Боледуване на децата ни-тема 91

• 15 597
  • 554
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Вземете Наривент. Назик има ксилометазолин.

# 541
Здравейте, Бебето ми лежа в болница,заради запушени черва(инвагинация) ,изписаха ни,но казаха че има вероятност 20% да се случи пак в рамките на следващите дни Cry. Моля някои,които е преминал през това,да ми пише,наистина ли вероятността е толкова голяма,не ми казаха нищо за храненето,само да не давам бобови. Въобще всичко,което ми кажете ще ми е от полза.Писах и в друга тема,но от вчера никой не ми е отговорил.Благодаря предварително!

# 542
The doors, двама педиатри са ми изписвали назик кидс на детето, когато още нямаше 2 години. Беше на 1 г и 7 месеца и на 1 година и 9. Пръсках го и помага. Количеството ксилометазолин е малко и съобразено за деца.

Megan,  нямам нужния опит, не знам какво да ти кажа, но стискам палци и вярвам да не се повтори. Нека лошото е вече зад гърба ви!

# 543
И аз съм пръскала на малкия спрейове за големи, особено докато бяхме в Англия и там нямаше други, освен за големи (над 7 годишни).

# 544
Мои приятели казаха, че сега ковид така протича - при някои само температура, при други със стомашни разстройства, ако е цяло семейство - микс.

Frozen, дано го пресечеш и не се влоши. Сега как е? Капеш ли нещо в носа?

Да, редувам физ разтвор и флуиал. Като стана след обедния сън му беше запушен, но нищо не излезе. Не му тече, а е назад.. Ще го задържа няколко дни за всеки случай. Иначе е весел и беснее.

Флуиал го дават май за над 6г, но педиатъра каза че може да се слага. Но той не е с ксиломет.
А аз веднъж каква глупост разбрах че съм направила... Оказа се че няколко пъти съм пръскала на детето от назика за възрастни -_- Е, нищо не стана, но кофти. Преди съм му давала и двойна доза от АБ... и лошото е че го осъзнах на следващия ден. Пази Боже. 😫

# 545
Още помня след първата пневмония на малкия как го изписаха от отделението и антибиотикът, изписан за 10 дена с рецепта за домашно лечение беше в доза като за по-голямата му със 7 години сестра. Специално звънях в отделението да питам и да ми потвърдят дозата. Оттогава не се притеснявам сериозно от предизиране с антибиотик.

# 546
Fluial явно става и за по-малки - изписаха го на детето ми след бронхит, беше на почти 2 г.

Brumm, аз щях да се спека много със сбърканата доза антибиотик. Супер, че е минало добре.

# 547
Дозата не беше сбъркана. Беше си вярната доза, просто антибиотикът беше изписан в по-висока от обичайната доза. Затова в листовките дозировката е в граници, при нужда се изписва по-силна доза.

# 548
Здравейте, Бебето ми лежа в болница,заради запушени черва(инвагинация) ,изписаха ни,но казаха че има вероятност 20% да се случи пак в рамките на следващите дни Cry. Моля някои,които е преминал през това,да ми пише,наистина ли вероятността е толкова голяма,не ми казаха нищо за храненето,само да не давам бобови. Въобще всичко,което ми кажете ще ми е от полза.Писах и в друга тема,но от вчера никой не ми е отговорил.Благодаря предварително!

Аз бих направила консултация с детски хирург и/ли гастроентеролог, за да ми обяснят подробно и в детайли какво да правя и за какво да наблюдавам. Къде лежахте, в Пирогов? Там знам, че са най-добрите специалисти, много съм (неприятно) изненадана, че са Ви оставили без допълнителна информация. Ако сте в София - идете при Бранков в Токуда или му пишете - има тук тема с негово участие, отговаря на въпроси на родители. Без операция ли успяха да го оправят?

# 549
В детска хирургия бяхме. Без операция ,с колоноскопия и вкарване на въздух в червото. Казаха ми само да наблюдавам,да не започне да се превива,да плаче неутешимо,отказ от храна,бледост и другите симптоми,с които ни приеха тоава и да не давам газообразуващи храни. Две нощи е много неспокоен и от днес е наистинал и има хрема.Газове има често,въпреки че внимавам,какво му давам да хапва. Чудех се мога ли да давам витамин ц ако павиши температурата,защото все пак е киселина. Бихте ли ми изпратили препратка,към лекаря в сайта? Благодаря ви за отговора!

# 550
Моята от висока доза на антибиотик август месец направи кострудиум на червата и то 10 дни след като свърши лечението.

# 551
Темата на проф. Бранков тук. Той оперира голямото ми дете преди години, да чукна на дърво сякаш не е докосвана от скалпел, златни ръце има. Пишете му подробно, той ще Ви отговори или ще Ви извика в кабинета му в Токуда.

Моето малко продължава със сополите, дано утре е по-добре, че сме на контролни изследвания и за ясла. Направо ми се реве Sad

# 552
Ей какви са тези сополи. Носа му е тапа. Адски запушен, почти нищо не излиза, не може да почива на обяд. Чудя се има ли смисъл от инхалации като не може да диша през носа.

# 553
Има смисъл от инхалации, но друг вариант е често да се пръска физиологичен разтвор и/ли Стеримар, както и да се пръска отпушващо - Виброцил, Назик кидс и др. Бързо да минава Sad Моето още поддържа температура, отменихме ваксината за утре.

# 554
  • София
За мен има, защото втечнява

Общи условия

Активация на акаунт