СМГ "Паисий Хилендарски" - 17 тема

• 9 995
  • 148
  •   1
Отговори
# 135
Вчера имаше родителска - среща с учителите за всички петокласници. Аз съм ужасно възхитена от всички. Абсолютно всички учители харесах. До тук съм много доволна, че избрахме СМГ.

# 136
Златилов е топ учител. Обяснява ясно и подробно. Има много добър подход с децата. Води и курсове по математика за 4 клас в 139 ОУ.

Относно разпределението по класове - интересно ми е дали този випуск има повече момичета, че в предишния имаше между 5 и 8 момичета в клас.

# 137
Здравейте, явно съм пропуснала информацията, че от тази година учебниците не трябва да се носят / или стоят вкъщи или в шкафчета в училище/. На родителската не стана въпрос и да попитам каква е организацията в СМГ за учебниците?

# 138
Не съм чула нищо подобно. Децата разполагат с учебниците, както им е удачно. Който иска си си носи, който не иска си ги държи в шкафчето или вкъщи.

# 139
Има заповед на министъра да се олекотят раниците.

# 140
Не съм чула нищо подобно. Децата разполагат с учебниците, както им е удачно. Който иска си си носи, който не иска си ги държи в шкафчето или вкъщи.
Ами сега коментирам тук с майки на ученици в други училища и споделиха, че по училищата вече имало организация. Понеже и аз сега го чувам, реших да попитам тук.

# 141
Има заповед на министъра да се олекотят раниците.

Това е доста субективно.

Както казах, едва ли някой може да каже на децата да носят или не учебници и тетрадки.

Още повече от пети клас нагоре няма кой знае какви изисквания за тетрадки. Не е нужно да са големи и тежки.

# 142
Има нещо такова, дават декларации за подписване, да декларираш че детето ти има шкафче в училището, за да си слага там учебниците. И те карат насила да подписваш, дори да нямаш шкафче. Е, не навсякъде, ама някъде

# 143
В СМГ, ако няма шкафче, пишеш, че няма. Не те принуждават нищо. 5-7 клас със сигурност имат.

# 144
Шкафчета имат, някои ги ползват повече / особено момичетата/ . Моят не иска .... не му се разправяло всеки път да ходи до шкафчето....Иначе има неща, които могат да се оставят... музика, ТП, рисуване....
Учебниците не виждам как. Имало ги онлайн , но аз поне не съм ги търсил къде ... дали са с безплатен достъп и т.н....
Раницата е ТЕЖКА ... тетрадките са тежки - по БЕЛ и Мат и още едно бяха голям формат макс страници / сменят се няколко по математика/... има и купища помагала по всичко където има домашни и ако не ги пишеш не е добре.... в даден момент се проверяват....
Сега като започнат школите и курсовете се добавят още неща....почти всеки ден .

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 12:50 от Galub

# 145
Шкафчета имат, някои ги ползват повече / особено момичетата/ . Моят не иска .... не му се разправяло всеки път да ходи до шкафчето....Иначе има неща, които могат да се оставят... музика, ТП, рисуване....
Учебниците не виждам как. Имало ги онлайн , но аз поне не съм ги търсил къде ... дали са с безплатен достъп и т.н....
Раницата е ТЕЖКА ... тетрадките са тежки - по БЕЛ и Мат и още едно бяха голям формат макс страници / сменят се няколко по математика/... има и купища помагала по всичко където има домашни и ако не ги пишеш не е добре.... в даден момент се проверяват....
Сега като започнат школите и курсовете се добавят още неща....почти всеки ден .
Аз си решавам проблема с втори комплект учебници по основните предмети, който си стои вкъщи - История, География, БЕ, Литература, ЧП и АЕ. Нашият учител учебник по математика в училище не иска. Помагалата пътуват по програма, сборникът също е постоянно в раницата.  Екипът по физическо и материалите по рисуване си стоят в шкафчето. Редовно напомням да се оставя ненужното в училище - едното дете слуша, другото - не съвсем.

# 146
И аз купих втори комплект от учебниците, плана  е да носи само тетрадките и помагалата.

# 147
Децата учат на блокове. Носят учебници и тетрадки по 4 предмета макс. Имат шкафчета.
В пети клас обикновено ги карат сутрин. Не съм чула някой учител да е държал стриктно да се носи учебник. Какво повече...?

# 148
Доста неща могат да се оставят в шкафчетата и след като в прогимназия имат такива, не е проблем на училището, че някой не искал да ги ползва. Моето си го ползва редовно, е тук там забравя да остави нещо излишно, но до закупуване на втори комплект учебници не ми се е налагало да прибягвам. Редовно обаче сутрин и проверявам раницата и ако има повечко помагала разпитвам всичко ли е убедена, че ще и трябва и в краен случай и изпразвам шишето с вода - може да си го долее като пристигне в училище.

Общи условия

Активация на акаунт