Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 12 853
  • 229
  •   2
Отговори
# 105
Може ли мамите раждали секцио в Токуда, да споделят при кой лекар са раждали и как е минало, впечатления и т.н.?
Благодаря предварително!

# 106
Здравейте, искам да попитам как става следенето в болницата, по здравна каса или с платени пакети, благодаря предварително. Насочила съм се към д-р Леков, моля мнение за него за следилите се и следящите се при него. И как става проследяването при него, плащате си за всеки преглед или сте закупили някакъв пакет?

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 12:15 от yonsiii1917

# 107
Здравейте, искам да попитам как става следенето в болницата, по здравна каса или с платени пакети, благодаря предварително. Насочила съм се към д-р Леков, моля мнение за него за следилите се и следящите се при него. И как става проследяването при него, плащате си за всеки преглед или сте закупили някакъв пакет?

Аз се следя при доктор Леков, живот и здраве той ще ме изражда. Прегледите са платени, но на първия ми даде контакт на акушерка, при която да се запиша за женски консултации и тя ми пуска част от кръвните изследвания + микробиология и така минават по касата. Аз съм нискорискова бременност и съответно не съм на пакети, а от преглед на преглед (за сега веднъж месечно). Прегледите са около 100-120 лева.

Изключително щастлива съм, че избрах Леков, много спокойствие ми внася, отговаря ми бързо по вайбър и като цяло отношението му е прекрасно.

# 108

Аз се следя при доктор Леков, живот и здраве той ще ме изражда. Прегледите са платени, но на първия ми даде контакт на акушерка, при която да се запиша за женски консултации и тя ми пуска част от кръвните изследвания + микробиология и така минават по касата. Аз съм нискорискова бременност и съответно не съм на пакети, а от преглед на преглед (за сега веднъж месечно). Прегледите са около 100-120 лева.

Изключително щастлива съм, че избрах Леков, много спокойствие ми внася, отговаря ми бързо по вайбър и като цяло отношението му е прекрасно.
Благодаря, аз не съм от София и по здравна каса мисля да се запиша при АГ, в града където живеем, само заради изследванията, за да ми бъде по-удобно и да не трябва да пътувам до София. Ще го обсъдя с него, записала съм си час за септември. А за израждането, ако е секцио е ясно, но ако е естествено раждане го извикват дори да не е работа,нали така, питам, защото при първото ми раждане бях в Надежда, а там няма избор на екип и не знам как се случват нещата като може да избираш екип.

# 109
Всички лекари в Токуда дават номера си на пациентките и са в контакт с тях и се свързват при започване на раждане и конкретния лекар идва, може приема да е от дежурния на смяна лекар.

# 110
  • Sofia
Днес писаха, че и Такова излиза в дълъг болничен. Не знам какво става в тази болница. А и последните месеци ми прави впечатление, че повечето лекари започнаха да преглеждат в медицински центрове извън болницата.

# 111
Към раждалите в Токуда - може ли да споделите какво си бяхте подготвили за болницата?
Дадоха ми кратък списък, основно с изброени документи + кърпи и чехли за баня и тоалетни принадлежности.
Бях чела, че те осигуряват нощници, предполагам, че ще е хубаво и аз да си взема + халат?
Осигуряват ли еднократно бельо / превръзки?
Предполагам, че трябва да си взема помпата за кърма за всеки случай?
Шишета с вода/ някаква храна?
Благодаря предварително!

# 112
Днес писаха, че и Такова излиза в дълъг болничен. Не знам какво става в тази болница. А и последните месеци ми прави впечатление, че повечето лекари започнаха да преглеждат в медицински центрове извън болницата.

Бременна е

# 113
Към раждалите в Токуда - може ли да споделите какво си бяхте подготвили за болницата?
Дадоха ми кратък списък, основно с изброени документи + кърпи и чехли за баня и тоалетни принадлежности.
Бях чела, че те осигуряват нощници, предполагам, че ще е хубаво и аз да си взема + халат?
Благодаря предварително!

Аз си бях взела свои нощници, но си стояха в куфара. Тези, които ми дадоха там, ми бяха по-удобни, а и ми се налагаше да ги сменям по 2-3 пъти на ден. Осигуряват еднократно бельо и превръзки, но ви съветвам да си вземете и вие за всеки случай някакви, каквито предпочитате, тъй като на мен тези от болницата изобщо не ми бяха удобни. Помпата ви съветвам да си я вземете, на мен ми препоръчаха да започна да стимулирам на втория ден, за да тръгне по-лесно кърмата. Но имайте предвид, че там няма къде да се стерилизира. Имате закуска, обяд и вечеря, ако ви се хапва нещо извън тях можете да отидете до ресторанта за последния етаж, или долу, мисля че също има кафене/закусвалня или нещо от този тип. Има и вендинг машина на етажа, както и автомат за вода. Аз гледах винаги в стаята да имам нещо сладко и вода. Надявам се да съм била полезна. Simple Smile

# 114
Благодаря предварително!

Без да искам след много ровене попаднах на тази изключително полезна според мен статия .
https://www.snejanaatanasov.com/2024/01/blog-post_22.html?m=1
Доста подробно описано има всичко необходимо по мое мнение и аз  се водих по примерите от статията. Надявам се да е полезна и за някого, колкото полезна беше и за  мен. Нямам идея какво ще ползвам и какво не все още, тъй като сега влезнах в 35-та седмица, но добавих доста неща от статията в багажа ми.
Само да добавя нещо относно таблетките за стерилизиране - абсолютно за съжаление никъде не намерих да поръчам.. и нямам идея как стоят нещата със стерилизирането.. някой ако има някаква представа.. имат ли стерилизатор? Защото до колкото знам нямат и трябва да си носиш.. искаше ми се да се случат нещата със студеното стерилизиране с таблетките, но не мога да намеря никъде…

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 21:09 от katt.iv777

# 115
Хубаво е да имате удобни дрехи/халат, ако решите да излезете извън отделението за кафе/храна или на лекциите за родители. Еднократното бельо и на мен не ми беше удобно. Най-добре се чувствах с памперсите за след раждане, като бях взела един номер по-голям от стандартния ми, но пък предполагам, че това зависи и от самата марка. Носих си и някаква пакетирана храна (не че не осигуряват достатъчно, но все пак), стерилизатора, защото използвах помпа, както и след естествено раждане много ме облекчаваха ледени компреси, в стаята ми имаше хладилник. Освен това бях взела ръкавички за бебето.

Благодаря предварително!

# 116
На мен не ми бяха удобни техните нощници, нито бельото и превръзките. Носех си мои. Честно казано, бях си купила бельо и превръзки за след раждане, които не ползвах изобщо. Ползвах си мое памучно бельо и обикновени нощни превръзки. Беше напълно достатъчно, другите си ги върнах обратно. Също така кърпа и джапанки, ръчна помпа за кърпа и крем за зърна. Бих предложила да си сложите и нещо за хапване в багажа, аз лично съм доста претенциозна за храна и някой път изобщо не ми харесваше, та така спасявах положението, без да се налага да излизам от отделението.

# 117
Хубаво е да имате удобни дрехи/халат, ако решите да излезете извън отделението за кафе/храна или на лекциите за родители. Еднократното бельо и на мен не ми беше удобно. Най-добре се чувствах с памперсите за след раждане, като бях взела един номер по-голям от стандартния ми, но пък предполагам, че това зависи и от самата марка. Носих си и някаква пакетирана храна (не че не осигуряват достатъчно, но все пак), стерилизатора, защото използвах помпа, както и след естествено раждане много ме облекчаваха ледени компреси, в стаята ми имаше хладилник. Освен това бях взела ръкавички за бебето.

Благодаря за отговорите Simple Smile)
Може ли да споделите какво са тези памперси за след раждане и на коя марка са, както и за студените компреси?

# 118
Изпращам тези, които съм ползвала, ама предполагам че има и много други марки и видове. Добавям и пяната на Гинексид, но нея я има и долу в аптеката.

Благодаря за отговорите Simple Smile)
Може ли да споделите какво са тези памперси за след раждане и на коя марка са, както и за студените компреси?

# 119
Здравейте,

При раждане секцио - как се насрочва, в смяната на следящия АГ ли?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 13:32 от Gisele8

Общи условия

Активация на акаунт