Проблем със съседи

• 2 865
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Закон за устройство на територията:
Чл. 40. (1) Всяко жилище трябва да има самостоятелен вход, най-малко едно жилищно помещение, кухня или кухненски бокс и баня-тоалетна, както и складово помещение, което може да бъде в жилището или извън него. Допустимо е помещенията да бъдат пространствено свързани с изключение на тоалетни и бани-тоалетни.
(2) Санитарни помещения над жилищно помещение, над кухня или килер за хранителни продукти се допускат само в жилището, което обслужват.

Извършеното от съседите ви преустройство е незаконно и като такова - подавате жалба до общината с искане за разпореждане на премахването му. Вариант 2 - водите си гражданско дело, пак с искане за премахване, защото освен незаконно, извършеното ви пречи.

# 16
Опитах и застраховка да направя, но апартаментът не е постоянно обитаем, а живея в друг град. Поради тези причини и застрахователите отказват да ми съдействат.

Това няма как да е вярно!

Оставам с впечатлението, че сте тук просто да се пооплачете! Каква полиция? За сменено предназначение на баня? Ама сериозно ли смята някой, че полицията трябва с това да се занимава? А за запушен канал и шумна пералня?

# 17
А аз само мога да Ви пожелая да не попадате в моята безизходица!
Кое няма как да е вярно? И защо полицията да не се занимава със случая, след като не мога да комуникирам по никакъв начин с проблемните съседи, а постоянно получавам течове и наводнения от тях? А за сменено предназначение на баня не съм писала.

# 18
  • при късмета
А аз само мога да Ви пожелая да не попадате в моята безизходица!
Кое няма как да е вярно? И защо полицията да не се занимава със случая, след като не мога да комуникирам по никакъв начин с проблемните съседи, а постоянно получавам течове и наводнения от тях? А за сменено предназначение на баня не съм писала.
Няма как да е вярно, че застраховател няма да застрахова жилище, на база това, че е необитаемо.
И да, полицията не се занимава с такива случаи, колко още хора трябва да ви го обяснят. В общината трябва да пуснете жалба, не в полицията. От полицията какво очаквате? Да намерят съседите, да ги принудят да направят ремонт и да висят на главата на майстора, докато не свърши ли?

# 19
И защо полицията да не се занимава със случая, след като не мога да комуникирам по никакъв начин с проблемните съседи, а постоянно получавам течове и наводнения от тях?
Вие жалба пуснахте ли? На домоуправителя изпратихте ли щетите нанесени от съседа?
Или само си пишем тук, да се намираме на приказка.

Кой застраховател отказа да сключи полица?

# 20
Е, явно някои, освен да се намират на приказка, пишат в темата и за да се заяждат. Съжалявам, че изобщо започнах да пиша тук.

# 21
Поне ви дадохме идеи, знаете какво да правите.

# 22
  • при късмета
Наистина ли не разбираш, че грешката е в теб? Дават ти се насоки за правилните действия, за да решиш твоя проблем. И на това казваш заяждане!? С погрешни нагласа и действия, няма да се реши никакъв проблем. Срамота е да не знаете правилата и как работят институциите в собствената ви страна, но за всичко друг е виновен, не собственото невежество. И това не е заяждане, а констатация на база личните ти изказвания. Продължавай да се тръшкаш на полицията, да видим кога ще спрат да те наводняват, щом мислиш, че те трябва да направят нещо.

# 23
Наскоро си закупихме ново жилище и разбрахме, че съседите над нас са си правили незаконни преустройства и над спалната на децата е тяхната баня с тоалетна. Започнаха и течове. Как да процедираме. Не ми се иска по законов път да се разправяме. А съседите не се разбират от дума.....

Те са с незаконните преустройства обаче на вас не Ви се занимава да се се разправяте по законов път? Точно по законов трябва, защото иначе такива индивиди ще продължават да си правят каквото и както им е кеф.
Хубаво ще си направите застраховка ама те до кога ще Ви наводняват?
Вчера бяхме при адвокат. Искаме, не искаме,ще почваме дела. Вчера направихме последен опит и се качихме да им предложим да дойдат у нас и да видят наводненото детско гардероб че, което от тия жеги за няколко дни ми замириса на мухлясало чак...не пожелаха. Затръшнаха вратата под носа на мъжа ми с думите, че ще си правят каквото си искат.

# 24
Наясно са, че не могат да си правят каквото искат, но вече са я свършили каквато са я свършили.
Няма никакъв смисъл да ходите при тях, дори и да осъзнават, че са допуснали грешка няма да я поправят без да ги накарате. Тоя живот надали ще си говорите повече.
Но вие сте в правотата си - действате методично и натискайте тромавите институции.

# 25
Наясно са, че не могат да си правят каквото искат, но вече са я свършили каквато са я свършили.
Няма никакъв смисъл да ходите при тях, дори и да осъзнават, че са допуснали грешка няма да я поправят без да ги накарате. Тоя живот надали ще си говорите повече.
Но вие сте в правотата си - действате методично и натискайте тромавите институции.
Категорично! В крайна сметка това не е приумица или каприз, а опита до здравето и най-вече това на децата. Там съм безкомпромисна!

# 26
Съществува вероятност, поради тази причина бившият собственик да ви е продал апартамента.
Като адвокат ВИНАГИ съветвам хората, които са ми се доверили при покупка, да поседят с кафе около блока, да се позапознаят със съседите на планирания за купуване имот, да поразпитат ненатрапчиво и пр.  Може и близък да изпратят с тая задача, не е задължително те да се афишират.
Обикновено ми се смеят.
По-умните се вслушват.

Няма как застраховател са откаже да застрахова имот, защото собственикът му живее далече.

# 27
Съществува вероятност, поради тази причина бившият собственик да ви е продал апартамента.
Като адвокат ВИНАГИ съветвам хората, които са ми се доверили при покупка, да поседят с кафе около блока, да се позапознаят със съседите на планирания за купуване имот, да поразпитат ненатрапчиво и пр.  Може и близък да изпратят с тая задача, не е задължително те да се афишират.
Обикновено ми се смеят.
По-умните се вслушват.

Няма как застраховател са откаже да застрахова имот, защото собственикът му живее далече.

Като се сетя, как преди 10 год. си купувах апартамента в който живея сега и колко препатих с предходния (купуван 2008 г.). Пак така ми набутаха бърза продажба на апартамент с проблем протече от всякъде и самия апартамент и проблемен съсед отгоре. И тогава се купуваше като сега - бързо, че ще се свършат. Следващия, купих 2015 г., а проблемният продадох на половин цена отколкото го бях купил. Един месец, след като бях набелязал новия, ходех сутрин, обед, вечер, да слушам звуците около него, кой пее , кой свири Simple Smile. Абе идилия. Аз познавах повечето съседи разпитвах... Страх лозе пази.

По казуса - само с РДНСК - нямат право да правя над жилищни помещения мокри помещения. Сезира се тази институция, и им се дава срок да възстановят жилището в оригиналния му вид.

Темата да послужи за всички, които често излизат с мокри мечти, и въпроси - как могат да преустрояват по тяхно желания и "собствен вкус", спалнята в банята, банята в хола, кухнята на терасата ...

Иначе са ме застраховали в стария апартамент, след време снимах как ме наводняват - за пореден път видео как тече вода, платиха ми щетите, увеличиха ми двойно премията, та нищо и половина е това застраховане.

# 28
Обикновено ми се смеят.
По-умните се вслушват.

Напълно сте права. Ние бяхме толкова заслепени от местоположението и цената...все едно сме ударили десетката. После разбрахме, че точно това е била причината. Но няма да спрем да се борим. До победата. Дори да решим да го продадем някое време, никога няма да си позволя друг да наследи този проблем.

# 29
The Queen1, направо като чета и се ядосвам и аз. Пожелавам ти успех , наистина друго не ти остава , освен да подадеш сигнал както си му е ред . С такива недобросъвестни съседи трябва да се действа по закон , след  като не искат с добро.

Общи условия

Активация на акаунт