МБАЛ Надежда - тема 26

• 25 766
  • 556
  •   1
Отговори
# 435
Колко бутилки вода си подготвихте за след секциото, за са не ни боли глава от упойката после? 3х500 стигат ли?

# 436
Колко бутилки вода си подготвихте за след секциото, за са не ни боли глава от упойката после? 3х500 стигат ли?
Вземи си бутилка за многократна употреба.
И в реанимация и в родилно има вода от диспенсери ,които са с филтри.
Няма нужда да носиш стекове вода.
Препоръчвам ти да си вземеш и чаша,в родилното да си правиш чай(дават за лактация)

# 437
  • Melmak
Имам малко странен въпрос - ако се случи да родим по време на избори, има ли как да гласуваме? Има ли мобилни урни?

# 438
Някой да знае работното време на аптеката в болницата - тази на етаж 0, до информация?

# 439
Имам малко странен въпрос - ако се случи да родим по време на избори, има ли как да гласуваме? Има ли мобилни урни?
Да. През 2021, когато раждах, имаше.

# 440
До 20ч е.
Но не знам това важи ли за събота и неделя.

Някой да знае работното време на аптеката в болницата - тази на етаж 0, до информация?

# 441
Аптека Орфей
болница Надежда
 тел. 02/4235517; 0885103017 адрес: гр. София, ул. Блага вест 3 e-mail: orfei3@abv.bg
Работно време:

понеделник-петък: 08:00-20:00ч.
събота: 09:00-19:00ч.
неделя: 09:00-16:00ч.

# 442
Някой раждал ли е с избор на акушерка? Как протича? Това само Надежда Стаменова ли е или има опции за избор на друга?

А план за раждане изготвяли ли сте? Отново ли с нея се обсъжда и вероятно се спазва ако само тя присъства на раждането?

# 443
Някой раждал ли е с избор на акушерка? Как протича? Това само Надежда Стаменова ли е или има опции за избор на друга?

А план за раждане изготвяли ли сте? Отново ли с нея се обсъжда и вероятно се спазва ако само тя присъства на раждането?
Здравейте! Аз родих наскоро и бях с избор на акушерка. Този избор се отнася само за ак. Надежда Стаменова. Аз лично изобщо не съжалявам, че взех това решение. Много съм доволна и от моя лекар, и от Стаменова. Раждането протече много добре и се чувствах в сигурни ръце.
Изборът се заявява около или преди 36та седмица и се запазва час за консултация с акушерката.
План за раждане не съм си носила. Реших, че тези неща не винаги могат да се следват. А екипът беше достатъчно отзивчив и всяка стъпка в процеса ми беше обяснена. В точния момент ме питаха и за епидурална упойка.

# 444
Какви са плюсовете които биха ти липсвали без нея? И до колко участва активно спрямо доктора на самото раждане? Как те успокояваше? Аз мислех че основно е там за да адвокира за жената и желанията описани в родилния план.

# 445
Какви са плюсовете които биха ти липсвали без нея? И до колко участва активно спрямо доктора на самото раждане? Как те успокояваше? Аз мислех че основно е там за да адвокира за жената и желанията описани в родилния план.
Ще разкажа накратко с уговорката, че това ми е единственото раждане и реално нямам база за сравнение какво би било с друга акушерка. 😁
До колкото знам при естествено раждане, което протича без усложнения, предимно акушерката води активната част на раждането и изгонването на плода. Поне при мен беше така. Тя те насочва как да дишаш, кога да напъваш и кога не, колко пъти и т.н. Д-р също има своята роля в процеса -  следи разкритието, преценява момента за епидуралната упойка, поема нещата след като бебето излезе, шевове, оглед на матката, плацентата. Вероятно и още много други неща, които пропускам, защото всичко беше доста динамично. При мен д-р и акушерка изглеждаха като добре сработен екип и не е имало повод да се застъпва за някакво мое желание. Лично аз им имах доверие, че ще направят най-доброто за мен и бебето. До колкото съм чувала има и случаи, в които д-р води по-активно раждането отколкото акушерката. Според мен зависи от екипа и ситуацията. Разбира се при непредвидени усложнения д-р има ключова роля за взимането на решения.
Успокоението за мен идваше от цялостното отношение, начина на говорене, напътствията, помогна ми и при поставянето на епидуралната. Веднага след като бебето се роди акушерката го сложи върху мен. След като го прегледаха и повиха ми го даде за да засуче.
Сигурно има и други неща, но това се сещам за момента 😊

# 446
Малко по-назад сме писали много по тази тема- върнете се няколко страници и прочетете.

# 447
Момичета, препоръчайте лекар за късна фетална морфология

# 448
Патрикова , винаги!! Страхотна е и много добър специалист! Назад има много писано за нея.

Момичета, препоръчайте лекар за късна фетална морфология

# 449
Аз също съм запазила при Патрикова по препоръка на момичетата тук. И часовете и вървяха с по месец напред, та предполагам има защо да я хвалят толкова.

Общи условия

Активация на акаунт