Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 4 073
  • 126
  •   1
Отговори
# 45
Когато имах 45 см съдомиялна при непълно зареждане също имах чувството, че понякога е прекалено много препарат. Като се замисли човек има логика.
Сега ползвам прахообразен препарат на Claro и си дозирам според нуждата.

# 46
  • София
И аз предпочитам да дозирам, въпреки че машината ми е от големите. Напоследък ползвам прах от Кауфланд и гланц от ДМ.

Аз да питам, тези със малка съдомиялна, 45 см, половин таблетка ли слагате за измиване?
Аз ползвам капсули, но ми се струва, че ми идват доста силни, сякаш посудата не се изплаква много добре.
Ще кажете зависи от програмата и модела на СМ.
Моята е Бош, ползвам предимно Еко програма, 50°.

Т.нар. „Еко“ програма е направена така, че да измива много добре, въпреки енергоспестяването, защото тя трябва да отговаря на разни нормативни изисквания и на нея се извършват изпитанията на машините. Проблемът със сигурност не е в програмата.

Според мен, по-добре е да изберете друга форма на препарат. Гел или прах със сигурност ще вършат работата по-добре, но ако не ви се занимава със сипване и дозиране, може да опитате с таблетки (от сухите), защото те се разтварят по различен начин от капсулите. Съдомиялните Бош са оптимизирани за такива таблетки и имат специално отделение, предназначено за разтварянето им.

# 47
Искам да помоля за снимка или линк към праховете, които коментирахте по-горе. От известно време търся такъв, но попадам на разни био ....Преди ползвах на Финиш /имаше 2 вида - лимон и още нещо/, на Сомат, на Миле. Сега не откривам прах за съдомиялна на посочените марки.  Когато има съвсем малко съдове и аз предпочитам да слагам прах.

# 48
  • София
Искам да помоля за снимка или линк към праховете, които коментирахте по-горе. От известно време търся такъв, но попадам на разни био ....Преди ползвах на Финиш /имаше 2 вида - лимон и още нещо/, на Сомат, на Миле. Сега не откривам прах за съдомиялна на посочените марки.  Когато има съвсем малко съдове и аз предпочитам да слагам прах.

В Кауфланд има един-единствен прах, няма как да го объркате. Просто трябва да отидете на място, защото те не излагат продуктите си онлайн. Продава се под тяхната марка K-classic. Опаковката е синя, съдържа 1,5 кг, изглежда така:
Скрит текст:

# 49
Такъв ползвам, гледам, че го има в Емаг. Къде на друго място се предлага не знам.

# 50
Искам да помоля за снимка или линк към праховете, които коментирахте по-горе. От известно време търся такъв, но попадам на разни био ....Преди ползвах на Финиш /имаше 2 вида - лимон и още нещо/, на Сомат, на Миле. Сега не откривам прах за съдомиялна на посочените марки.  Когато има съвсем малко съдове и аз предпочитам да слагам прах.

В Кауфланд има един-единствен прах, няма как да го объркате. Просто трябва да отидете на място, защото те не излагат продуктите си онлайн. Продава се под тяхната марка K-classic. Опаковката е синя, съдържа 1,5 кг, изглежда така:
Скрит текст:
Има ли мерителна чашка за праха, колко се слага на едно измиване и къде се слага?

# 51

Скрит текст:
Има ли мерителна чашка за праха, колко се слага на едно измиване и къде се слага?
???? Слага се там, където и другия препарат (капсула, тоблетка или течен). На самото “чекмедженце” има маркирано количество.

# 52
Извинявам се за тъпия въпрос.
От съвсем скоро съм със СМ.
До сега съм ползвала капсули, които слагам на дъното, по съвет на приятелка, която каза, че много пъти й се е случвало да не й се отвори капачето на чекмеджето с капсулата.
Реших сега да ползвам прах или течен препарат за това питам.
Ходих сега да гледам чекмеджето и чак сега видях, че е разграфено на 25 и 15.
Колко трябва да сложа?
С малка 45см СМ съм?

# 53
Като цяло те съветвам да четеш инструкцията, а не да слушаш приятелки. Щом не ѝ се отваря чекмеджето значи има техническа неизправност. Твоята машина е нова и ако има такава извикай сервиз. Но ти нямаш такъв проблем. Когато сложиш на дъното таблетката и ползваш програма, при която има предмиене таблитката ти се разтворя още тогава. Вероятно за самото основно миене вече е разтворена, а ако програмата има няколко миенета има вероятност качеството на измиване да не е задоволително.

Сложи препарат според количеството съдове и замърсеност. Ако е много пълна с много замърсени сложи 25. При нормално замърсени и 15 ще са достатъчни.

# 54
Ограмотих се, благодаря!
Отивам да чета още....

# 55
Извинявам се за тъпия въпрос.
От съвсем скоро съм със СМ.
До сега съм ползвала капсули, които слагам на дъното, по съвет на приятелка, която каза, че много пъти й се е случвало да не й се отвори капачето на чекмеджето с капсулата.
Реших сега да ползвам прах или течен препарат за това питам.
Ходих сега да гледам чекмеджето и чак сега видях, че е разграфено на 25 и 15.
Колко трябва да сложа?
С малка 45см СМ съм?
Най-вероятно капачето на твоята приятелка не се е отваряло заради неправилна подредба на съдовете..
Ако има някакъв висок съд (тава, тенджера, чиния с голям диаметър), който е бил поставен пред въпросното отделение, то той възпрепятства отварянето на капачето.

# 56
Възможно ли е да остарее таблетка за съдомиялна, Феъри обикновена, не е Платинум,  така, че да не може да разтваря мазнините?
То, че е стара, стара е, но какво са направили, че не работи след срока на годност? Една огромна кутия от 100 таблетки и сега съм към края й, тя, веднъж забравена в шкафа, после много бройки, които ги деля за малка миялна,  поне преди година е изтекъл срокът на годност.
Прилагам снимка, гнусна е, предупреждавам! Това е след почистване на филтъра първо тестово пускане с  две чинии и една купа, две чаши за кафе, три вилици, въобще, полупразна беше.

Скрит текст:

# 57
Таблетките може да са поели влага и това да ги е развалило. Това е най-вероятното, иначе да са позагубили активност.

# 58
Здравейте момичета, от скоро имам съдомиялна Беко. Искам да попитам защо не се отваря автоматично вратичката? Според инструкциите съм я активирала, но въпреки това не се отваря...

# 59
Здравейте момичета, от скоро имам съдомиялна Беко. Искам да попитам защо не се отваря автоматично вратичката? Според инструкциите съм я активирала, но въпреки това не се отваря...
А дали няма програми, на които не се отваря и ти да пускаш такава? Иначе дай поне модел, ако има някой с такава да каже.

Общи условия

Активация на акаунт