Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 13

• 5 427
  • 90
  •   2
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема! За да не е празно спамене, поства и аз нещо старо, от годишния изпит в пети клас.

И една репродукция от пролетта

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 11:18 от leprikon

# 16
Благодаря за новата тема! Ще пожелая прекрасно  и щастливо лято на всички!

# 17
Страхотна тема,
с радост се присъединявам.
Моят син миналата година кандидатства. Беше се спрял на 3 училища - св. Лука, НПГПФ и "Николай Райнов".
В св. Лука не го приеха, за съжаление на статива на изпита е имало черна боя която той не е видял по време на изпита. И с ръка беше намазал рисунката си. Предупредиха го, че въпреки че вината не е негова ще му свалят една точка, и така изказа 3,95 и остана извън класирането.
Приеха го в НПГПФ - компютърна анимация. Това се оказа неговото училище - много е щастлив там. Тази учебна година ще е 9 клас.
Желая успех на всички дечица!

# 18
Страхотна тема,
Моят син миналата година кандидатства. Беше се спрял на 3 училища - св. Лука, НПГПФ и "Николай Райнов".
В св. Лука не го приеха, за съжаление на статива на изпита е имало черна боя която той не е видял по време на изпита. И с ръка беше намазал рисунката си. Предупредиха го, че въпреки че вината не е негова ще му свалят една точка, и така изказа 3,95 и остана извън класирането.
Приеха го в НПГПФ - компютърна анимация. Това се оказа неговото училище - много е щастлив там. Тази учебна година ще е 9 клас.

И аз се присъдинявам към темата, защото голямата ни дъщеря ще бъде в 7-ми клас и с баща й се опитваме да я мотивираме за Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив през следващата година. Баща й е завършил там, сегашният директор му е съученик и приятел, и от него знаем, че има интересни специалности, включително компютърна анимация. Тя рисува хубаво, по цял ден само с това се занимава в къщи, преди време ходеше да рисува при един небеизвестен художник и учител по рисуване в Пловдив, но миналата година отказа да ходи, защото явно е в творческа криза и не си харесва нещата. Врънка ни за специален таблет за рисуване. Сега е дала малко заден за тази гимназия, защото смята, че ще е трудно, че няма да се справя и т.н. пуберски терзания. Понеже не обича математика и училището като цяло, счита почти всички предмети за напълно ненужни, досадни и скучни, затова се опитваме /без излишен натиск/ да поддържаме интереса й към това училище. Единственото, което я вълнува и се справя с лекота в училище, е английски, но няма да иска, а и няма да има успех за езикова гимназия. Ще ми бъде интересно да следя тук мнения и впечатления за подобни училища и специалности.

# 19
Страхотна тема,

Здравейте,
моят син е приет в специалност Полиграфия. Може ли да ми дадете малко информация за училището и средата. Той ще е с деца паралелка Компютърна графика. Имат ли извънкласни дейности?

# 20
Здравейте! Честито на всички приети деца тази година!
Следя ви от последната тема с трепетите по повод приема кой за къде желае. Моята дъщеря наесен ще е 7 клас и съм в размисли от сега. Тя рисува добре, но досега не е ходила на урок/школа за допълнителна подготовка. 
Интересно би ми било да споделите как се подготвяха вашите деца и евентуално препоръки за учител (София). Може би е добра идея да се насочим към някой за първоначална среща и за мнение дали детето се справя и дали ако отдели време за подготовка има шансове за училище към МК.  Всякакви коментари и напътствия от ваша страна биха ми били полезни. Благодаря предварително!

# 21
Добре дошли на всички нови в темата! Пожелавам ви една ползотворна година и догодина да се похвалите с високи резултати на изпитите.

leprikon страшен талант си имаш вкъщи!

# 22
  • Върху лъчите на Слънцето.
Страхотна тема,
Няма случайни неща. Simple Smile

# 23
  • София
За всички, които ни мислиха, ще споделя, че нямаше да я приемат в Н. Райнов и на трето класиране според публикуваните балове. Явно детето си е преценило силиците по-добре от мен 🥹

# 24
За награда на детето купихме графичен таблет. Искаме да инсталираме Фотошоп, но в Замунда има хиляда версии. Някой с по-голямо дете дали не може да помогне със съвет каква версия да изтеглим? Дали има някакви библиотеки за рисуване специално или някакви други спецификации? Благодаря предварително 💐

# 25
За награда на детето купихме графичен таблет. Искаме да инсталираме Фотошоп, но в Замунда има хиляда версии. Някой с по-голямо дете дали не може да помогне със съвет каква версия да изтеглим? Дали има някакви библиотеки за рисуване специално или някакви други спецификации? Благодаря предварително 💐

Може ли да кажете какъв графичен таблет сте купили? Благодаря!

# 26
  • София
Записвам се да следя темата, борбата продължава. Голямата щерка на трето се класира планирано  Промишлен дизайн в Евдокия, и е само на 1,75 под минималния бал на по - желано училище, сега съм в чуденка какво да я правя, имам време да го мисля нощес Flushed
пп за графичните таблети, у нас сме с https://www.xp-pen.com/product/artist-pro-16tp.html , но още не съм го проучила достатъчно Innocent

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 07:13 от atadar

# 27
В момента е много намален в Плесио - Wacom Cintiq 16

# 28
Страхотна тема,

Здравейте,
моят син е приет в специалност Полиграфия. Може ли да ми дадете малко информация за училището и средата. Той ще е с деца паралелка Компютърна графика. Имат ли извънкласни дейности?
като база училището е чисто и поддържано. Децата имаш шкафчета, заявяват се. Така могат да не носят всички учебници и примерно гуменки за Физическо.
Моето дете казва че средата е спокойна, без излишно напрежение. Повечето учители се отнасят много добре с децата.

# 29
Какви страхотни деца творци имаме! Много ще се радвам ако не само аз качвам снимки. Вдъхновяващо е и за родители и за деца!

Общи условия

Активация на акаунт