Първият проблем е с менюто в ресторантите. Освен някоя салата, в менютата трудно се намират ястия подходящи за вегани и вегетарианци. Също така, повечето вегани и вегетарианци не консумират глутен и това прави храненето навън още по-трудно.
Аз от почти 20 години съм вегетарианка и се храня без глутен. Опитах за известно време да бъда веган, но ми беше трудно с намиране на храни изцяло без животински продукти. Особено по заведения, които избягвам по същите причини.
Мисля, че всички заведения в ЕС трябва да се задължат да имат някакъв процент от менюто с веган и вегетариански опции без глутен.
Също така в супермаркетите трябва да има отделни кътове за такива храни. В големите вериги са смесени и трудно се намират, като храни с месо стоят на един рафт с веган или вегетариански храни. В това отношение, хората избрали този начин на живот и хранене са ощетени и дискриминирани.