КАУФЛАНД - ЛЯТО 2025 - тема 77

• 54 344
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Вчера бях в съседния К, там имаше машина за монети, но не обърнах внимание там ли е.

# 136
И в нашия Кауфланд е премахната машината . От информация казаха , че няма да има повече такива машини за стотинки . След еврото може и да ги върнат.

# 137
Има ли кимион на К класик?

# 138
monii, при нас имаше само един кимион на К класик по етикет, а на пакетчетата пише ким.

# 139
Аз го видях, но ако е Ким, не ми трябва и не го взех. Ползвам несмлян ким.
Значи в пакетите на Ким, вътре е кимион, сигурно ли е?
P.S. Върнах се и прочетох, какво сте писали за ким, кимион...

# 140
Дали случайно някой знае дали работят машините за обмяна на стотинки?Някъде мярнах публикация,че щели да бъдат спрени...
В двата магазина, в които аз ходя, вече няма такива машини. Не знам дали в други филиали ги е имало, дали и там са премахнати, но не съм ги виждал повече от месец, така че не разчитайте.
А разбрах впоследствие, че не е просто преместен този апарат някъде, а е премахнат.
А фактически разбрах, когато на касите на самообслужване една "добра служителка" се скара на един мъж, които плащаше. Той човекът си плаща сметката и слага в отделението за монети на апарата стотинки, каквито имаше по джобовете - 1, 2 лв, жълти стотинки. След няма и 10 секунди отнякъде се появи жената, която в дадения момент отговаряше за зоната на тези каси, и започна да се кара на мъжа, защо слагал толкова стотинки в тая машина, щял да я блокира и да я съсипе. Той човекът стъписан започна да се оглежда, не разбра за какво изобщо му говори тая жена и дали на него се кара или нещо друго е станало. А тя му повтори да спре да слага стотинки и да плаща само с хартиени банкноти. А той човекът я погледна и каза - Свършвам, свършвам. А тя седи до него и го гледа все едно е престъпник. Аз чакам ред за същите каси на самообслужване и с пари в брой и с карта, и я питам - а защо като не искате хората да плащат с монети, сте взели такива апарати, които позволяват това, ами не сте избрали модел, който да задължава клиентите да плащат само с хартии или карти? И тази жена се обърна и ме погледна, сякаш не очакваше, че някой изобщо ще ѝ противоречи за нещо, не получих отговор. Като я попитах къде е машината, която обменя жълтите стотинки за платежна бележка, тя ми каза, че било скъпо да поддържат подобно нещо и се чудили после какво да правят с толкова много стотинки. По-голяма простотия не бях чувал, няма и да чуя. Те на касите постоянно питаха преди ако плащаш в брой дали нямаш стотинки, сега не им трябвали. Попитах тази госпожа и дали ако касиер или машината за самообслужване ми върне монети, а не хартиени левове, когато това е възможно, аз трябва да ползвам нейният принцип - никакви монети, само хартии искам, да се карам с персонала, тя се изнесе, и повече не я видях. Човекът на когото се беше скарала, вече излизаше. Той си имаше и хартиени левове, защото доплати с тях, просто е имал и стотинки по джобовете и в портфейла, като е решил да ги остави за сметката си. Не знам в тия магазини, с конкурс ли ги избират тия хора, които да се държат така с клиентите, да ги мразят даже, защото вместо да помагат, те гледат да пречат и да се гаврят с тях? Явно да.
На излизане се спрях на информацията, за да поискам да дойде управителят, че да се оплача от тая госпожа, но така и не дойде, размина ѝ се на тази личност.
Та така с тези машини за стотинки.
Ако скоро сменят апаратите за самообслужване с такива, които нямат отделение за монети, а можете да плащате само с хартия и карта, да знаете, че е моя вината и са приели идеята ми.
Хахахахахахаххахахххххахаххххххххх...
в кръга на шегата де, няма как да ги сменят, трябват им монети, ясно е, просто тая откачалка на касата, нещо я е било стегнало шапката. Лошото е, че мъжът не ѝ отговори.

# 141
Как ви се събират и носят стотинки? Аз ненавиждам.
Жената се е скарала, защото не трябва да се изсипват накуп стотинките. Така се блокира машината. А една по една, което отнема време и забавя потока от клиенти.

# 142
Как ви се събират и носят стотинки? Аз ненавиждам.
Жената се е скарала, защото не трябва да се изсипват накуп стотинките. Така се блокира машината. А една по една, което отнема време и забавя потока от клиенти.
Вие може и да ненавиждате, ама има хора, които ме плащат с карти, така че имат монети от ресто при друго пазаруване и т.н
То е ясно, че една по една се изсипват, не са малоумни хората. Той не ги е изтърсил човекът от чувал 5 кг наведнъж, че да се взриви тая машина скапана. Аз изобщо не приемам такова поведение от служители в магазини! Като не ти изнася да работиш с клиенти, се махай, има колкото искаш друга работа!
А доколкото знам, монетите са законно платежно средство, което не е отменено със закон. Така че и 200 лв да има сметка, човекът ако прецени, може да я плати с монети по 1/2 лв или каквито други иска! Колко ще се забави опашката, не е негов проблем, тя и без това се бави и се натрупват хора постоянно, даже и без някой да плаща така с монети. Проблеми от всякакво естество се появяват, като много рядко, а даже аз не съм виждал да е заради плащане с монети, а тия служители са там, че да помагат, а не да казват кой как да плаща! Човекът не е мислил да краде!

# 143
  • София
Винаги плащам с карта, но са се събрали доста стотинки в портмонето ми. Мога ли да си пробутам всички монети и после да доплатя с карта?

# 144
Винаги плащам с карта, но са се събрали доста стотинки в портмонето ми. Мога ли да си пробутам всички монети и после да доплатя с карта?
Не съм 100% сигурен, но доколкото знам, не може.
Когато приключите със сканирането на продуктите и тръгнете да плащате, на дисплея на машината се появяват опциите как да платите - в брой, с карта и т.н. други варианти. Ако изберете "в брой" както искате да се отървете от монетите, плащането може да се извърши само с физически пари след това, тоест хартии или ако ви стигат монетите, само с тях. Апаратът няма да приеме да платите по двата начина едновременно. Или избирате само "в брой" и плащате с монети и банкноти после или "с карта", само за карта. Така мисля аз. Досега не съм виждал някой да плаща с левове, и ако не му стигнат, да доближи картата до четеца, че да се изтегли останалата сума. Не съм го пробвал.
Най-добре питайте преди да опитате, защото може да си създадете проблем.

# 145
  • Пловдив
Напротив, може да се плати някаква част в брой и останалото с карта. Първо натискате опцията в брой, плащате колкото имате и след като машината ги отброи, ако са по-малко от сумата на сметката, на екрана ще се изпише колко още остава да се доплати. При което в долния ъгъл на екрана, ако не се лъжа, излиза и бутон Други методи на плащане. От там може да изберете плащане с карта и така да платите остатъка.

# 146
Може да се плати по всички начини.
 Аз съм плащала едновременно в брой, с карта, с ваучери за храна и с пластика подаръчен ваучер.
На екрана пише каква сума е вкарана, има и клавиатура с цифри да променяте сумата.
Това е валидно само в Кауфланд, за което много им харесвам софтуера.
В Лидл и Била не може на самообслужване директно ваучери за храна + карта. Трябва да идва служител.
Докато в Кауфланд мога сама.
 Във Фантастико не съм ползвала все още самообслужване, защото в цяла София само в един магазин има такива каси и не съм пазарувала там.
Така че в това отношение Кауфланд е топ.

# 147
Значи в пакетите на Ким, вътре е кимион, сигурно ли е?
Обратното е - според етикета е кимион, а в пакетите има ким (и ким пише и на тях). Тъпо е да нямат на тяхната марка кимион, но пък да имат ким...😁
Аз също понякога слагам доста монети на касите на самообслужване, но се старая да е предимно при липса на опашки. Една по една ги слагам, досадно е, ама...На нормална каса никога не са отказвали стотинки, даже са питали за още (примерно 1-2 лева на по 1, 2, 5 ст.).
И аз щях да пиша че може да се плати по повече от един начин. Аз съм плащала с ваучери и останалото в брой. Тук сме обсъждали и преди, че може да се "смесват" начините на плащане.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 16:57 от dolce miele

# 148

Да. Даваш първо в брой и пускаш монетите. Като стане ясно какъв остатък има, избираш карта или ваучер.
Не съм 100% сигурна, но съм плащала смесено с 3 неща.

# 149
Шоколадовите бонбони на К класик вече ги няма в нашия магазин, мястото на регала е празно.
Дали не са ги преместили някъде другаде...

Общи условия

Активация на акаунт