Проблем със съседи

• 2 867
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Първо оглед и опис. протокол.нотариус. смидетели. може частна експертиза.нотар.покана след като проверите кой е собственик. Успоредно ДНСК и пр.

Завимавка е и отиват средства, време и нерви, но това се оправдава с местоположението и вкусната покупна цена.

Споко. Не се предавате и действате.

# 31
The Queen1, направо като чета и се ядосвам и аз. Пожелавам ти успех , наистина друго не ти остава , освен да подадеш сигнал както си му е ред . С такива недобросъвестни съседи трябва да се действа по закон , след  като не искат с добро.
Благодаря много! Ще ми е нужен много късмет, за да се преборя. Позитивната енергия , която ми изпращате, значи много за мен!
Първо оглед и опис. протокол.нотариус. смидетели. може частна експертиза.нотар.покана след като проверите кой е собственик. Успоредно ДНСК и пр.

Завимавка е и отиват средства, време и нерви, но това се оправдава с местоположението и вкусната покупна цена.

Споко. Не се предавате и действате.
Категорично. Вече сме решени. Сърдечно благодаря за подкрепата!!!

# 32
Съществува вероятност, поради тази причина бившият собственик да ви е продал апартамента.
Като адвокат ВИНАГИ съветвам хората, които са ми се доверили при покупка, да поседят с кафе около блока, да се позапознаят със съседите на планирания за купуване имот, да поразпитат ненатрапчиво и пр.  Може и близък да изпратят с тая задача, не е задължително те да се афишират.
Обикновено ми се смеят.
По-умните се вслушват.

Няма как застраховател са откаже да застрахова имот, защото собственикът му живее далече.

Не се впрягайте, несъществуващ е казусът. Няма нито ново жилище, нито съществуват деца.

# 33
Съществува вероятност, поради тази причина бившият собственик да ви е продал апартамента.
Като адвокат ВИНАГИ съветвам хората, които са ми се доверили при покупка, да поседят с кафе около блока, да се позапознаят със съседите на планирания за купуване имот, да поразпитат ненатрапчиво и пр.  Може и близък да изпратят с тая задача, не е задължително те да се афишират.
Обикновено ми се смеят.
По-умните се вслушват.

Няма как застраховател са откаже да застрахова имот, защото собственикът му живее далече.

Не се впрягайте, несъществуващ е казусът. Няма нито ново жилище, нито съществуват деца.
Ти от къде разбра?

А и, Авторката и жената, която не живее в апартамента (където вече се оттегли от коментарите) нали са различни лица!

# 34
Авторката имах предвид, неправилно съм цитирала.

# 35
От сърце Ви желая всичко скоро да се реши във ваша полза и да се отървете от този кошмар.
Моля да ни държите в течение какво се случва.

Комшията над нас е решил да храни градските гълъби на терасата си по три пъти на ден с жито. Ужасна смрад е! Писала съм подробно в друга тема. Преди три години си остъклихме терасата, за да може поне в самата тераса вече да не влизат. Обаче козирката над прозорците ни е вече съсипана от гълъбича тор, по външният перваз непрекъснато има мръсотия, по външната част на дограмата, стъклата, комарниците, всичко е в смрад. Всеки ден рина лайна от перваза, бърша прозорци и дограми и пера комарници. Страшен ужас е! Със съседа на глава не можем да излезем, защото според него нищо не ни пречат гълъбчетата, защото те са си на неговата тераса.
От общината ми казаха, че дори да подадем жалба, това е частна собственост и те няма как нито насила да влязат в дома му, нито могат някак да го принудят да спре да ги храни на терасата си.
И така няколко години вече търпим смрад от тия гълъби. Мирише буквално на курник, отделно дето осраха целият орталък вече.
Някои хора просто не са годни да живеят с други хора. И за жалост, ние живеем точно под тях.
Господ да ни е на помощ!

# 36
A какво ще стане ако изловите гълъбите един по един с клетка и ги пуснете в друг квартал?
Тези гълъби не са ято и не се връщат, като пощенските гълъби. Ще се присъеденят към друга група.

# 37
От сърце Ви желая всичко скоро да се реши във ваша полза и да се отървете от този кошмар.

Комшията над нас е решил да храни градските гълъби на терасата си по три пъти на ден с жито. Ужасна смрад е! Писала съм подробно в друга тема. Преди три години си остъклихме терасата, за да може поне в самата тераса вече да не влизат. Обаче козирката над прозорците ни е вече съсипана от гълъбича тор, по външният перваз непрекъснато има мръсотия, по външната част на дограмата, стъклата, комарниците, всичко е в смрад. Всеки ден рина лайна от перваза, бърша прозорци и дограми и пера комарници. Страшен ужас е! Със съседа на глава не можем да излезем, защото според него нищо не ни пречат гълъбчетата, защото те са си на неговата тераса.
От общината ми казаха, че дори да подадем жалба, това е частна собственост и те няма как нито насила да влязат в дома му, нито могат някак да го принудят да спре да ги храни на терасата си.
И така няколко години вече търпим смрад от тия гълъби. Мирише буквално на курник, отделно дето осраха целият орталък вече.
Някои хора просто не са годни да живеят с други хора. И за жалост, ние живеем точно под тях.
Господ да ни е на помощ!
Леле, това е ужасно...и особено като си имаш работа с хора, които от дума не разбират, или почват да правят нещо напук. В кооперацията на предишното ни жилище имахме един човек, който правеше същото ...бяха свили гнезда по клетките на прозорците, а за екскрементите -да не говорим. Аз много обичам гълъбите и животните като цяло, но ако искам да ги храня, отивам в градския парк , където са на ята, а не превръщам кооперацията в люпилник...нямам думи. Излизане на глава няма!!!!
Благодаря ви много за моралната подкрепа! Желая и на вас много здраве и търпение за справяне със ситуацията...❤️

# 38
Събрание на ЕС. Тези гълъби носят и зарази разни, не е нормално вскеи ден да ринете коришници.
Някакво устройство за отблъскване вижте он лайн.

# 39
A какво ще стане ако изловите гълъбите един по един с клетка и ги пуснете в друг квартал?
Тези гълъби не са ято и не се връщат, като пощенските гълъби. Ще се присъеденят към друга група.

Не е вариант, защото той продължавайки да хвърля жито на терасата си, ще привлече нови гълъби и само ще преливаме от пусто в празно.

Събрание на ЕС. Тези гълъби носят и зарази разни, не е нормално вскеи ден да ринете коришници.
Някакво устройство за отблъскване вижте он лайн.

Четох за ултразвук как действа, оказа се, обаче, че градските гълъби са свикнали с него и изобщо не ги плаши.
И с белина пръсках перваза дни наред, защото прочетох, че миризмата ги отблъсква, обаче същата работа. Явно с всички методи да бъдат прогонени са свикнали и е ужас страшен.
Колкото до събрание на входа, също полза никаква, всеки вдига рамене и понеже не е на неговата глава, всички си траят. А според домоуправителят ни, който е човечец на 80 години вече, гълъбите били напаст и дали някой ще ги храни или не, те пак щяли да си стоят и да се въдят там, където един път са свикнали.
Така е, изобщо не е нормално да рина всеки ден и да мия и трия гълъбича тор, смрад и прахоляк да търпим, но сме принудени за сега.
И за болестите, които разнасят съм наясно, но според хранителят на гълъбите, това били глупости.
Понякога в етажната собственост просто няма оправия.

Господ да ни е на помощ!
Леле, това е ужасно...и особено като си имаш работа с хора, които от дума не разбират, или почват да правят нещо напук. В кооперацията на предишното ни жилище имахме един човек, който правеше същото ...бяха свили гнезда по клетките на прозорците, а за екскрементите -да не говорим. Аз много обичам гълъбите и животните като цяло, но ако искам да ги храня, отивам в градския парк , където са на ята, а не превръщам кооперацията в люпилник...нямам думи. Излизане на глава няма!!!!
Благодаря ви много за моралната подкрепа! Желая и на вас много здраве и търпение за справяне със ситуацията...❤️

Много благодаря, дано някак се отървем Heart

# 40
При нас никой не храни по етажите гълъбите, но пак е същото. Гълъбите кацат по етажите и отгоре на блока и всичко е в изпражнения. Такъв е живота в града!

Единия вариант е да си направите по-голяма козирка и да не падат изпражнения на перваза ви и на козирката.

Това с болестите е малко градска легенда. Болест от гълъб можете да хванете от самия гълъб, а не от изпражненията му. Най-опасната болест, която разпространяват е менингит и енцефалит - вирусни. Двата вируса не виреят в изпражненията, камо ли на няколко дни.

Варианта за ловенето е изпитан и действа, но трябва да ви се занимава, защото ще трябва един по един с месеци да ловите, пренасяте и пускате гълъбите. Гълъбите не са прелетни - обитават един малък ареал и няма от къде да идват нови и нови, като ги изловите. Да, с времето полека лека пак ще се размножат, но ако сте упорити ще държите мястото прочистено.

Друг вариант е да отглеждате сокол Simple Smile

# 41
  • До хладилника, който обичам
Всеки ден рина лайна от перваза
Събирай няколко седмици и му изсипи пред входната врата.

# 42
Какво точно ще постигнете като изсипете екскременти пред дома на възрастен човек и той ги разнесе из входа и асансьора?
Смятате, че ще плесне с ръце и ще се заеме да ги чисти ли?

Не, просто той ще е добрия, който храни животните, а вие тоя, който ръси ла*на във входа... Всички ВАС ще нападнат!

# 43
Да ги храни някъде другаде.

# 44
Варианта с козирка обмислете.
Също  и за едни остри шипове бях чела. Гълъбите се плашат и от фигури на други страшни птици.

Общи условия

Активация на акаунт