Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 19 961
  • 554
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Бекото навремето беше към 300 Е.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 18:47 от Модератор Бубанка

# 541
Е, точно дали ще се намери майстор няма как да се каже тук, не сме майстори, а повече потребители.
 Ти се обади в сервиза, кажи каква грешка ти изписва и поне оглед може да се направи, пък като се види какво и що, ще прецениш и рентабилна ли е евентуална поправка или ще търсиш нова.
Провери първо филтъра и маркучите да няма някъде запушване.   

# 542
# 543
Може ли мнение за тази съдомиална
https://www.technomarket.bg/mialni/miele-g5110-sc-active-09216227

# 544
  • София

Според мен, машината е чудесна - има си каквото трябва, качеството не подлежи на съмнение, добрата работа - също. Аз обаче не бих дала 700 евро за тази съдомиялна, освен ако не съм решила, че марката непременно трябва да е Miele. Например, ако правя нова кухня и всички останали уреди, които се виждат, са от същата марка, тогава да кажем, че бих прежалила едни 160 евро разлика, за да бъде и съдомиялната от тази марка. Но в повечето случаи, по-скоро бих си спестила тази разлика и бих взела Bosch, която не отстъпва по качество, има дори повече екстри и предимства, така че би ми вършила същата, дори по-добра, работа:

https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … S4EMW06E/p/652115

И двете машини се правят в Източна Европа, в собствени фабрики на производителя, така че качеството е изравнено. Програмите на двата модела са сходни, но тези на Бош-а са малко по-кратки. Моделът на Бош обаче е по-тих и има опция за автоматично отваряне на вратата, каквато липсва при Миле-то. Освен това, той се продава с безплатна възможност за удължена, 5-годишна, гаранция и има техническа възможност за дистанционна сервизна диагностика в случай на нужда.

# 545
  • Варна
Здравейте!
Бихте ли казали къде слага гелът за измиване на съдове?
 За пръв път ще го използвам Flushed
Предполагам там ,където съм отбелязала?
Скрит текст:

# 546
Съжалявам, не разбрах въпроса и дадох грешен съвет.

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 14:30 от Как' Сийка

# 547
Отделението със звездичката (снежинката/слънцето) е само и единствено за гланц .
Ако сипе гел там, той ще се дозира грешно в последната фаза на изплакване, вместо при основното миене и ще остави пяна и следи.
Основно отделение за миещ препарат-там се слага и гел, и прах, и таблетка.

# 548
Аз да попитам дали мога да пусна не пълна съдомиялна,съотвитно с половин доза гел?

# 549
Въпрос на проба-грешка и лична преценка.
3 вида капсули ползвам- степенувам си ги според личните ми усещания.

# 550
Не. Вдигаш съседното капаче, това със звездичката. Там трябва да има дупка – наливаш вътре в нея, докато се напълни.
Най-добре си редактирай поста, че някой може да не дочете следващите - Лорд Ози е написала за какво е контейнерчето със звездичка. Гелът (не гланцът, да не би пък питащата да бърка двете) се налива в контейнера за препарат (капсула, прах - каквото се ползва). В самия контейнер (поне в моите, с Бош съм) има деления и ако съдовете са малко и слабо замърсени или пък нови, може да се сложи и до половината, а не пълен контейнер.   
Гел аз обикновено ползвам за слабо замърсени съдове, често за чаши и нови сервизи, останалото - с капсули на Feyri.

# 551
Не. Вдигаш съседното капаче, това със звездичката. Там трябва да има дупка – наливаш вътре в нея, докато се напълни.
В никакъв случай не слагай гел за миене в отделението със звездичката!
То е за плакнещ/полиращ препарат - гланц.

# 552
Отделението със звездичката (снежинката/слънцето) е само и единствено за гланц .

Ох, да бе! Питат за гел, аз чета гланц. Flushed
Моя грешка.

# 553
  • Варна
Скрит текст:
Най-добре си редактирай поста, че някой може да не дочете следващите - Лорд Ози е написала за какво е контейнерчето със звездичка. Гелът (не гланцът, да не би пък питащата да бърка двете) се налива в контейнера за препарат (капсула, прах - каквото се ползва). В самия контейнер (поне в моите, с Бош съм) има деления и ако съдовете са малко и слабо замърсени или пък нови, може да се сложи и до половината, а не пълен контейнер.    
Гел аз обикновено ползвам за слабо замърсени съдове, често за чаши и нови сервизи, останалото - с капсули на Feyri.
Не ,не бъркам .Точно за гел попитах. Имам и гланц ,който слагам в съседния контейнер ,със звездичката.
Намерих и упътването за машината ,че го бях загубила (целия апартамент изтърбуших).
И да ,слага се в отделението за препарат за миене ,няма значение от какъв вид.
Благодаря!

# 554
Скрит текст:
Не ,не бъркам .Точно за гел попитах. Имам и гланц ,който слагам в съседния контейнер ,със звездичката.
Намерих и упътването за машината ,че го бях загубила (целия апартамент изтърбуших).
И да ,слага се в отделението за препарат за миене ,няма значение от какъв вид.
Благодаря!
Освен ако не е твърде стара машината и не се отличава съществено по устройство от съвременните модели, можеш да си изтеглиш ако не за модела, то поне за сходни модели на същата марка ръководство, вместо да ровиш да търсиш. Сега си го намерила, де, но за друг път, ако се наложи...
Аз съм си направила на лаптопа по една папка за техниката във всяко жилище и вътре са всички ръководства, независимо че имам и хартиени. На ММ за мъжката ремонтна и друга техника са отделно.

Общи условия

Активация на акаунт