Няма да задълбавам повече, защото най-вероятно ще те обидя.
Виждам, че вече те и заключват, което не ми допада, защото вуждам също, че имаш реален проблем. Дай да пробвам и аз, при това ще опитам без да те хокам, много..

Това, което можеш да направиш:
Хапчетата ги изхвърляш, това я ясно.
Намали очакванията си (принципно) от каквото и да е. Прекалено са високи.
Лягаш винаги преди 12. Поне два часа преди лягане – никакви електронни устройства. ТВ – може в краен случай или като легнеш може да оставиш тв да работи на почти фонов шум (часовник на един час). Като легнеш (особено в начало) опитай се да не мислиш за нищо..дори за миг да започнеш да осмисляш и разсъждаваш по нещо, ще ти отнеме поне още 10мин до заспиване. И не забравяй, колкото по-уморена легнеш – толкова по-лесно ще заспиш.
Ставаш рано и само с навит будилник. Никога не ставаш „когато главата ти е решила” или пък изгряващото слънце. Това е важно в началото, за да приучиш мозъка да не мисли, а това да го прави будилника. Първите дни ще е трудно. Той ще те саботира в началото. След време ще свикнеш, ще свикне и той.
Още в първата минута след събуждането започва „часът на Роуз” т.е това е твоят един пълен астрономически час. В този час всякакви ел устройства 100% забранени, дори задължителното поглеждане в телефона. Нищо, ама нищо! В този час си се протягаш ако искаш, правиш си закуска, пиеш си кафе, разхождаш се, може да пуснеш тв. Никакво мислене за нищо друго, освен за личните ти физически нужди. Ако се киприш (гримираш) това може да правиш и 50мин. от времето. Екстра е!
Може дори да изключваш телефона вечерта. Изключи също рутера.
После каквото имаш да правиш друго, си го правиш. Ако работата не ти доставя удоволствие или тръгваш за работа с нежелание или притеснение – задължително я смени, дори с по-ниско платена.
Намираш (особено в началото) време за физическите калибристики.. задължително. Спорт ли, търчане ли, вдигане на тежести, фитнес.. каквото намериш.
Да ти кажа „намали интернет/мрежи/форуми” и прочие е все едно да кажа на стената „Мръдни маа, ша мина” но отмени поне всички излишни неща – тези, които ползваш просто за забавление или губене на време. Опитай да се ограничиш само до необходимите и полезните. Ако чувстваш скука, намери си занимание-хоби нещо. Ако искаш пък и плети

По-принцип, колкото повече време си навън – толкова по-добре.. зависи вече какво ти е ежедневието.
Вечер не се храни, нещо леко може, но поне 3-4 часа (даже е малко) преди да легнеш. Въобще също преразгледай цялата си диета и начин на хранене. Не Забравяй също да пиеш като минимум 2-3 вода.
Само това за сега, дай си един пълен месец така. Да видим..
Дори да съм сбъркал някъде.. тези неща така или иначе ще намалят всичките ти проблеми и симптоматика, та защо не и да се окаже, че просто ще забравиш за тях.. нищо че си ги имаш, ми нека си седят какво ти пука