МБАЛ Надежда - тема 26

• 25 582
  • 556
  •   1
Отговори
# 495
Според ценоразписа за вип стаите:

Раждане - самостоятелно настаняване VIP пакет малък (стая 1, етаж 2) 1320.19 лв
Раждане - самостоятелно настаняване VIP пакет малък (стая 12, етаж 3) 1417.98 лв
Раждане - самостоятелно настаняване VIP пакет голям апартамент 2923.97 лв

Може да се видят стаите на видеата на тази страница като скролнеш до секцията VIP настаняване:

https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/prestoy-p … lerodova-klinika/

Не разбирам обаче защо една от трите (вероятно най-евтината) не била самостоятелна както е написано в ценоразписа. Да не би да я ползват за повече жени като е по-натоварено и дефакто 2 VIP стаи да оставят тогава?

За тези скоро родили: свижданията като не си в самостоятелна стая а заедно с други жени, как протичат?

В сайта единствено виждам тази информация:
16:00 – 17:00 ч. свиждане в трапезарията

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 22:05 от PippiParaguas

# 496
Знаете ли дали има безплатни прегледи за бебетата родени в болницата в рамките на месец ?
Преглед се полага само на бебета които при раждане са имали някакъв проблем. При здраво родено бебе не се полага.Относно свиждането таткото може да влиза в стаята до 8 вечерта разбира се се съобразяват с другите жени които кърмят. Повечето двойки бяхме на диван четата в коридорите с бебетата.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 10:30 от Djeniori

# 497
Свижданията са от 16 до 20 часа. Само бащата може да дойде вътре в отделението, стига да се уговорите с останалите майки може да дойде до стаята. Вариант е и в коридора, стига да има свободно място на диваните. Останалите роднини може да дойдат до столовата или долу в ресторанта, като за столовата трябва да се съобрази с вечерята, която е от 18 до 19 часа.

# 498
Аз родих май месец и в епикризата на бебето пишеше, че има право на два прегледа в рамките на месеца от раждането. Дори се възползвахме от тях.

Знаете ли дали има безплатни прегледи за бебетата родени в болницата в рамките на месец ?

# 499
Да, полагат се два прегледа. Бебка не е имала здравословни проблеми, но се възползвахме от тях.

# 500
Да, полагат се два прегледа. Бебка не е имала здравословни проблеми, но се възползвахме от тях.

Къде сте ходили на преглед - в болницата в отделението или на кабинет ? И как запазихте час ?

# 501
В болницата, на партерния етаж има кабинет, в който някой от неонатологията слиза, за да прегледа бебенцата. Запазвахме час по телефона.

# 502
На мен не ми е казано, че бебето има право на два прегледа, и в епикризата не пише такова нещо. Казаха ми, че аз имам право на два прегледа при АГ.
Интересно, наистина някои майки казват, че са имали право на такива прегледи, а други не.

# 503
Сега погледнах епикризата на бебето - пише че има право на 3 прегледа в рамките на месец,от датата на изписването.

# 504
Аз имам две нормални раждания в болницата - октомври 2023 в епикризата на бебето пишеше, че се полагат 2 прегледа, но никой не ми спомена нищо за тях и така и не се възползвахме. Октомври 2025 изрично изчетох епикризата, но вече прегледите липсват, така че допуснах, че съвсем са отпаднали. И при двете раждания имах право на 1 преглед при АГ-то, което е водило раждането, в рамките на 1 месец след раждане.

# 505
Аз родих края на ноември тази година и в епикризата на бебето не пише нищо за прегледи. Водихме я там на 10-ти ден и си го платихме. Никой не ни е казвал да ни се полага, но не съм и знаела, за да питам. Иначе на мен ми се полагаха 2 прегледа и си ги използвах.

# 506
  • В твоето съзнание...
Дами, знаете ли дали в болницата има общо практикуващ лекар или дежурен кабинет, където бих могла да се прегледам евентуално при разболяване?

# 507
може да е от полза

# 508
В коя гестационна седмица си записахте и използвахте часа за мамолога от пакета. Следящия АГ ли ви насочва към кого или на информация го запазвате? Какво представляваше прегледа? Има ли избор от лекари или е един?

# 509
  • Melmak
Аз бях забравила, че имам такъв преглед и следящия АГ ми напомни. Отидох в 24 седмица. Прегледът е образна диагностика на гърди. Запазих час през приложението.

Общи условия

Активация на акаунт