МБАЛ Надежда - тема 26

• 6 571
  • 140
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета!Предстои ми раждане наи вероятно със секцио заради седалищно предложение. Мислех да раждам в СофияМед но напоследък чувам много негативни коментари за там,специално секцио. Някоя от вас с опит в болница Надежда със секцио. Ако може да опишете самата операция как е протекла,анестезиолога добър ли е бил,отношението,престоя и т.н.Ще ви бъда много благодарна!

За жалост една моя приятелка беше секцио в София мед и 2 дни сред изписване получи белодробна емболия.Незнам дали е свързано с секциото но...

Вие какви неща сте чували за там?
Една позната онзи ден ми каза ,че е повъпнара по време на операцията и сестрата не я е почистена даже и се е скарали защо повръща, нали и били дали лекарства. Отделно в темата за СофияМед има лоше отзиви напоследък.Аз лично лежах там за висока кръвна захар края на юли,мога да кажа,че не беше зле по имаше някои неща които не ми харесаха.Примерно правиха ми кръвен профил, при които се взима кръв на определени часове .Еми те на второто взимане на кръв ме забавиха около 2 часа,като 2 пъти съм ходила да ги търся и потсещам,доколко са адекватни резултатите с това забавяне там незнам.Второ един ден забравиха закуската в моята стая ,трябваше да ги търся пак,не че не съм имала,просто не е редно някои нямат.Имаше сестра която влизаше в 6 сутринта все едно нахлува полиция.Бях с мами които са раждали и им носеха бебетата. Имаше едно момиче на 22 години първескиня.Не беше много наясно какво да прави не си спомням за какво ставаше точно дума.Като и донесоха бебето само я попитаха първо ли ти е тя каза да ,оставиха го и изчезнаха,това за една говоря иначе другите ако ги питаш обясняваха.Мен ме заболя главата отидох да попитам какво мога да пия конкретно дали мога да взема четвърт аналгин защото по принцип само тои ми помога пък и в такива дози ми е разрешено да го пия.Отидох да поискам казаха ми,че за бременни само парацетамол може,но те имат  само течен аналгин и да съм ходила до аптеката.Та се питам в АГ отделение където то се знае за бременни само парацетамол може по принцип, възможно ли е да няма едно хапче да ти дадат, то е и за температура и за много неща.Да не говорим,че кръвното и температура никои не са ми  мерили без да кажа аз.Незнам може би тези неща са нормални и за други болници и аз имам големите изисквания незнам.Но имах и сърцебиене казах им пак нищо не ме посъветваха да направя.

# 106
На мен ми се гадеше на края на секциото ми в Надежда, анестезиолога ми обясни , че това е , защото ме чистят близо до стомаха , каза ми да дишам и ме успокояваше , през това време сестрата ми пусна лекарство за гадене , бързо мина. Анестезиолога постоянно ми казваше , че има още съвсем малко и ще спре да ми се гади, опитваше да ме разсейва с говорене за децата .

# 107
  • Melmak
Благодаря за всичко, което споделяте! За мен също е полезно!

# 108
Здравейте, раждах в болницата през 2022, като при раждането се паднах при д-р Данаил Илиев, не съм се следяла при него, но тогава ми направи добро впечатление, може ли, ако някой има по-пресни отзиви за него да даде мнения. Приемам и препоръки за други лекари, миналия път се следях при д-р Ненов, но този път не искам да съм при него, затова търся препоръки за други.

# 109
Здравейте, раждах в болницата през 2022, като при раждането се паднах при д-р Данаил Илиев, не съм се следяла при него, но тогава ми направи добро впечатление, може ли, ако някой има по-пресни отзиви за него да даде мнения. Приемам и препоръки за други лекари, миналия път се следях при д-р Ненов, но този път не искам да съм при него, затова търся препоръки за други.

Здравейте, аз съм била при Др Десислава Колева и сега за втори път съм при нея. Искрено я препоръчвам! Blush

# 110
  • Melmak
И аз съм при Десислава Колева, за сега съм доволна.

# 111
Аз родих през май месец при Елка Дачева и се следих при нея. Доволна съм. Правих си феталните при Патрикова и мисля, че е много добър избор също за следене на бременност.

# 112
Аз съм втора бременност при него.
Доволна съм и мога да го препоръчам.

# 113
2021 се следих и раждах при д-р Павлова (мисля, че препоръки и мнения са излишни). За съжаление не приема нови пациенти и се занимава предимно с рискови бремести. Сега се следя при д-р Димова и въпреки, че понякога се получава да бърза/закъснява по време на консултация и адекватна и без излишни овъртания. Та 2021 д-р Десислава Колева се обучаваше и консултираше редовно с д-р Павлова. Предвид положителните мнения мисля, че също е ОК като проследяващ.

# 114
Момичета, кога излизаше графика на феталните морфолози за следващ месец?
На 10то или 15 то число?

# 115
На 10то или 15 то число?

На 03.09 излезе графика за ФМ за октомври. Тъй че предполагам около 1во число на предният месец.

# 116
На 10то или 15 то число?

На 03.09 излезе графика за ФМ за октомври. Тъй че предполагам около 1во число на предният месец.

Здравейте, къде може да се види този график?

# 117
  • Melmak
Аз звънях по телефона, защото се наложи да си сменя часа. Като звъннеш на кол центъра май опция 3 беше пренатална диагностика. През приложението не успях.

# 118
Само през кол центъра се запазва час.

# 119
  • Melmak
А как седи върпоса с БХС? Как се записва? И в коя седмица се случва?

Общи условия

Активация на акаунт