Цистит- пиелосептил

• 281
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, имам проблем заради бактерия в червата не можех да пия антибиотици,но получих цистит и преди съм имала,мъчих се цял месец с боровинки и д-маноза по 6000mg на ден и нищо, не ходех често но имах постоянно парене в уретрата и дори болки, не можех вече да ги търпя . В стерилна урина изолираха Ешерихия 10/5 и ентерокок 10/4 и понеже уроложката ми е в отпуска и се обадих и по антибиограма ешерихията беше чувствителна на всичко избрахме нитрофурантоин- пиелосептил( поръчах го от сайта на верутол), като най-щадящ за червата, започнах го вече съм 3 ден 7 доза , той е от 100мг и го взимам 3 на ден през 8 часа,но не усещам никакво подобрение,само няма болка,възможно ли е въпреки че е по антибиограма да не работи,които го е пил кога усети облекчение ? Дали не е друга причината за цистита? .

# 1
Ешерихията е много упорита. Не става с 3 дни АБ. А и не знам какво подобрение очакваш, казваш, че поне болка нямаш. Имаш и Ентерокок, той е още по-гаден.
От Цистостоп Рапид съм много доволна. Иначе Американска боровинка, тази, по 2.
https://www.pharmalife.bg/nejchrs-uej-chervena-borovinka-plod-46 … -cranberry-fruit-

# 2
Ешерихията е много упорита. Не става с 3 дни АБ. А и не знам какво подобрение очакваш, казваш, че поне болка нямаш. Имаш и Ентерокок, той е още по-гаден.
От Цистостоп Рапид съм много доволна. Иначе Американска боровинка, тази, по 2.
https://www.pharmalife.bg/nejchrs-uej-chervena-borovinka-plod-46 … -cranberry-fruit-
Аз точно цистостоп рапид взимам , каква е оптималната доза д-маноза която може да се взима на ден. Знам че е упорита просто се чудех дали антибиотика работи,преди съм пила все ципрофлоксацин и  действаше до няколко часа.До сега не съм пила пиелосептил за това питам.

# 3
При положение, че цял месец си се влачила с инфекция с 2 упорити бактерии, те направо са ти скапали пикочния мехур отвътре. Който и АБ да пиеш в момента, няма как за часове да те оправи. Даже се изненадвам как си имала такова преживяване, при мен винаги симптомите са оставали седмици след излекуване на бактериите.
Пий си пиелосептила, той е много ефикасен, да не кажа, повече от Ципрото, поне за ешерихията. Ентерококът наистина е гад, да видим какво ще стане с него, но той от хинолони не се повлиява добре така или иначе. Тъй че ципрофлоксацинът не е много ОК като вариант.
Аз пия Урикод Форте, мисля, че беше с 2000 мг Д-маноза. Но така или иначе, тя само спомага, няма да ти излекува инфекцията.
И каква е тази бактерия в червата, заради която не можеш да пиеш АБ? То и бактериите в червата се лекуват с АБ всъщност…
Пий задължително пробиотик, а най-добре и антимикотик. Провери се след пиелосептила и при АГ, защото често циститите вървят ръка за ръка с вагинални инфекции.

# 4
Явно циститите са чести, щом казваш, че Ципрофлоксацин действа.
При това положение ще е дълга борбата, да не те отчайвам.
Права е Мила, и на АГ трябва да идеш. Че и там става страшно, покрай Ешерихията.

# 5
Бактерията в червата е клостридиум дефициале и се лекува с 2 антибиотика само,бързо рецидивира и от нея се умира. Аз я получих след болнично лечение на пневмония с антибиотици.Тя се получава от няколко групи антибиотици и за това не трябваше да пия повече.За това се влачих цял месец с цистита,а и през цялото време пусках стерилни урини и никъде нищо не изолираха и на аг ходих и там секрети и ту има бактерия,ту няма,микоплазма,уреаплазма,хламидия уж няма. Накрая в геника ми изолираха ешерихията и ентерокока когато вече и силни болки имах и започнах пиелосептила.Повярвайте ми не е от немърливост,просто влязох в порочен кръг от месеци заради тоталната дисбактериоза от червата и сега наистина не знам какво да направя...

# 6
А, никой не е споменал немарливост. Имах предвид, че като стане хроничен е по-трудно лечението.
А от болница и аз съм се прибирала с бактерия - клебсиела...

# 7
Много са те наплашили с Клостридиите. А това, че се умира от тях пък е толкова абсурдно при съвременната медицина, че не искам да коментирам.
И аз се прибрах след някоя от всичките болници, в които бях миналата година заради коремни операции с Клостридиум, само че моят е друг щам - перфрингенс. И аз минах през 100 АБ с тия болници, та съм също с идиотска дисбактериоза.
Иначе - Клостридиите се лекуват с метронидазол или Ванкомицин, пробвах с първото - ефект никакъв, само си скапах стомаха. И сега си живея с тая гад, пия незнам колко си пробиотика, ама не ще да се оправя. Замислила съм да я атакувам по друг начин, но още не съм се решила. Но, ако имам някаква друга инфекция, особено пък цистит, изобщо няма да се колебая да пия АБ, то е опасно, най-малкото може да тръгне инфекцията нагоре към бъбреците.
Тъй че не е шега това, което ти се случва, но мисля, че нещо в лечението ти генерално куца. Най-малкото не мога да повярвам, че някой лекар ти е казал, че не бива да пиеш АБ при инфекция като цистит и си търпяла месец.
Та да, сега бъди търпелива, няма да ти мине от днес за утре, симптомите ще го влачиш поне месец след излекуване, защото всичките засегнати клетки по лигавицата на пикочния мехур трябва да се обновят.

Общи условия

Активация на акаунт