Медрол, дете на 3 г.

• 278
  • 10
  •   2
Отговори
Здравейте!
Сина ми е от често боледуващите ,като от юни до септември е приел 8 антибиотика
Винаги е едно и също ангина,гнойна
Педиатърката предприе по драстични мерки за да спрем с антибиотиците и лежането в болницата
При моето дете главния проблем е ,че когато боледува стига до 41• темп и въпреки температуропонижаващите тя се покачва отново на всеки час ,което убива детето и разбира се стигаме до антибиотик вкъщи или болница на система ..
За това педи започна да му предписва Медрол за да овладеем температурата и лечението да премине без антибиотик
Медрол а е първите 2-3 дни по 1 табл или 2 табл, тя преценя в зависимост от състоянието
Проблема ми е друг , притеснява ме приема на Медрол ,въпреки че е 2-3 дни само ,
Всеки път повдигам въпроса при педи и нейния отговор , е че няма да му навреди по никакъв начин за 3 дни +това е хормон който се произвежда от надбъбречните жлези и ние просто подпомагаме процеса за да спре температурата . Казва че в нашия случай това е най-доброто решение иначе ще продължим с антибиотиците ,което е по-вредно
От октомври при боледуване сме с Медрол и веднага спира температурата и детето е като здраво ,хапва си ,играе си ,което ме радва
Ще се радвам да чуя мнение и от вас
На 3 г е детето

# 1
Опит с медрол нямам, но като човек, който много е боледувал от бронхити и пневмонии бих казала да опитате да смените климата за една година - Трявна или Сандански са подходящи.
За да прави толкова често детето гнойни ангини правили ли сте посявка за бактерии? Да не би при нисък имунитет да се активират стафилококи, стрептококи и / или друга гадост, която си живее в нас, но имунитетът я потиска? Има ли детето трета сливица? Тя също пречи понякога.
Опитайте "Тонзилик" - сироп с комбинация от витамини, които са насочени към укрепване на имунитета и гърлото. Предписаха го на дъщеря ми преди години, УНГ го предписа. В аптеката ми го доставяха със заявка, повечето дори не са го чували или го бъркат с други препарати. Пиеше го от октомври до април по двайсет дена всеки месец + десет дена почивка. Това й помогна наистина. Опитах при братчето й, но нямаше същия ефект. При него помогна премахването на трета сливица.

# 2
  • София
Следи за симптоми от листовката при детето. При моето избиха едни образувания над горната устна и го спрях.

# 3
Колко време сте го ползвали ?
Следи за симптоми от листовката при детето. При моето избиха едни образувания над горната устна и го спрях.

# 4
  • София
Кортикостероид не бих давала на дете.
От опит говоря.
На моя съпруг му даваха уж за кожно заболяване известно време. Мажеше се с кортикостероид. После кожата му привикна и положението стана ужасяващо. Буквално ставаше на рани и му трябваше повече от година да си възстанови кожата + скъпи мазила.
Аз съм пила (няколко пъти по схема) покрай ин витро кортикостероид и правих кожни възпаления, проблеми с лигавиците, с чернодробните ензими.
АБ обаче също не давам, без антибиограма и сериозна нужда (операция, бактериална инфекция).
Много педиатри напоследък, вместо да лекуват симптомите, директно дават АБ, за да се презастраховат от инфекции, докато вирусите продължават да си действат, а за тях трябват противовирусни препарати и засилване на организма. АБ по-скоро го отслабват.

# 5
Разбирам
При нас е сложно ,пускаме секрети,посявки и нищо няма ,но детето седи с дни с 40+температура и ангина
Обезводнява се и влизаме в болница ,не съм от майките които не се интересуват и каквото каже доктора това да правя .
Медрола е единственото ни спасение ,пробвали сме всичко и детето се измъчва , с Медрола в момента тича все едно нищо му няма и се храни.
При него това е системно
Постоянно е болен ,имаше периоди на всеки 10 дни с ангина
При него това го е взел от мен ,аз като малка съм била все с ангини
Сега съм на 27 и ако съм болна то отново ще е ангина
Пробва ли сме да лекуваме с спрейчета,бонбони и т.н
Но докато подействат това дете седи с постоянна 40 градусова температура и обезводнен
Водила съм го на УНГ и казват,че е здрав ,просто слабото му място е гърлото
Какво да правя

# 6
Разбирам
При нас е сложно ,пускаме секрети,посявки и нищо няма ,но детето седи с дни с 40+температура и ангина
Обезводнява се и влизаме в болница ,не съм от майките които не се интересуват и каквото каже доктора това да правя .
Медрола е единственото ни спасение ,пробвали сме всичко и детето се измъчва , с Медрола в момента тича все едно нищо му няма и се храни.
При него това е системно
Постоянно е болен ,имаше периоди на всеки 10 дни с ангина
При него това го е взел от мен ,аз като малка съм била все с ангини
Сега съм на 27 и ако съм болна то отново ще е ангина
Пробва ли сме да лекуваме с спрейчета,бонбони и т.н
Но докато подействат това дете седи с постоянна 40 градусова температура и обезводнен
Водила съм го на УНГ и казват,че е здрав ,просто слабото му място е гърлото
Какво да правя

Правете, каквото до сега. Следвайте схемата точно, както ви е предписана. Нищо фатално няма, даже в случая Медрола ви спестява много по-големи мъки, непрестанното пиене на интибиотици и вечно болното дете.
Първо - кортикостероидите не са хормони, а лекарства, които имитират действието на хормоните.
Второ - най-мощното противовъзпалително лекарство, което е познато на човечеството.
Трето - давани са кратък период - 2-3 дни , няма никакъв проблем, никакви странични ефекти или продължителни ефекти след това. Проблемите идват ако се дават системно с месеци наред.
Четвърто - при вашето дете се проявява една много бурна имунна реакция в отговор на настинка или инфекция в гърлото - медролът прави точно това - овладява тази реакция, така че детето не стои дни наред с 40 градуса температура, не му се налага да пие антибиотик след антибиотик, които са много по-вредни.
Пето - последно, което се сещам в момента - възможно е да има някаква алергична компонента при тези чести възпаления на гърлото, което също може да обясни първо - честите прояви, второ - доброто повлияване от медрол. Нямам предвид чиста алергична реакция, а комбинирана реакция на инфекция плюс алерген - но това е само хипотеза.

Имайте също така предвид, че много деца и дори бебета подлежат на лечение с кортикостероиди под различна форма при болнично лечение - дали ще е система, дали инхалация, това е просто част от лечението. Пак повтарям - без нежелани ефекти при краткосрочен прием.

# 7
В периода на ангините всяка седмица коментирахме с Педи варианта да е със синдрома на Пфапа ,обаче след месец разреди разболяванията
Последно беше болен на 28.12 и от вчера е отново болен ,което си е цял месец и не знам какво да мисля . Именно поради тази причина започнахме и Медрола
Често боледуване,винаги едно и също ,без да излиза нищо на изследванията ,обаче със силно подути и покрити с гнойни петна сливици
Аз лично си го обяснявам като наследствено
Имам брат и сестра ,които и тримата от малки сме само с ангини ,имаме брат ,който е от друг баща ,но сме израстнали заедно разбира се и той не е боледувал като нас
Предполагам е нещо взето от тати ,сега сина на малкия ми брат е все с ангини ,моя също
Не го пускам на детска за да не боледува ,но той си е вкъщи и пак е болен,ако е на детска какво ще правя .
Постоянно болен ,сърцето ми се къса
Всеки омаловажава това през което преминаваме при всяко боледуване ,но само аз знам как се чувства детето ми с дни

# 8
Относно синдрома на PFAPA - възможно е да има някаква автоимунна компонента също. Типично е уголемяването на лимфните възли в областта на шията.
Хубавото е, че детето е  малко и с израстването това състояние ще изчезне.

# 9
  • София
Съчувствам ти, не мога да си представя колко ти е трудно и ти пожелавам всичко да го израсте с времето!
Относно лекарството - нямам наблюдения при такива препарати. Мисля си, обаче, щом има ефект, следвай схемата на педиатъра и го давай. Дефакто няма напълно безвредни лекарства. Аз съм се примирила, че понякога начинът е да избереш по-малкото зло. В случая детето е разредило болестите, не вдига такава ужасяваща температура, жизнено е, значи му действа добре. И щом и ти си била така като малка, със сигурност има някаква генетична обусловеност.

# 10
При нас положението е сходно, синът ни вече е на 6 и половина години почти. С разликата, че той не прави ангини, а бронхити и пневмонии. Стигали сме в началото до 4 пневмонии в година, останалото бронхити. За три години в градината нямаше и два месеца общо да е ходил. Кават, че има алергичен компонент и инунната му система е свръх-реактивна. Правил е пневмония буквално за 2 часа от първи симптом, лек сопол. Овладяваме с Пулмикорт и Вентолин в неговия случай, като от октомври до май месец трета година е на Пулмикорт всеки ден. Все още съм на тръни когато се разболее и не знам какво ще последва, но започва да разрежда разболяванията.
Във вашата ситуация бих направила консултация с поне още един лекар, педиатър, който има опит. В нашия случай сме се консултирали в годините с поне още 3ма различни, един ми казваш, че Пулмикорта (който е кортикостероид), снижава имуитета и пречи да се излекува, пробвала съм и да не инхалирам всеки ден, но тогава се разболява по-често, което ме води на мисълта, че все пак това е вярното лечение. Имайте също предвид, че 10 дена висока Т е много вредна и начинът е да намерите лечението, което ще предотвратява подобно състояние. Иначе да, и той се разболяваше всеки месец в периода 3-4 годишна възраст. Рекордът му на градина е 3 седмици.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 11:38 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт