КАУФЛАНД - ЛЯТО 2025 - тема 77

• 54 354
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
В Кауфланд са най-готини касите на самообслужване, наистина е добър софтуера, а и много печелят с това, че имат и плащане в брой. В другите магазини доста хора се отказват заради плащането с карта.

Скрит текст:
А в Билата пък вече не може с количка на касите за самообслужване, което е доста глупаво. По-скоро да сложат ограничение на броя продукти ако това е причината, че аз и с три неща да съм пак си взимам количка, за да не нося кошница, която си става и доста тежка, ако купувам плодове и/или зеленчуци.

Лидл продължават да са ми гадни заради камерата, която ме принуждава да гледам себе си докато пазарувам.

А във Фантастико на два пъти почвах да си маркирам и се отказвах, понеже нещо кантара или друго не разпознаваше стоката, не помня точно, та минавах на обикновена каса. Но имам и две успешни плащания на самообслужване там.

# 151
Шоколадовите бонбони на К класик вече ги няма в нашия магазин, мястото на регала е празно.
Дали не са ги преместили някъде другаде...

На К-Класик и K-Favorites при нас има само шоколадовите трюфели.
Там където седеше марката, вече е наредено с някаква нова марка бонбони, която не съм чувала, но всичко беше с етикет “Ново в асортимента”.

# 152
Шоколадовите бонбони на К класик вече ги няма в нашия магазин, мястото на регала е празно.
Дали не са ги преместили някъде другаде...
Да, в нашия филиал са преместени на съседните стелажи, обаче от другата страна (там преди стояха другите марки бонбони). Обаче видях само Choco flakеs и още един-два вида май от кауфландските бонбони. Шоколадите също са разместени - мисля, че са разменени местата на кауфландските и на другите марки. Писах преди няколко дни.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 18:31 от dolce miele

# 153
Благодаря, ще ги търся другия път тези бонбони, че скоро ще имам купон за РД...

# 154
Относно плащането със стотинки - не трябва да се мисли егоистично. Особено сега като идва еврото, хората си мъкнат насъбралите се жълти стотинки в едни големи пликове. И не става дума за шепа монети, никой не ни спира да си платим сметката с тях. Представете си да има един такъв клиент пред вас, който десет минути си плаща сметка с една камара дребни стотинки. Първо, че той ще напълни машината(изненада те имат определен капацитет). Второ, вие го чакате много дълго време да приключи. Трето, ако вие искате да сложите монети, машината ще ви ги върне, защото тя вече е пълна.

# 155
Така е, не е много ок да се ходи чак с чували с монети. Обаче машините така или иначе се пълнят и мисля, че някакво адекватно количество монети е ок да се пуска в машините. Аз не бих си причинила повече от 1-2 лева по 1, 2 или 5 ст., защото при пускане една по една - освен времето, което отнема - сигурно ще ми се схванат пръстите.😅 Носила съм на каса (ако след мен няма клиенти) да ми обменят изброени стотинки - касиерките даже са доволни и ги броят по-бързо, отколкото да се пускат на каса на самообслужване. Не е опция обаче, когато има опашка.
Хубаво е да се съобразяваме едни с други. Може би зависи и от магазина и колко каси на самообслужване има (при нас вече тези, на които може да се плаща в брой, са 4 и често не е проблем, ако някой се забави на една от касите).

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 21:34 от dolce miele

# 156
То сега има много отпуски и е ужас на нормалните каси. Касиерката се оплака, че са само две на смяна и молеше клиентите да се нареждат на самообслужване, за да не чакат. Опашката беше още от млечна витрина..

# 157
А с каква цел чакате на обикновените каси?
Когато бяха хартиени ваучерите, само заради тях ходех там. Вече са електронни и няма нужда.
Единствено еко ваучери за бутилки и кенове не минават на селфчек касите, но това е 2-3 пъти в годината.

# 158
Заради ваучерите от бутилките.

# 159
Да, това е единствената причина и за мен.

# 160
Аз събирам на целия офис бутилките. Колежки също ми събират и аз ходя и връщам всеки ден почти. Омръзнало ми е, но по-добре така отколкото да ги хвърляме и да замърсяват.
 В чужбина съм виждала електронни ваучери като се сканира картата на самата машина за рециклиране. Надявам се и тук да се въведе.

# 161
  • София
И когато купуваш много еднакви бройки е по-удобно на каса с касиер, особено ако са обемисти. Вадиш само един продукт, за да го маркират и казваш колко броя са.

# 162
На каса на самообслужване също става. Има клавиатура с бройка, но трябва после да ги сложиш на везната, което всъщност е неудобното.

# 163
Отдавна я ползвам тази функция, брой артикули, сканираш само 1. На селфчек каси.

# 164
  • София
Да, но като купя 10-15 кутии с котешка тоалетна, хич не ми е приятно да ги вадя от количката. 😃 Те няма и да се съберат на везната. 😃

Общи условия

Активация на акаунт