Комбинирано хранене и проблем с кърменето

• 632
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
@antibug  какви ужасни коментари от многознаещи съдници. Не ги слушай - аз кърмя и додавам АМ. Също съм в Англия, консултирах се онлайн с Ася Демирева и още една по-малко известна консултантка, също се консултирах с консултанта по хранене в местната болница. Същото положение като при теб - цедя малко и не вярвам че в достатъчно каквото и да ми казват.
На всеки 3 часа първо слагам на гърда за мин 20 Мин, после додавам шише. И много добре ми се получава. Детето е спокойно около 2-3 часа, нощем спи 6-7 часа. Става въпрос за 3 месечно вече.
Слушай интуицията си!

# 16
  • София
А вие за тия 6-7 часа като не предлагате кърма цедите ли се? До колкото знам не е ок да се правят такива големи паузи.

# 17
Зависи на колко е бебето. Ако е по-големичко, над 6 месеца, обикновено не е проблем 6-7 часа да минат.

# 18
  • София
3 месечно е бебето. Пише си

# 19
Antibug, зависи дали искаш да продължиш да кърмиш или да остане на АМ. В зависимост от желанието се предприемат различни неща. Ако искаш да кърмиш, трябва да го правиш често на поискване. Без да даваш АМ, защото кърмата ще намалее. Има скокове в растежа на всяко бебе, когато иска повече да яде. Тогава ще си почти постоянно с него да кърмиш. Ако пък искаш да го отбиеш и да мине само на АМ, намаляваш кърменията и след месец макс ще ти спре изцяло кърмата.
Неслучайно се казва - според нуждите на бебето. Едно новородено има различни нужди от едногодишно, но има майки, които кърмят дори и до по-късно. За мен лично е отпимално до 1-1,5 г., но всеки си знае за детето си.
В крайна сметка АМ си е измислено точно за бебета, така че може да давате.

# 20
Няма лошо, каквото и да избереш. Няма лошо да избереш и собствения си комфорт. Ти си единственият човек, пред който трябва да отговаряш.

Аз се цедях, хранех с АМ и на гърда. Мерех преди и след всяко хранене, записвах. Ядосвах се, че бебето е 1 час на мен и е изяла 60 мл, къде ще му се види края. Ревях, исках да се откажа, бях уморена, раздразнителна, постоянно ядях, качих кг. С дистанцията на времето, гледайки назад, знам че това е било съвсем нормално. Сега съм пак всичките тези неща, но поне кърмя ексклузивно и не се цедя. Не съм толкова уморена, ценя времето, в което е залепена за мен, защото знам че ще е кратко и ще мине за миг.

Няма да повтарям каквото са казали всички вече. Ще кажа, че ако бях продължила да се цедя, да меря и да записвам, щях да полудея. Сега се доверявам на себе си и дребното и се надявам заедно да сме на прав път. И да, имаше период, в който се будеше по 3 пъти на нощ и се хранеше по 1 час. Не бях на себе си от преумора. Обаче всеки път, като пропуснем нощното хранене си казвам, че не съм готова да го спрем. Явно и тя не е Simple Smile

Няма правилно и грешно за теб и твоето дете. Каквото правиш, все ще е най-доброто (освен ако нямаш емоционални и психически дефицити, но това е друга тема).

Общи условия

Активация на акаунт