Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 5 413
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
Кои фази да пропуска след като са измити и сухи накрая? Сериозно ли за ежедневно миене пускате програми от по 2-3 часа? Колко пък повече да ток да харчи? Сушилнята ми е на почти 20 години, клас В, тогава нямаше клас А, разликата ми в тока е 10 лв спрямо месеците, в които не я ползвам, но суши за 1 час. На дъщеря ми е нова, висок клас, суши по 3 часа, сметката за ток е същата.

# 31
Кои фази да пропуска след като са измити и сухи накрая? Сериозно ли за ежедневно миене пускате програми от по 2-3 часа? Колко пък повече да ток да харчи? Сушилнята ми е на почти 20 години, клас В, тогава нямаше клас А, разликата ми в тока е 10 лв спрямо месеците, в които не я ползвам, но суши за 1 час. На дъщеря ми е нова, висок клас, суши по 3 часа, сметката за ток е същата.
Не искам да ти доказвам неща, които всеки производител е написал в инструкцията на уреда. Това, че уреда работи дълго не значи, че потребява повече ток или вода. Сушилнята на дъщеря ти харчи в пъти по-малко ток от твоята.
Пример за моята съдомиялна
Ако вземем еко програмата, която препоръчват като най-ефективна за нормално замърсени тя продължава  около 3 ч, потребява 9,7 л вода и 0,84 квч ток при пълно зареждане и свързване на студена вода.
Ако обаче избера по-кратката програма около 1:45 мин тогава разхода на вода е 14 л, а тока е 1,1 квч. Разликата е от там, че за да се измие за кратко време се нагрява повече вода е се правят повече плакнения.
За всеки един уред си гледам прегледа на програмите и преценявам. Не ми пречи колко време мие/пере/суши, не стоя да чакам да измие/пере/суши защото ми трябва чиния или пък дреха да обличам. Сега ако искам да стане бързо е друго. Накрая предпочитам ниски сметки. Тези 4 л вода при почти ежедневно пускане са грубо 80-90 л на месец, което годишно е кубик и повече, най-много пари се харчат точно за “а, дребна работа, къде ли не съм ги дал”

# 32
Ами всеки си “преценя” кое му е важно.

# 33
Привет!
Да напомня, с нова голяма Бош съдомиална съм. При слагане на вратичка плоскост отвън и  застопоряване на машината видяхме, че липсват в комплекта винтове за странично захващане, както и в упътването липсва тякова. Иначе миалната си има отвори с тапи вътре отстрани.
Та въпросът ми е това означава ли, че не трябва да я захванем острани и как по-точно ще се застопори машината?

# 34
Привет!
Да напомня, с нова голяма Бош съдомиална съм. При слагане на вратичка плоскост отвън и  застопоряване на машината видяхме, че липсват в комплекта винтове за странично захващане, както и в упътването липсва тякова. Иначе миалната си има отвори с тапи вътре отстрани.
Та въпросът ми е това означава ли, че не трябва да я захванем острани и как по-точно ще се застопори машината?
Ето го отговорът - в болдваното. Не се захваща странично, няма нужда - иначе производителят щеше да е предвидил елементи и за страниците, както е предвидил за вратата. Поне нашите не са захванати.

# 35
Имам опит с друг немски производител и се захваща отстрани. Ако не ме лъже паметта дори тези странични болтове служат за фина регулация,

# 36
Мебелистът, който ми я слага каза, че досега винаги е слагал със съранични. Просто се чуда ако сложи негово дали няма да е проблем за гаранцията?
Ако не сложим, единствено цокъла ще я държи да не заминава напред?

# 37
  • София
Мебелистът, който ми я слага каза, че досега винаги е слагал със съранични. Просто се чуда ако сложи негово дали няма да е проблем за гаранцията?
Ако не сложим, единствено цокъла ще я държи да не заминава напред?

В комплекта би трябвало да има едни планки, с които машината се хваща за плота над нея. В този случай може и без странично захващане. Ето, тук е показано как става: https://youtu.be/N3BKQF3mhvU

Според мен, не би трябвало да има проблем с гаранцията, ако мебелистът я закачи с негови винтове.

# 38
Може ли някаква схема или нещо по-конкретно да обясниш какво е “странично захващане”, на вратичката ли, на самата миялна ли? Малко не се разбира

Привет!
Както писаха тя има планки, с които се захваща.
Вижте хубаво монтажната схема.
По-долу една примерна извадка.

Няма как само долу цокъла да я държи. Има опасност от обръщане.

# 39
При мен отгоре остава много място, което ще уплътним с други плоскости и затова не искахме да слагаме тези горните. Иначе така изглеждат тапите на страничното захващане, което явно няма да се случи

# 40
Да попитам притежателите на машини Бош, какво е дъното при вас.
Искам Бош /имаме една, която е на 20 г. и до сега не сме имали никакъв проблем/, но се оказа, че някои модели са с пластмасово дъно и сега се чудим дали това е проблем?

# 41
Пластмаса
Чудя се дали неприятната миризма не идва точно от нея.

# 42
Имам Бош с такова дъно от 2,5 г. и няма никакви проблеми.

# 43
Аз да питам, тези със малка съдомиялна, 45 см, половин таблетка ли слагате за измиване?
Аз ползвам капсули, но ми се струва, че ми идват доста силни, сякаш посудата не се изплаква много добре.
Ще кажете зависи от програмата и модела на СМ.
Моята е Бош, ползвам предимно Еко програма, 50°.

# 44
  • Варна - Черна гора
Аз ползвам капсули на FAIRY original и ползвам една капсула.
Доволна съм от измиването. Полдвам 60 минутна програма с доп.опция за екстра измиване.

Общи условия

Активация на акаунт