Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 73

• 21 509
  • 168
  •   1
Отговори
# 150
Купих си крем за лице за 2.30 лв (Бадемов). Ами, не е зле - нито мазен, нито оставя кожата суха и опъната, нито ми предизвиква някакви раздразнения върху кожата и очите. Аз с очите имам голям проблем при много от кремовете, сълзят ми много често. В тази връзка, приятелка ми каза, че никакви кремове не се мажели върху клепача, а аз цял живот си мажа и клепачите, защото иначе ми се изсушават, от тийн си ползвам редовно кремове и си мажа върху клепачите.

# 151
  • София
Аз също мажа и клепачите, защото иначе много се изсушава кожата там, а и е по-деликатна.

# 152
Отскоро ползвам околоочен серум на балеа, добре е. Но аз мажа само към сгъвката на клепача. Досега не съм имала чувствителност.

# 153
Майка ми също е като Вас. Цялото лице. Даже последният път, когато споделях за новият си околочен тя се чудеше - "ама ти не се ли мажеш около очите и с другите" ? Явно така и не е запомнила, че никога не го правя, защото зоната ми там е страшно чуствителна и мога да се зачервя и обриня от всичко :/
Случвало ми се е, затова само околоочни около очите Simple Smile

# 154
Здравейте. Моля, препоръчайте ми крем за лице, който да е възможно най-изчистен откъм съставки (по възможност без никакви масла) и същевременно да е хидратиращ (ако изобщо е възможно...?).

Не мога и не мога да го открия този еднорог. Всичко ме изприщва. Ако не ми избият пъпки пък ми раздразва кожата, все едно съм изгорял на слънце (наскоро пробвах Дексерил, уж изчистен откъм състав, а светнах в червено като светофар, две седмици ми бяха необходими кожата ми да се възстанови).

Просто не знам с какво да се мажа. Един единствен открих - на Уриаж цика кремът с цинк и мед, но ставам бял като платно от цинка в него, та само вечерно време мога да го ползвам.

Благодаря.

# 155
Майка ми също е като Вас. Цялото лице. Даже последният път, когато споделях за новият си околочен тя се чудеше - "ама ти не се ли мажеш около очите и с другите" ? Явно така и не е запомнила, че никога не го правя, защото зоната ми там е страшно чуствителна и мога да се зачервя и обриня от всичко :/
Случвало ми се е, затова само околоочни около очите Simple Smile

От някои околоочни кремове пак получавам сълзене на очите, например от един на Арома с Q10. Просто нещо в състава на конкретния крем.

# 156
  • Бургас
a1b2c3
Това:
https://benu.bg/cerave-intenziven-hidratirasht-losion-s-5-hidroureq-236ml

И това:
https://benu.bg/cerave-krem-hidratiras-za-lice-52ml-597449

От лосиона съм много доволна, има масла, но е без аромат.
Не са евтини обаче.

# 157
При алергия е важно да се знае коя е съставката, която причинява реакция, за да се подбере крем, който не я съдържа.
Консултация с дерматолог също е препоръчителна.

# 158
  • Mediterraneo
При алергия е важно да се знае коя е съставката, която причинява реакция, за да се подбере крем, който не я съдържа.
Консултация с дерматолог също е препоръчителна.
Точно така. Навремето дъщеря ми се изприщваше зверски от слънцезащитни продукти, пламваше цялата като изгорена, още след намазване. Смених де що видях марки и се отказах, явно реагираше на съставка, която всички продукти, които пробвахме, съдържат. Няколко години не ползвахме нищо, добре облечена и предпазена с шапка и очила, израсна проблема. Сега със страх пробва нов продукт, но като цяло се е спряла на Авен и си кара с тях.

# 159
На Сераве съм пробвал три неща - един измивен гел за суха кожа и два крема. И от трите се изпъпчих здраво. Ще се ходи на дерматолог..

# 160
  • София
Аз препоръчвам този крем - https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/sensibio/defensive
Има и версия rich, която е за по-суха кожа - https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/sensibio/defensive-rich

# 161
  • София
На Сераве съм пробвал три неща - един измивен гел за суха кожа и два крема. И от трите се изпъпчих здраво. Ще се ходи на дерматолог..

Явно е алергия към конкретна съставка и наистина е по-добре да отидеш на дерматолог.
Иначе откъм козметика за по-чувствителна кожа CeraVe и Cetaphil се водят лидери.

# 162
Хидратиращ и оклузивен са 2 различни неща. Цинкът изсушава кожата, а Вие се опъпчвате от по-оклузивните продукти, които са предназначени за суха кожа (която не произвежда достатъчно себум), докато най-вероятно при Вас се касае за дехидратирана кожа (в която няма достатъчно вода). Първото нещо, което трябва да направите е да сте сигурни, че пиете достатъчно течности всеки ден- 30мл. на кг тегло. Ако се потите много- добавяте още. Ако някой ден пиете по-малко, компенсирате липсите. До седмица ще разберете, дали проблемът е от дехидратация. За нормална-мазна дехидратирана кожа се препоръчват кремове за лице, които са като гел, т.е. нямат много оклузивни съставки, а основно вода и съставки, които привличат вода (глицерин, хиалуронова киселина, алое вера, и т.н.). Щом Ви харесва кремчето но Юриаж, според мен и Cicaplast ще Ви хареса като действие. В някоя аптека би трабвало да има тестер, да проверите за бял филм. Като цяло всички "аптечни" марки имат такъв тип крем. Сераве имат различни линии, също.
При гел-кремовете (без цинк, само хидратация) класика са Mixa Hyalurogel (има малко парфюм), Neutrogena Hydro Boost, Bioten с дюля(има мн. парфюм).
В краен случай, можеге да си купите чист грицерин от аптеката и да си мажете 2-3 капки на лицето вместо крем. Аз така правя- ползвам си серумите и отгоре слагам и глицерина, и приключвам с въпроса.
Ако питате за крем за през деня, слънцезащита му е майката, не Ви трябва крем.

# 163
Благодаря! Да си призная, не съм мислил дали кожата ми всъщност е дехидратирана или суха, все съм си милил, че са едно и също.

Относно водата, на ден минимум по 3 литра пия, в това отношение съм добре.

А относно кремовете като цяло, винаги съм се чувствал по-добре когато ползвам тежки кремове. Още повече, че ползвам и азелаинова киселина 20% и трет 0,05% и ако се намажа след тях с нещо по-леко, задължително на другия ден ще съм с червена и раздразнена кожа (не ползвам много продукт, буквално колкото грахово зърно за цялото лице, така съм чел че се ползват активите). А ако ползвам тежки кремове нямам проблем.

Кремовете с пантенол и глицерин ми понасят добре. Купих си преди няколко дни най-обикновената Нивея в синя кутия да пробвам. Хубава, тежка е, но ми пламват пъпките и се възпаляват, та ще я наритам към коша...

Хрумна ми да прегледам и бебешките кремове за тяло и лице, но всички са с някакво олио като втора съставка, та и там греда.

Освен да си се мажа с Уриаж кремчето и през деня и да си ходя като призрак. Интересно относно цинка, все имам спомен, че съм срещал инфо, че е успокояваща съставка и потиска акнето. Една цинкова маз от аптеката за някакви левчета многократно ме е спасявала от раздразнена кожа.

# 164
Да, цинк, мед и т.н. имат противовъзпалително и антимикробно действие. Вие щом ползвате третиноин, кожата Ви би трябвало да е суха, но ако се и лющи, най-вероятно имате и увредена бариера, което е типично при ползването му (поне в началото). През деня абсолютно задължително попзвайте слънцезащита, да не се окажете в по-лошо положение, отколкото сте започнали лечението. Който Ви предписа, не Ви ли обясни какъв е механизмът на действие, какво да очаквате и как да си пазите кожата, особено щом ползвате и азелаинова киселина?
Щом сте намерили продукт, който Ви успокоява кожата, ползвайте си го или пробвайте аналозите от другите марки, щом държите да го смените, но аз бих се радвала, че съм намерила нещо, което работи и да търся слънцезащита за през деня. Има специална тема за ретиноидите, там ще могат да Ви отговорят повече хора от собствен опит.

Общи условия

Активация на акаунт