Кафяви петна по гръбче на бебе на 1 г

• 383
  • 11
  •   1
Отговори
Здравей те малкия има кафеви петна по тялото .Може ли някой да сподели ако е имал такъв проблем.Минахме през дерматолог диагноза нямаме на алергично мляко сме от три месеца но промяна нямаме.

# 1
Направете тест за алергии - явно не е от млякото, щом до сега няма резултат.
Възможно ли е да е от сапун, прах за пране, омекотител, олио за тяло?

# 2
Благодаря за отговора да смених прахът и омекотители промяна няма и за 27 алергена е направен тест нищо всичко е на 0

# 3
Благодаря за отговора да смених прахът и омекотители промяна няма и за 27 алергена е направен тест нищо всичко е на 0

Което пишете е добре, значи няма алергии, които да ви притесняват.
Възможно е от претопляне на тялото, ако спи предимно по гръб, кожата не може да диша.
Това може да е причината, особено ако обривът е започнал със затоплянето на времето.
Бебетата с по-бяла кожа страдат често от обриви, защото кожата е по-нежна и чувствителна.
Дрешки от чист памук. Спане на проветриво място. Може охлаждащи кремчета с пантенол или алое.
Освен ако дерматологът не е препоръчал нещо друго. Може и за ваше спокойствие да се вземе кожен секрет за изследване.

# 4
Това прилича на лишей - pitiriasis versicolor. Разнася се с потта особено в топло време и сърби гадничко.

# 5
Втора консултация с дерматолог.
Омекотител и дрехи на бебе? Защо?

# 6
На мен също ми напомня на лишей. Има ли едно видно по-голямо петно, което се нарича "майка"?

# 7
Не е лишей гладко е

# 8
Точно лишей си е. Идете на кожен. Ох, милото...

Трябва да не смесваш ваши с негови дрехи и да переш на високи градуси. Силно заразно е.

# 9
Дрехите се перат отделно няма сърбеж не се лющи

# 10
Розовият лишей не сърби. Отшумява за 3-4 месеца, но може пак да се появи. Цинков крем може да помогне, но все пак се консултирайте с друг дерматолог.

# 11
Този не е розов, този е версиколор. Точно розовият сърби най-много. Аз съм имала. Една година хванах от морето, след пробване на бански в един магазин, и едва се отървах от него. Не попаднах на читав дерматолог и си откарах месеци. Сърбежът по гърба ми беше свръх - направо не можех да си намеря място в колата на връщане от морето. Лечението е кортикостероиден крем. И, да, може да рецидивира, ако не се изчисти от дрехи, кърпи и спално бельо.

Общи условия

Активация на акаунт