля, че ще ѝ падне ченето, ако чуе за пломби на цена от 500 лева.
В Токуда съм вадила мъдреци за по 400 лева на зъб преди по-малко от година.

Родом съм от Вт и съм убедена, че не са това нормалните цени, нито са навсякъде.
И според AI на Гугъл средната цена на фотополимерна пломба е 80евро.

# 2 267
Е защо не се види зъболекар с договор със ЗК. Нали по 3 пломби на година ги поема ЗК, т.е., са безплатни?

# 2 268
В края на октомври 25 платих 100 лв за пломба по ЗК. На теория се поемат, но на практика, ако искаш там да е бяла/забравих името/ + труд - винаги доплащаш. За сравнение през ноември 24 за същата услуга платих 50 лв. Зъболекарят не е някакъв известен и да взима ултра скъпо.

# 2 269
Касата плаща за пломба от композит. Не цялата сума, има доплащане и от пациента...дребна сума, но има.
За фотополимерна - на свободни цени, касата не ги плаща.
Зъболекарят я пише композитна, дръпне от касата колкото там плаща тя, горницата я поема пациента.

# 2 270
  • София
В края на декември в центъра на София по 50 лв доплатих за пломба.

# 2 271
Явно ще си ходим без зъби вече,така и от луканка ще пестим.Миналата година пломбата ни беше 300 лв...Днес- 269 евро...Едно и също нещо, един и същ зъболекар...Следващото ни ходене ще е за вадене...Реших, не ми трябват зъби
упойка имаше ли?

# 2 272
  • SF
Упойката при моята зъболекарка е 20 лева.
Касата плаща 80 лева за пломба. Ако зъболекарят взима 180 - доплащаш 100 и 20 за упойката.

# 2 273
  • София /Абсурдистан
Вчера за вадене на зъб при моят зъболекар, професор, между другото, платих общо 60 лв. Никога не съм плащала отделно за упойката. Пациенти сме му цялото семейство от много години. Има много хора, по записване идват и всички са дългогодишни пациенти. Аз съм доволна от работата му и не бих го заменила с друг. За София иде реч. В клиники колкото пъти съм била, толкова пъти съм съжалявала и повече не стъпвам.

# 2 274
  • SF
Аз също си мислех, че не плащам упойките, но последния път зъболекарката смяташе процедурите: 120 ти е това, 50 ти е това, колко станаха? - 170 и 20 упойката - 190 лева!

# 2 275
  • софия
Моят зъболекар взима 10лв за упойка, а при вадене на зъби, не я таксува въобще. Този месец правих 2 бели пломби фотополимерни 120лв всяка, без здравна каса.

# 2 276
  • София
Докторите и зъболекарите са станали егати търгашите! Последният път зъболекарката извади една книга като меню и започна да калкулира всичко поотделно. Накрая тегли чертата и беше доста солена сума. Рядкост са добрите зъболекари, които работят със ЗК и са кадърни. За докторите пък да не говорим - хем те е страх да отидеш, защото са пълни некадърници, хем ще ти одерат кожата...
Пълен ужас е!

Общи условия

Активация на акаунт