МБАЛ Надежда - тема 26

• 13 635
  • 297
  •   1
Отговори
# 15
Да,  само Стаменова се избира. Настана Ява е във ВИП стая, ако раждате естествено е почти невъзможно, повечето са заети вече, но все пак си питайте. Живот и здраве като раждам второто и аз бих искала да съм сама в стая.

# 16
  • Благоевград
Има ли опция, в която мъжът да остане вечерта преди секциото в стаята като придружител?

И тези, които сте секцио, първите 24 часа след операцията като сте в реанимация с каква нощница сте? Кога махат катетъра? През това време колко пъти ви правят тоалет, за да не лежите в кръв? С какво захранват и Кога?

# 17
Има ли опция, в която мъжът да остане вечерта преди секциото в стаята като придружител?

И тези, които сте секцио, първите 24 часа след операцията като сте в реанимация с каква нощница сте? Кога махат катетъра? През това време колко пъти ви правят тоалет, за да не лежите в кръв? С какво захранват и Кога?
За първия въпрос - не знам. Теоретично можете да имате визитации по всяко време, но едва ли важи и за през нощта. Ако имате придружител към заявената стая, то той е настанен и спи при вас, да. Попитайте на регистратурата, на мен там ми обясниха за типа стая, който исках.

По втората част - не го мислете изобщо. Грижат се отлично за вас в реанимация. За секциото бях с тяхна нощница, синя, медицинска, от плат. Катетъра по спомен го махнаха малко преди да ме качат в стаята. Все пак преди това би било нелогично. Проверяват достатъчно често да не лежите в кръв, сменят при нужда, но и повечето време вие няма да усещате изобщо в какво лежите заради упойката. Няма и да виждате, защото лежите и не можете да станете без помощ. Захранват, като ви качат в стаята. Дотогава обаче дават вода. Ако не си носите, те ви дават. Първата храна беше попара, но много вкусна. Трябва да е нещо много леко и обрано, заради стомаха и червата, и операцията и всичко. След това вече започва нормалното меню, което е като в добър ресторант. Въпреки, че изглежда доста време без храна, не съм изпитвала глад изобщо.

# 18
  • София
Днес ми се обадиха да кажат, че спират свижданията в Неонатология до второ нареждане и не искаха да обяснят защо??? Какво означава това изобщо? Много съм притеснена...

# 19
Днес ми се обадиха да кажат, че спират свижданията в Неонатология до второ нареждане и не искаха да обяснят защо??? Какво означава това изобщо? Много съм притеснена...

Това е много неприятно.

Попринцип понякога Елена Семерджиева е малко по-заядлива и не иска външни хора около нея, особено като шефката я няма, тогава тя ръководи парада. Може и тя да ги е забранила, за да не се занимава. Най-вероятно са по-малко персонал и шефката я няма. Силно се надявам да е човешка, не някоя друга причината.

Пожелавам бързо изписване на детето ви!

# 20

Това е много неприятно.

Попринцип понякога Елена Семерджиева е малко по-заядлива и не иска външни хора около нея, особено като шефката я няма, тогава тя ръководи парада. Може и тя да ги е забранила, за да не се занимава. Най-вероятно са по-малко персонал и шефката я няма. Силно се надявам да е човешка, не някоя друга причината.

Пожелавам бързо изписване на детето ви!

Свържете се с ръководството да ви обяснят това не е ок!

# 21
Аз съм в родилно отделение в момента и точно Д-р. Семерджиева я чух да казва, че сега за няколко дни имало забрана за посещения. Та е възможно както ви казват, тя да е инициирала наредбата. Тя вярно изглежда малко по-рязка на моменти.

# 22
Аз съм в родилно отделение в момента и точно Д-р. Семерджиева я чух да казва, че сега за няколко дни имало забрана за посещения. Та е възможно както ви казват, тя да е инициирала наредбата. Тя вярно изглежда малко по-рязка на моменти.
Освен, ако няма някаква инфекция сред бебетата в момента, тази забрана е нерегламентирана, необоснована, и нарушава правата на пациентите и близките им. Аз бих уведомила директора на болницата, защото малко ме съмнява да е уведомен Rolling Eyes

# 23
Освен, ако няма някаква инфекция сред бебетата в момента, тази забрана е нерегламентирана, необоснована, и нарушава правата на пациентите и близките им. Аз бих уведомила директора на болницата, защото малко ме съмнява да е уведомен Rolling Eyes

Съгласна.А и да разберем дали й дават такива правомощия и своеволия

# 24
  • Melmak
Здравейте!
Опитвам се да запазя час за Надежда и не успявам. Направих си профил, влизам в системата и виждам това:

От падащото меню нищо “не пада” и не ми дава да продължа. Аз ли нещо не правя като хората?

# 25
Имат приложение и от там става много лесно. Или през супер док за съответния соециалист

# 26
От менюто горе вдясно избирате първото - ЗАПАЗИ ЧАС и там вече имате падащо меню по тип специалисти. В момента сте в меню Онлайн консултация, което и при мен е празно, вероятно не е функциониращо.

# 27
Здравейте! Имам няколко въпроса относно цените и престоя в болницата. Това е първата ми бременност.
Не мога да се ориентирам по ценовата листа, планирам да раждам нормално.

1. Може ли партньорът ми да бъде с мен в родилната зала без ВИП пакет или трябва да се доплаща за това? Ако да – в кой пакет е включено?

2. След раждането за мен е много важно да имам контакт кожа до кожа веднага и да се забави прерязването на пъпната връв – практикуват ли лекарите тези процедури?

3. Може ли бебето да бъде с мен в стаята? Искам да кърмя изцяло, затова за мен е важно да имам тази възможност и през нощта.

4. Може ли партньорът ми да ме посещава през деня?

# 28
Fishie,

1. Може, не се доплаща.

2. Ако състоянието на майката и бебето позволяват, се съобразяват с желанията.

3. Да, може.

4. Да, в часовете за свиждане.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 18:27 от sd.ad

# 29
  • София
И при двете ми раждания ( естествени, в Надежда) имах първи контакт кожа до кожа с бебетата и веднага ги слагах на гърда. Казвах, че не искам да им се дава АМ, поставяха бележка за това в количката и децата бяха изцяло на кърма. Били са с мен почти през цялото време (изключвайки часовете за тоалет и прегледи), включително нощем. Присъствието на партньора по време на раждането не се заплаща и го насърчават.
Свижданията са възможни само в часовете за свиждане.

Общи условия

Активация на акаунт