Боледуване на децата ни-тема 91

• 19 682
  • 686
  •   5
Отговори
# 675
Бяхме тази сутрин на преглед.
Било вирусно.
 Остър Конюнктивит, не уточнен.
Пусна му носен секрет.Аз добавих ПКК и СРП.
За очите му изписа капки Тобримед 3х2 капки за 7 дни.
Рупафин 2 х5 мл за 7 дни.
Рупафин след това 1х5 мл за още 7 дни.
Иноседа 3х5мл за 7 дни.
Пулмовакс 3 х5 мл за 7 дни.
Зиме за носа 3х2 капки за 7 дни
Даде бележка за градината до 21 ви Октомври.
Ами сега във вкъщи ще се гледаме и дай боже всичко да бъде наред.
Бъдете здрави.

# 676
  • София
Влизам с питане за сироп Мукослован? Някой давал ли го е? На дребната са и го изписали, защото подкашля от 2 дни. Чудя се какво да очаквам дали ще я разкашля още повече или ще успокой кашлицата?

# 677
Влизам с питане за сироп Мукослован? Някой давал ли го е? На дребната са и го изписали, защото подкашля от 2 дни. Чудя се какво да очаквам дали ще я разкашля още повече или ще успокой кашлицата?
Аз споделям, че не видях никакъв резултат от приема на този сироп.
Малкия имах чувството, че повече кашляше от колкото да му минава кашлицата.
За това вече не го купувам.
 Но при всяко дете е различно.
Споделям при нас как беше.

# 678
  • София
Срещнах коментари, че разкашля повече, за да отхрачи детето уж. До момента е изписван Флудитек и затова се чудя... По принцип сиропи много много не са давани на нейната възраст.

# 679
Мукосолван съм приемала като тийн. Да, разкашля повече в началото, защото помага да отхрачиш.

# 680
Бял или черен бъз взех те? Днес попитах в един био магазин и жената ми каза че черния е за имунит, а белия за бял дроб и кашлица.

И ние вече 8-ми ден сме болни. Казвам СМЕ, защото и аз съм в кюпа - сополи, кашлица отвратителна и това е. Нито детето, нито аз сме вдигали каквато и да е Т. Не сме отпаднали и двете, тя обръща къщата, аз съм си в кондиция.
На нея давам 100 неща - прополис, пчелен прашец, сироп от бъз, коластра, витамин С. Отделно промиваме нослето и пръскам Назик, за кашлицата започнах Флудитек за нея и Ердомед за мен. Като цяло утихват вече нещата, но не знам какво е това чудо. От август започнах коластрата, от сряда давам вече втора опаковка с прекъсване от 10 дни. А от 10 дни давам домашен сироп от бъз с мед, който поръчах от една жена във ФБ (препоръчана ми е от познато семейство с дете, на което дават вече втора година от същия сироп). Аз давам по лъжичка чаена на ден. Жената ми прати и едно домашно мехлемче за кашлица и хрема, което е с етерични масла и извлеци от билки да мажа синусите и гръбчето. Като цяло има ефект, струва ми се, че този път минава сравнително леко.
Аз започнах също профилактика от август с витамин Д и В12, че още миналата година ми бяха ниски. Като цяло върти се нещо или няколко неща. Още около 20.09 в градината бяха наполовина, ние пропуснахме тогава, но сега втората вълна ни удари. В петък отново бяха наполовина децата. След лятото, в което рекордът посещаемост ни беше 7 дни, сега имаме три пълни седмици. Направо не е за вярване.

# 681
Здравейте,излезнаха резултатите на малкия 4 г и 11 месеца .
Може ли да ги погледнете.
Личната е на работа чак утре следобед.

# 682
Танче, незнам как да ги разчета тези резултати. Мога само да ти пожелая да се оправи от назначената му терапия и да не се стига до АБ.

# 683
Според мен почва бактериално нещо - високи неутрофили и ниски лимфоцити. Хубавото е че левкоцитите са в норма. Црп не е мн високо. Даже е в норма според тази лаборатория. Може и да се пребори сам. Успех.

При на ММ го втриса. Чудно. Детето малко носи от градината, че да внасяме и ние допълнително.

# 684
Blue  angel каква коластра даваш?

# 685
Радвам се, че няма да пие антибиотик.
Ще изчакам да излезе и носния секрет.
Дано се оправи.
Днес когато се прибрахме по някое време се оплака ,че го боли лявото ухо.
Дадох му Нурофен и спря да го боли.
Дали да не взема и един комбиниран тест за ковид и грип.

# 686
  • София
Грип не знам ама Ковид има. Иначе продават масово комбинирани и поне не се взима поотделно.

Общи условия

Активация на акаунт