Нашите цветя - тема 29

• 24 797
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Ами пак около 10 не трябва да е много на дълбото. Ти не гледай снимките някой те са от предни години . От началото не стана много редовен имаше доста празно, но после се оформиха по на гъсто. Нищо по специфично. Само че като го садите го полейте че котките да не го извадят. Листата не ги режем те си изсъхват.

Аз търся детелина и не мога да намеря. Искам червена и зелена която цъфти розово. Колржката ни на работа инаше пъстра ама я окипази.. Не разбирам защо хора, които не могат да гледат цветя защо гледат   ...

# 256
  • Карлово
Детелина, оксалис , Това ли искаш?
Имам червена, зелената май я ликвидирах.

# 257
  • София
https://lukovici.bg/bg/product/1082-detelina_chetirilistna_oxalis_iron_cross.html или такава?

Последния коментар не го разбирам... Никой не се е родил научен и знаещ, хората се учат, щом им доставя удоволствие, защо да не гледат.. 🤷‍♀️

# 258
Ехе, колко цветя убих докато се науча... Както казва един стар виц, ако цветят ви загиват, значи не се стараят достатъчно Wink

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 21:14 от Phloxx

# 259
Купих една китка за овчицата си.

# 260
Ооо... много красива тази овчица, Pippi!

И аз си бях купила преди няколко години луковици шафранов минзухар от Бриколаж. Цъфна само една година и това беше. На следващата изкара само листа и до там им беше живота. На другата година повече не се и появи нищо. Те и всички почти минзухари изчезнаха.
Миналата година и предната, мисля че не продаваха в Бриколаж. Пак търсих да си купя, но не открих.

# 261
Момичета, всичките ми луковици са започнали да избиват, включително хемерокалисите на MarietaYo, посадени преди десетина дена! При вас как е положението? Тръгнаха ли нагоре пролетните цветя?

# 262
Хемерокалисите е нормално! Значи са се хванали. Те ще си избият. После ще умрат. На пролет с все сила. Те не са луковици.

# 263
Някой има ли успех с Рододендрон в дом. условия?

# 264
Не е претенциозен. Слънце и вода в паничката, без да се засушава много.

# 265
Не е претенциозен. Слънце и вода в паничката, без да се засушава много.
Без да видя съм го купила със счупено клонче,което не е напълно отделено,дали мога да го счупя и сложа във вода и така да размножа?🤔

# 266
believe_ Съмнявам се, че така ще можете да го размножите. Ще видите след като прецъфти колко много нови клонки ще избият.

# 267
  • София
Да ви споделя моята аубрите съвсем се загубиха, остана само на едно място няколко пършиви клончета с едно - две листета...
Скалната ми сапонария от друга страна се развива добре на листна маса, но не видях цвят... Ще се надявам другата пролет да вземе и да цъфне☺️

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 12:51 от Angel_Dust

# 268
Аубриетите изглежда искат английско време, т.е. висока въздушна влажност. Моите си стоят много дребни, още са си в лехата за сеене, чудя се на какво място да ги насадя наесен, може би ще ги преместя в едно плитко корито и ще ги оставя на една по-задна тераса, ако искат да стават каскадни, ако не искат - каквото искат, но няма смисъл засега да заемат място в градината.
А Алисумът ще го използвам отново за запълване на разни места, които в края на лятото се оголват (освен за доматените междуредия, като тази година Simple Smile ) Докато има други цъфтящи край него, той ще си расте по малко в ниското, като прецъфтят в края на лятото - той ще се развихри и ще цъфти до сняг.

# 269
  • София
Алисумът ми е добре за сега, даже цъфти в момента за пореден път...

Общи условия

Активация на акаунт