Боледуване на децата ни-тема 91

• 14 809
  • 533
  •   4
Отговори
# 510
Добър вечер.
Нашето момченце вече е 3 та група.
От 15 ти Септември ходи на детска до днес.
Само, че сега когато спи хърка.
Преди да легне му промих нослето.
Утре ще го водя на лекар.Във неотложното звено на лекарката му.
Лятото си беше в къщи и не е боледувал сериозно.
Дали да не пуснем СРП,СУЕ,ПКК И носен секрет.
Какво е вашето мнение.
Бързо търсене на болните .
И пожелавам много здраве на всички.
Лека вечер!

# 511
  • София
Изчакайте да видите как ще се развие картинката. За един хъркащ нос толкова изследвания, че чак и носен секрет…

# 512
Изчакайте да видите как ще се развие картинката. За един хъркащ нос толкова изследвания, че чак и носен секрет…
Утре ще видя как ще се чувства и ще видим какво да правим.
Когато се прибрах ме от градината.
И го изкъпах ми каза, че му е студено.
Вчера и днес заспа по едно и също време.
Във 20:00 часа

# 513
На една приятелка детето й е с леко хъркащ нос, когато има бактерия. Обаче ако няма никакви оплаквания, аз не бих го водила на лекар, да не лепне нещо там. Бих пръскала със Стеримар или физиологичен 2-3 пъти на ден да прочиствам носа.

# 514
  • shumen
Танче,аз бих изчакала да видя как ще и тогава да го заведа на лекар.
Моя и той нещо взе да подсмърча.Но то в това променливо време как да е.

# 515
Моето на 2 г се плаши от инхалатора, а е със задна хрема+кашлица и личната каза да правим инхалации с физиологичен разтвор. За момента му го накапвам и ако тръгне секрет напред, изсмуквам + капки със сребърна вода. Обаче сякаш се засилиха симптомите. Омрон коте ни е инхалаторът, умишлено, за да е интересен. Разглежда го изключен, усмихва се. Гледа аз как си правя инхалация, че не е страшно, обаче от другия край на стаята. Не знам какво да правя вече, накрая като се наслои бактериална инфекция, ще се пие и Аб, защото не мога да направя, каквото трябва.

# 516
Глупости. На вас като дете правеха ли ви инхалации? Сякаш последните години стана модерно. Да, помагат. Ама чак пък, да не правите каквото трябва... честно казано ако ще се влошава, ще се влоши и с инхалациите с физ.разтвор. Не се филмирайте излишно.

Иначе моето дете също се страхуваше като беше по-малко. Честно казано му давах да гледа на телефона ми нещо.. Работеше, тъй като по принцип тогава не гледаше нито тел, нито тв и буквално се зомбираше 😔

# 517
  • София
Вирус с повръщане има ли? След две седмици в училище синът ми се прибра с болки в корема и последващо повръщане. Повърната маса бе розова, което ме накара да тичаме до спешния кабинет. Там повърна още веднъж в розово. Лекарите, в това число и детски хирург, не бяха впечатлени. Казаха, че вероятно е вирус и да го наблюдаваме. Не е повръщал от тогава, спа сравнително спокойно, но сега е доста отпаднал. Пи половин чаша стоперол и около 300 мл вода. Изненадващо, не е гладен...

Редактирам се, има и температура- 37,5.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 08:39 от Феичка13

# 518
Първите инхалации на малкия минаваха с рев. Свикна след 3 годишна възраст. Не се филмирайте, и аз съм съгласна с мнението, че ако ще стане бактериална, ще стане с или без инхалации. Те пък с физиологичен едни инхалации...

# 519
  • shumen
Моя първия път също рева при инхалациите,въпреки че ги правихме в поликлиниката.Не се притеснявайте,и с и без инхалации пак може да стане бактериална инфекция.
Фейчка,има такъв вирус с Т и повръщане.

# 520
Здравейте,  някой знае ли със сигурност колко отрицателни теста и през колко време се изискват след доказана салмонела ?

Детето на 15.09 започна с висока температура,  на следващият ден диария.  Пуснахме микробиология на 17,  а на 19 вече имаше положителен резултат, потвърден и от Инфекциозна болница. На места чета 2/3 отрицателни теста, от различни лаборатории и тотално се обърках.

За бъдеща информация - за постъпване на градина, след доказана салмонела, искат само един отрицателен тест (говорено с РЗИ).

# 521
И при нас първите инхалации бяха, когато детето стана на 2г. Давах телефон, защото по принцип тогава не му давахме. И той се радваше 😀 Като чуеше време е за инхалация, му ставаше ясно с какво “върви” тя.

# 522
  • София
Едно време нямаше и инхалатори как да се направи инхалация? И тая над тенджерата няма общо с тази с инхалатора. Иначе и моята дъщеря я беше страх мнохо в началото после свикна. Ся давала съм телефон какво да правя… Имам и един безшумен и безкабелен инхалатор, но става според мен само за физиологичен.
Иначе се сещам и за промивки обаче на 2г не си представям как ще стане…

# 523
  • Varna
Най-хубаво си изкарва сополите , след инхалация със лайка над тенджера. Такива чудесии излязоха последния път. Но трябва да е голямо детето и да стои мирно.

# 524
Хомеожен 9 по колко таблетки могат да се приемат на ден за дете и възрастен?

Общи условия

Активация на акаунт