Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 12 819
  • 229
  •   2
Отговори
# 60
Здравейте! Спряла съм се да раждам в Токуда но се чудя между доцент Атанасова и Леков. Кого ще препоръчате?
Също от регистратура ми казаха, че не е нужно да ме следи Атанасова просто държи след 34-та седмица да съм при нея. Но се опасявам че ще е твърде късно за да ме вземе?
Вие при кого се следите и при кого ще раждате?

Когото и да изберете, няма да сгрешите. И двамата са невероятни.

# 61
  • Бургас
Здравейте! Спряла съм се да раждам в Токуда но се чудя между доцент Атанасова и Леков. Кого ще препоръчате?
Също от регистратура ми казаха, че не е нужно да ме следи Атанасова просто държи след 34-та седмица да съм при нея. Но се опасявам че ще е твърде късно за да ме вземе?
Аз раждах с Леков преди 2 седмици и мога да кажа, че ако се реша след време за трето пак него ще избера.Страхотен човек и лекар 👌🏻

# 62

Януари родих при доктор Леков. Казвала съм много пъти. Пак ще избера него ако се навия за второ. Аз бях рискова
Бременност след инвитро- твърде рано скъсена шийка и риск от преждевременно раждане, но доктора се справи повече от чудесно и резултата е на лице- 6 месечно бебче Simple Smile

# 63
И аз се включвам отново с препоръка и искрена благодарност към Леков, защото заслужава🙏 по-назад в тази тема, както и в миналата има много мнения за него, всичките от които позитивни.

# 64
Здравейте, дали има бъдеща мама на клексан или фраксипарин?
Да, първо на Фраксипарин и след това Клексан. Какво ви интересува конкретно?

# 65
Привет,  видях новия ценоразпис за раждане в Токуда, но нещо не мога да се ориентирам - някой, които е родил след май месец може ли да ми каже дали наистина цента за естествено раждане е 4950 лв?

В тази сума какво точно влиза ? Дали има някакви други услуги, които трябва да се заплатят ?
Колкооо? 😯5000 лв за раждане!? Ами аз ще си наема акушерка и ще си родя вкъщи в надуваем басейн във водата! Какъв е този кошмар с тези пари, какво е това дране на 10 кожи!? 🙄

# 66
Привет,  видях новия ценоразпис за раждане в Токуда, но нещо не мога да се ориентирам - някой, които е родил след май месец може ли да ми каже дали наистина цента за естествено раждане е 4950 лв?

В тази сума какво точно влиза ? Дали има някакви други услуги, които трябва да се заплатят ?
Колкооо? 😯5000 лв за раждане!? Ами аз ще си наема акушерка и ще си родя вкъщи в надуваем басейн във водата! Какъв е този кошмар с тези пари, какво е това дране на 10 кожи!? 🙄

Моят термин е декември и се чудя колко ще го качат до тогава… това е ненормално просто.

# 67
  • Бургас
Аз родих скоро в Токуда и ми излезе 4600 близо нормално  раждане.Преди това бях проверила всички Щерев,Токуда,Вита, Св.Лазар, Надежда и цените почти навсякъде са толкова.Просто условията са различни.За мен Токуда беше най-добрия избор първо заради лекаря с когото се следях и факта, че и той ще ме изражда второ много съм доволна от условията и това, че имаше възможност да съм в самостоятелна стая което за мен беше важно.Неонтологията им е на супер ниво грижат се много добре за бебетата и са подготвени което ми внасяше допълнителна сигурност и от факта, че мога да си платя за придружител ако желая и да съм с някой близък ако имам емоционалната нужда са допълнителни бонуси към цялото нещо.Преди да родя доста познати разказваха за опитите си с държавна болница и всеки ми съветваше, че ако имам възможност по-добре да си платя и да съм спокойна.Имам опит с държавните болници и като бременна и като НЕ бременна и те винаги са били съпроводени с пасивно-агресивно отношение или тотална незаинтересованост и това наклони везните в това ми решение.Просто исках да споделя 🫶🏻

# 68
Аз родих скоро в Токуда и ми излезе 4600 близо нормално  раждане.Преди това бях проверила всички Щерев,Токуда,Вита, Св.Лазар, Надежда и цените почти навсякъде са толкова.Просто условията са различни.За мен Токуда беше най-добрия избор първо заради лекаря с когото се следях и факта, че и той ще ме изражда второ много съм доволна от условията и това, че имаше възможност да съм в самостоятелна стая което за мен беше важно.Неонтологията им е на супер ниво грижат се много добре за бебетата и са подготвени което ми внасяше допълнителна сигурност и от факта, че мога да си платя за придружител ако желая и да съм с някой близък ако имам емоционалната нужда са допълнителни бонуси към цялото нещо.Преди да родя доста познати разказваха за опитите си с държавна болница и всеки ми съветваше, че ако имам възможност по-добре да си платя и да съм спокойна.Имам опит с държавните болници и като бременна и като НЕ бременна и те винаги са били съпроводени с пасивно-агресивно отношение или тотална незаинтересованост и това наклони везните в това ми решение.Просто исках да споделя 🫶🏻

Странно, в ценоразписа на Надежда естествено раждане е 2900 лв. За останалите не съм проверявала, но това си е 2 хиляди лева разлика, особено че си изпълняват някакви пътеки и взимат пари оттам. Дали ще може да кажеш в тази цена какво включва?

# 69

Странно, в ценоразписа на Надежда естествено раждане е 2900 лв. За останалите не съм проверявала, но това си е 2 хиляди лева разлика, особено че си изпълняват някакви пътеки и взимат пари оттам. Дали ще може да кажеш в тази цена какво включва?

И в Надежда за естествено раждани те поема който е на смяна. Нямаш избор на лекар

# 70
Това е цената за раждането плюс престоя в болницата и прегледите за бебето ли?
Защото в Токуда самото раждане без значение какво е било е 2200лв. Останалото е доплащане за прегледи на бебето и за вида стая, която сте избрали.

# 71
Човек остава с впечатлението че някой ви кара да раждате в Токуда. Има държавни болници в които може да родите без да плащате. Сигурно там няма да е кошмар и да ви дерат 10 кожи …

# 72
Пращам ви най- новия и обновен ценоразпис. Модератор ако прецени, може да го сложи на първа страница. Цените са леко завишени и според мен идеята е по-лесно приравняване към еврото.

# 73
Цените за платените услуги в Майчин дом са почти същите (2000 лв.): https://maichindom.com/wp-content/uploads/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0% … 2025%D0%B3.-1.pdf

Обърнете внимание, че става дума за раждане не по клинична пътека - платеното раждане в Майчин дом е 2000 лв., а в Токуда - 2210 лв. Когато се ползва клинична пътека, излиза доста по-евтино, разбира се. А доколкото разбирам от сайтовете и на Токуда, и на Майчин дом, и двете места работят и с НЗОК.

Познати, които вече родиха, са ми казвали, че в държавните болници се носят всички консумативи или се доплаща за тях (закупуваш си спринцовки, лекарства, медицински изделия, превръзки, специални лепенки, всички неща за бебето, носиш си чаршафи и т.н.), докато в частните болници тези разходи са покрити в пакета, който избираш. В държавните се плаща и за всяка дейност на акушера/сестрите - вземане на кръв, поставяне на инжекция и т.н., а за избор на екип се доплаща 900 лева.

Така излиза, че накрая и на двете места имаш сериозен разход за раждане. Затова доста хора избират частните варианти - разликата накрая не е чак толкова голяма. Тя е най-вече в заплащането на нощ за стая, храна и т.н. От друга страна, не съм сигурна доколко мога да си я позволя, затова още се колебая.

Относно раждането вкъщи с басейн и лична медицинска сестра - в началото и аз си казвах, за тези пари ще си наема АГ у дома, но с повечко четене установявам, че най-важното е болницата да има добра неонатология, за да се погрижат адекватно за бебето - всички проверки, прегледи, ваксини, както и (дано на никому не се налага) - спешни грижи при нужда. Това е другата половина от сумата, която е толкова голяма - след раждане заплащаме на болницата и за неколкодневни грижи за бебето.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 11:33 от Chupacabrita

# 74
Относно цените - възможно е съзнателно да се опитват да намалят наплива. Знам за случаи напоследък, в които е нямало места в Родилно отделение и настаняват в ВРБ без бебетата. Това не е ок и само по себе си би довело до отлив.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 12:37 от Harmony12

Общи условия

Активация на акаунт