Нашите цветя - тема 29

• 10 306
  • 340
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ооо ясно, чудесно тогава, аз реших, че тотал разчистване за строеж и ще си отиде и ми стана мъчно.
Значи все пак скоро ще имаш по-добър достъп и ще можеш ако трябва да си вземеш още материал❤️

# 331
Потвърждавам, и аз така вкоренявах и Хортензии и Зокуми. И Да, първата зима да прекарат вътре.

# 332
Пристигнаха ми луковиците. Това са сортовете лалета. Дали ще станат точно такива... Дано!
(явно ме е обхванала розово-лилава вълна при поръчването Blush)

# 333
  • София
И аз си купих малко луковици... 😅 И бордо микс... Май за това влязох...

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 15:34 от Angel_Dust

# 334
Момичета, някоя има ли опит с отглеждането на дива лоза на балкон?
Имам идея да посадя в сандъче и да я пусна по декоративна дървена решетка за сянка.
Дали ще преживее зимата /да поясня- за София става въпрос/?
И кога е най-удачно да се посади?
Аз имам. Зимата и окапват листата и е голи пръчки. Иначе вече 3-та година си живее на балкона в София

# 335
Преди време бях качила една от орхидеите си:
Изрязах жълтите листа и след като показах снимка в агроаптека, ми препоръчаха това:
Сега орхидейката изглежда така:

Пуснала е и ново листенце, мислите ли, че вече е добре? Знам, че има специална тема за орхидеи, ще пусна и там публикацията.

# 336
Дами,купих си Каладиум.Четох,че  всъщност е от луковици,на есен листата падат и всъщност какво трябва да направя-да изрежа всичко до дъно ли?
На пролет би трябвало пак да поникне като темп достигне 25-26 °С

# 337
Оставяш го на светло място, но да не е на пряка слънчева светлина, зимата заспива ( окапват му всички листа) и на пролет се събужда. Поливам веднъж на 10 дни зимата по малко

. Много е красив твоят Simple Smile!

# 338
Оставяш го на светло място, но да не е на пряка слънчева светлина, зимата заспива ( окапват му всички листа) и на пролет се събужда. Поливам веднъж на 10 дни зимата по малко

. Много е красив твоят Simple Smile!
И твоят е симпатяга 😇!
А след окапване на листата нещо трябва ли да изрежа?

# 339
  • София
Момичета, някоя има ли опит с отглеждането на дива лоза на балкон?
Имам идея да посадя в сандъче и да я пусна по декоративна дървена решетка за сянка.
Дали ще преживее зимата /да поясня- за София става въпрос/?
И кога е най-удачно да се посади?
Засаждал съм много лози, но по-добре е пролетта, за да си пусне стеблото и да я поведете както си искате. Лозата си е външно растение и няма причина да не преживее зимата. Дивата лоза е много здрава, не напразно на нея по-добре се хващат присадки, има хубав корен. Първата година естествено няма да ви е достатъчно голяма, но ще порасте, ако я поведете правилно Blush
Да не съм само офф, новата ми/стара/ кашпа с Erica gracilis

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 08:51 от Exter

# 340
Believe, листата като изсъхнат ги отрязвам, не поливам обилно за да не изгният грудките!
Моите са два Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт