Нашите цветя - тема 29

• 24 696
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Тия с едрите жълти и оранжеви цветове , които ги има в цветарските магазини хич не са издръжливи . Имаме такива , бързо се предадоха тия които са на слънцето . Има и на сянка , но цъфтят по - малко .

# 76
  • София
Не знам по магазините https://bg-biohumus.com/product/taget%D0%B5s-erecta-antigua-f1-% … 0%B5%D1%82%D0%B5/ тези загледах и то първата снимка, изглеждаха ми мн големи, но на следващите снимки сега май не са гиганти, но пък са мн топчести, моите са по-обикновенни, на пълно слънце са, да другите на сянка останаха съвсем дребни, но имат пъпки, а има и на шерена санка  напъпили, но не отварят и те още...
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 13:55 от Angel_Dust

# 77
  • София
Тези на Кити Кет, предполагам са като моите - освен едър цвят, и растението става много голямо. Преди две години беше станал около 2 м и оГромен храст. Тази година в жегите е по-скромно - около 60-70 см. Ще го снимам, ако се сетя, в доматите е. Не че ги е опазил.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 16:23 от sofyia

# 78
  • София
Кое... как... 2 метра😵😵😵

# 79
  • София
Ейнджи, намерих една снимка, от 21.10.23 г
Имах и друга, снимала съм се до него, за доказателство, че е над 2 м, но не я намирам.

Кашонът е голям, кофичката е 8 л, за мащаб. Simple Smile

# 80
Да, високи са, около 1.20 мисля. Моите са от немски семена. Имаше и пакетче с бели, но нито един не поникна, а ми беше много интересно да имам бял тагетис.
При мен е цъфнал един гладиол с много интересен цвят.

И тъй като тук говорихме за къпината - ето я. Снимките не са много добри, но грееше много силно слънце и не можах да намеря добър ъгъл.
Скрит текст:

А това са къпините за раздаване. Те са от друг храст, който изрязах прекалено много и е съвсем нисък тази година.

# 81
  • Пловдив
Имам за подаряване вкоренени клонки от китайска роза. Цъфти целогодишно.
Мога да предложа също резници от олеандър - бял и розов.
При интерес, пишете ЛС!

# 82
ДамаТрефа, на 30 май съм сяла семената теменужки. На мен не ми харесва как се получиха, защото са много тънки и при присаждането скоро сигурно от половината няма да стане нищо.

И аз преди няколко години имах бял тагетис, от семена си го отгледах. Стана огромен и като цъфна хич не ми приличаше на бял, а за мен си беше жълт.

# 83
Да, няма снежно бял тагетис, в най-добрия случай ще е кремав. Аз не мога да отгледам, охлювите много ги обичат. Евентуално бих пробвала с такъв висок, макар че и на 2м височина съм виждала охлюви, нищо не ги спира.

# 84
  • Карлово
[quote author=֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍ .
Предложете растения за покрай езеро . Пресадих една хоста , тия дни ще засадя и заешко ухо , дебела мара , няколко вида седум , но за друго не се сещам .
[/quote]
Ето това, на което не мога да запомня името, пък и не си го записвам, предлагам:

Влаголюбиво, почвопокривно.

# 85
Седуми , дебела мара са сухоусойчиви, а не водолюбиви, влагата ги убива.
Хостата е сенколюбива, а езерцата са слънчеви. Тя също не е особено влаголюбива.
За езерце са необходими блатен тип растения.
Примерно такива
https://garden-hobby.com/dvor-i-gradina/blatni-rasteniia

# 86

Явно тая година ще се хваля с кактуси. Този преди 2 години получих от моя колежка. Излишно е да казвам,  че не съм го обгрижвала кой знае колко, но ей го на. Надявам се до утре или другиден да цъфне, че после ни хваща липсата за една седмица,  а искам да му се нарадвам.

# 87
  • оттам, откъдето започва България
Pippi_, много е хубав!🥰❤️ Ако не те затруднява, моля те, снимай го като цъфне с цялата си прелест. Relaxed

# 88
Снимането не ме затруднява, притеснявам се само дали ще го хвана, защото след два дни няма да съм тук. Надявам се до тогава да го хвана в цялата му прелест. Ако успея, ще ви го покажа.

# 89
  • оттам, откъдето започва България
Мисля че утре сутрин ще те чака. Blush

Общи условия

Активация на акаунт