МБАЛ Надежда - тема 26

• 6 600
  • 140
  •   2
Отговори
# 90
Някой може ли да ми съдейства с това дали и как пускат изследвания в центъра в Парадайс, искам да пусна ЧХГ и прогестерон, тъй като знам, че резултатите излизат за час/час и половина. Трябва да мина през регистратура и да заявя въпросните изследвания или?

# 91
Точно така. Заявявате какво искате на регистратура - каса - лаборатория.
Няма нищо специфично.

# 92
Имам две приятелки родили при др Павлова, едната с близнаци , другата с едно бебче , много са доволни и продължават контактите си с нея за профилактични прегледи и след ражданията. Мойте впечатления за нея са от лежането ми в болницата , което не е било малко , около месец бременна общо. И мога да кажа ,че е страхотен лекар и може да и се има доверие, както и добър човек , винаги ще те успокои, ако имаш нужда.

А отзиви за раждане при доктор Павлова-Михайлова?

# 93
Здравей! Да, аз казах още при плащането и ми дадоха листче с номер на счетоводителката. Тя прави разбивката и после можеш да си я вземеш от болницата или да ти я изпратят. Simple Smile

Много благодаря. Ще питам на информация за номера на счетоводителката. 😊
А касовата бележка така ли си остана? С общата сума? Защото тя също е така и не е разбита. А едва ли могат да я коригират

Да, касовата така си остава. Не би трябвало да е проблем, поне при мен не беше. (към ЖЗИ съм с допълнително здравно)

# 94
Здравейте,  искам да направя обременяване с глюкоза.в лабораторията им в мола дали ще мога да го направя?или трябва да отида до болницата?
Доколкото разбрах се прави на гладно сутрин и ще отнеме час -два? Така ли е?

# 95
Аз съм правила в Парадайз 2023-та, би трябвало още да може. Цялото изследване е общо 120 минути, взимат се проби на 0/60/120 минута. На гладно сутрин е, да, трябва да сте в покой в интервала от време между пробите, позволяват по малко вода да се пие.

# 96
Имам въпрос за проследяването на бременност.
Разбирам, че много от дамите имат история в болницата преди забременяване или са правили инвитро. Аз не познавам лекари там, не съм ходила на прегледи. Предстои ми преглед при д-р Десислава Колева, четох обаче добри мнения и за д-р Данаил Илиев. В начална бременност съм, искам да се следя в Надежда. Видях, че има ценоразпис с някакви пакети. Вие пакет ли си купихте или след всеки преглед плащате?

Въобще следенето на бременност колко често е, как се записваш при конкретен лекар и как се случва това?

Здравейте,
Бременна съм за втори път и реших да се присъединя към групата Simple Smile
На женска консултация съм при д-р Колева и за мен по-прекрасен човек от нея няма! Проследи ме и при първата ми бременност, винаги беше на разположение за всичко, а по време на раждането благодарение на нея се чувствах изключително спокойна! Не съм си помисляла за друга болница или друг лекар. Тя ще ви обясни всичко относно пакети и проследяване, не се притеснявайте!
Желая ви лека бременност и може да се срещнем някъде пред кабинета, ако сте при нея Simple Smile

# 97
  • Melmak
Благодаря! А тя секцио прави ли?

# 98
Имам въпрос за проследяването на бременност.
Разбирам, че много от дамите имат история в болницата преди забременяване или са правили инвитро. Аз не познавам лекари там, не съм ходила на прегледи. Предстои ми преглед при д-р Десислава Колева, четох обаче добри мнения и за д-р Данаил Илиев. В начална бременност съм, искам да се следя в Надежда. Видях, че има ценоразпис с някакви пакети. Вие пакет ли си купихте или след всеки преглед плащате?

Въобще следенето на бременност колко често е, как се записваш при конкретен лекар и как се случва това?

Аз нямах история в болницата, отидох на преглед за доказване на бременност и ми се падна Колева, питах я дали води ЖК и се записах при нея.

Колева ме следя мен (в началото). Записах се при Колева за ЖК, минаха май два прегледа и изведнъж тропна, че отивала на специализация и ме пуснаха да ме следи лекар, който още не беше взел специалност. За мен това е непрофесионално отношение, като знаеш, че ще заминеш след 2 месеца не взимай нови пациенти. Следващият следящ НЯМАШЕ ВЗЕТА СПЕЦИАЛНОСТ! И следеше ЖК... Имаше пропуснат диабет, пропусната плацентарна недостатъчност и още няколко пропуска. Живи сме, ама можеше да има сериозни проблеми, разминахме се с по-леки. Последната седмица, в която и преносих, не бях викната на тонове или ехограф. Като ме видяха и ОЛЕЛЕЛОЛЕ, днес трябва да те приемем веднага за индуциране, ама няма места, утре идвай сутринта с багажа. Родих същата нощ, но имаше големи пропуски в следенето, особено последната седмица. Имахме проблеми заради неадекватно поведение на лекарите в ЖК.

Аз не бих отишла при нито един от техните повече за следене. Несериозни са и претупват, много. Особено Колева.

Повечето от нещата по пакетите се покриват по здравна каса. Аз бих си ходила за следене по здравна при един лекар и допълнително платено при моята лекарка, която прави и фетални, но не води ЖК по каса. Пакетите не са нищо специално, не бих взела при втора бременност. Не всичко от пакетите ми беше пуснато, нищо че си го платих и молех да ми го "освободят", че поне да го използвам. Има многого нужни неща, които ги няма в пакета.

За при кой лекар - при който се паднеш, големите имена са само за вътрешни хора. Прегледите са веднъж в месеца. Ехографите при ЖК са стари и не се вижда добре с тях.

Здравейте,
Нямаше как да подмина този коментар, защото съм изключително доволна от д-р Колева. Не знам защо сте на такова мнение - единственото, за което можете да съжалявате е, че не е имала възможност да ви проследи до края Blush а и как имате мнение за някого, ако както пишете ви е видял два пъти?
Понеже аз също исках преглед може би в този период, когато визирате, като й звъннах беше в чужбина на обучение, което е похвално, че работи за развитието си, така че не знам защо се чувствате, че е тропнала, на всеки може да се случи (пък и по други причини). Просто искам наистина да кажа колко стриктно бях проследявана и при първата бременност, и сега. Всичко обяснява, правихме подробни изследвания,  чувствам се в сигурни ръце. Изключителен специалист е, а до колкото сме си говорили, ако не се лъжа, е завършила и в чужбина.

Моя приятелка изпратих при д-р Колева, защото не можеше да забременее от 3 години. Веднага разбра какъв е проблемът и сега и тя е бременна в 7 седмица.

Аз родих със секцио, защото имам проблем с очите, сега пак ще съм секцио. Още на втория ден се чувствах отлично, надявам се и сега да е така, чета от други мами, че след второто секцио са се възстановили по-трудно, но нека да видим. Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 13:16 от pepel_ot_rozi272

# 99
Здравейте момичета!Предстои ми раждане наи вероятно със секцио заради седалищно предложение. Мислех да раждам в СофияМед но напоследък чувам много негативни коментари за там,специално секцио. Някоя от вас с опит в болница Надежда със секцио. Ако може да опишете самата операция как е протекла,анестезиолога добър ли е бил,отношението,престоя и т.н.Ще ви бъда много благодарна!

# 100
Здравейте момичета!Предстои ми раждане наи вероятно със секцио заради седалищно предложение. Мислех да раждам в СофияМед но напоследък чувам много негативни коментари за там,специално секцио. Някоя от вас с опит в болница Надежда със секцио. Ако може да опишете самата операция как е протекла,анестезиолога добър ли е бил,отношението,престоя и т.н.Ще ви бъда много благодарна!

За жалост една моя приятелка беше секцио в София мед и 2 дни сред изписване получи белодробна емболия.Незнам дали е свързано с секциото но...

Вие какви неща сте чували за там?

# 101
Някоя от вас с опит в болница Надежда със секцио. Ако може да опишете самата операция как е протекла,анестезиолога добър ли е бил,отношението,престоя и т.н.
Мога да изкажа само суперлативи за болница Надежда. Раждах секцио миналата година, и планираме още едно секцио там в края на тази година. Отношението е топ. Специалистите са чудесни. Изключително доволна съм от лекаря и целия екип!
Операцията протече гладко, бързо, без усложнения. Анестезиологът беше много мил и внимателен. През цялото време до мен имаше още двама души, които единствено следяха (и ме питаха) дали се чувствам добре, не знам те конкретно дали бяха анестезиолози или нещо друго.
Престоят ми беше перфектен, като на хотел. Условията бяха отлични, включително храна, стая, грижа и отношение. Бях във ВИП стая обаче, може моето преживяване да се разминава с това на някой друг.
Грижата за бебетата е повече от отлична. Говорят за тях с голяма любов. Преглеждат ги всякакви специалисти, направо си имат график. Всеки ден в определен час прегледи, или тоалет, или нещо друго. Първия ден (и всеки следващ) ми донесоха малката като кукличка. Все едно беше минала през салон за красота, косичката сресана, главичката намазана с бебешко олио за крусти, миришеше прекрасно (на Хипп Grinning ), облечена много добре. Беше най-сладкото нещо, което съм виждала Heart
Единственото, което трябва да си носиш в болницата, е халат за баня, всичко друго предоставят. И цял живот имаш хубав спомен от раждането. Заслужава си Hug

# 102
Моето раждане не беше скоро , преди 3г ,но съм доволна, определено бих избрала пак същата болница , ако ми се налага. Възстановяването беше бързо, на 5ти фен от секциото ходих да пазарувам в Кауфланд, а попринцип ми е нисък прага на болка, операцията нямаше шевове, които да свалят , беше  само лепена и белег  вече почти нямам . 6 месеца след операцията ходих на проверка при лекар от Шейново , каза че отдавна не е виждал толкова професионално направено секцио.  Храната е вкусна , аз лежах и месец по време на бременността. Сложиха бебетата на гърдите ми след като се родиха. Анестезиолога беше много добър, постоянно ме успокояваше, говореше ми.  Като цяло съм доволна от анестезиолозите , имала съм поне 6 упойки там, никога не съм имала странични ефекти , гадене или подобни. В реанимация също идваше на час , два , анестезиолога и ме проверяваше, понеже супер много се притесних за близнаците ми (бяха с ниско тегло)  и вдигнах кръвно в един момент от рев, при всяко идване ходеше до неонатология и ми носеше  информация за децата , дори ги беше снимал при едното идване. Носят бебетата в реанимация за малко , но мойте не ги донесоха , заради състоянието им , за това анестезиолога ми ги беше снимал. Та така, ако сте планово секцио може да си изберете в на кой лекар смяната да родите, на мен ми казаха графика им и ми предложиха да си избера. Иначе нямат избор на лекар , само на акушер Надежда Стаменова, която е наистина страхотна и професията и е призвание. Тя е жена на собственика на болницата. Май е това ....

# 103
Здравейте, момичета! Може ли някой да ми даде актуално мнение за неонатологията в "Надежда"? Имаме опасения, че бебчо може малко да избърза (ще започвам 34 г.с.) и се следя там, но ми се иска някой да сподели какво е нивото на грижа за недоносени бебчета и конкурентно ли е например на Токуда, откъдето ни отказаха за раждане главно заради отношението на лекарите? Благодаря!

# 104
Нивото е 3то, т.е. най-доброто. Грижат се много добре за бебетата, макар и понякога да не дават много информация, но това не е чак толкова важно. Съществената разлика от Токуда е, че не заплащате престоят на бебето, което понякога си е голям финансов фактор. Моите деца са родени в 30г.с и прекараха около 2м в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт