Това депресия ли е?

• 898
  • 14
  •   1
Отговори
  • Washington,USA
Нямам желание за нищо. Нямам енергия за нищо. Неглижирам външния си вид, не ям много. Сънят ми е много зле. Максимално спя  2-3 часа на ден, ако и толкова
Не знам кой ден е дори. Наблюдавам живота си като страничен наблюдател. Паметта ми е мега зле. Сякаш всичко ми се изтри.
Всичко започна с припадъците от неизяснен произход, които получих в началото на годината. От там нещата тръгнаха надолу и надолу. Ходих на една и съща психиатърка, но не се чувствах разбрана. Имам и проблем с образованието. От отлична студентка и ученичка паднах на успех с тройки. На единия държавен имах тройка, а другия отложих за септември. Така като продължавам ще трябва да го отложа за догодина май месец.
В семейството ми  повечето хора са с докторски титли и ще съм резила на семейството. Постоянно мисля, че хората ми се подиграват и ме обсъждат. Искам да кандидатствам започна на ново и на чисто, но няма как. Мислила съм си да сложа край са всичко, но не ми достига смелост. Обзела ме е страшна апатия и негативизъм за всичко.

# 1
На невролог трябва да отидеш и да направиш скенер на главата или ЯМР, както и подробни кръвни изследвания,  включващи щитовидни хормони , витамини  В12 и D, желязо... поне! Роднините  ти знаят ли за състоянието?

# 2
  • Washington,USA
На невролог трябва да отидеш и да направиш скенер на главата или ЯМР, както и подробни кръвни изследвания,  включващи щитовидни хормони , витамини  В12 и D, желязо... поне! Роднините  ти знаят ли за състоянието?

На ЯМР не съм ходила. Щитовидната жлеза е ок. Това изледе от резултатите.

Роднините ми знаят, но не знаят какво да направят. Като цяло ги депресирах доста с това мое състояние.

# 3
Тези изследвания са много базови и в голямата си част нямат връзка с подобно състояние.
  Не всички,  които написах се поемат от касата и трябва да се платят. ЯМР или скенер,  най-добре с контраст,  може и с направление.  На първо време отиди на добър невролог. Разкажи му за припадъците и всичките си симптоми. Ако прецени, може да останеш в болницата за няколко дни за изследвания и да ти дадат подходящи лекарства под наблюдение.

# 4
Определено има проблем с паметта. Колко еднакви теми пусна!?
Хората тук няма да ти помогнат-психиатър и лечение ти трябва.
За образованието не се тръшкай, не всички са с докторска степен. Ако учиш нещо, което не желаеш само заради родителите може и да се самосаботираш.

# 5
Хайде пак. Да, трябва ти лекар. Десета тема на същата тема. 10000 човека ти написаха да потърсиш лекар.

# 6
Наистина ли намираш утеха, пишейки тук еднакви неща? Смени си психиатъра, след като му нямаш доверие. Не се връзвай на съвети от бг мама, несериозно е.

# 7
Bundyrose споменаваш само семейството си. Имаш ли други контакти, имаш ли компания и среда в която се движиш? Имаш ли приятели до теб с които да споделиш ? Ако наистина пускаш много теми във форума, не съм проверила, се чудя от какво имаш нужда? От какъв съвет, контакт, споделяне, разбиране ? Може ли да обясниш какво търсиш ?
Опитвала ли си да намериш с кой друг от обкръжението и познатите да говориш ? Имаш ли възможност да кажеш на някой какъв е проблема както ти го чувстваш и описваш и да го помолиш да те разбере по твоя начин?
А може би ако някой говори с теб по твоя въпрос е добре да го чуеш и разбереш ?
Това е форум и хората са непознати и не знам може ли добре да разберат. Затова някои по-нетърпеливи отговори. Но като цяло са прави - слушай лекарите си. 

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 09:02 от bella-ciao

# 8
Учудвам се, че при неизяснени припадъци не са поръчали да се направи ядрено-магнитен резонанс на мозъка.
Намери невролог, който да ти даде направление за ЯМР.

# 9
Авторката май не живее в България.
Аз съм учудена, че семейството няма отношение. Казва, че са доктори, интелигенция или нещо подобно.

# 10
В САЩ веднага правят ЯМР при припадък, не е като у нас. Моя близка припадна, устанивиха набързо, че не е от някаква причина от типа кръвна захар и др. подобни и веднага на ЯМР.

# 11
Никъде не правят веднага ЯМР при припадък. Все пак като се пише да се има в предвид, че на някои това ни е професията.

# 12
Няма ли наказание за едни и същи теми?

# 13
Да пише в темата на психоложката:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1768565.90

# 14
Напоследък се спекулира с понятието депресия. Отидете не просто на психолог, а на психотерапевт.
Отидете и на невролог и пуснете по-специфични изследвания. Някои от тях наистина не се поемат от касата, като са ви казали и преди това някои потребители. Но инвестицията в здраве си струва. Не чакайте. Ходете при специалисти, докато откриете и изкорените причината.

Общи условия

Активация на акаунт