Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 18 938
  • 530
  •   2
Отговори
# 405
Aria, не може ли да звъннеш за да ти дръпнат часа напред? Може да не е толкова лошо положението.

# 406
Aria, не може ли да звъннеш за да ти дръпнат часа напред? Може да не е толкова лошо положението.

Звънях днес да искам час за имунолог, отказаха ми... Трябвало да си дочакам часа при репродуктивния и тя да разчете резултата и да назначи, каквото прецени.
Изразих недоволство, че след това може да се наложи да чакам за свободен час повече време, но това не ми помогна Grinning

# 407
Ами не може ли репродуктивният да ги разчете? Имам предвид да си смениш часа за репродуктивния с по-ранен. На мен за репродуктивен ми дават веднага час. Пък и ако не се налага дълго лечение, може да се хване следващият месец за трансфер.

# 408
Ами не може ли репродуктивният да ги разчете? Имам предвид да си смениш часа за репродуктивния с по-ранен. На мен за репродуктивен ми дават веднага час. Пък и ако не се налага дълго лечение, може да се хване следващият месец за трансфер.

Не, искат в конкретен ден от цикъла да е прегледът. Явно няма да е само разчитане.  Thinking

# 409
Оффф и сега репродуктивните ще се правят на имунолози Simple Smile
Ама явно докато обучат Михайлова на магическите си биопсии…
Между другото 3-4 не е резултат със сериозни отклонения доколкото аз разбрах. При всяко положение няма място за сериозни притеснения.

# 410
  • Sofia
Здравейте момичета. Тези които имат опит с дълъг протокол, бихте ли споделили впечатление - как са се развили нещата? Какво представлява? Странични ефекти какви има? От утре започвам да приемам прогестерон за подтискане на високи естрогени и предполагаема еднометриоза в продължение на около 1.5-2 месеца. След това планът на репродуктивната е да поставим блокираща депо инжекция. Евентуално ще правим стимулация някъде към средата на януари, но ми е малко притеснено и не знам какво да очаквам спрямо късият протокол.

# 411
При мен не е имало странични ефекти, то реално дългият протокол е като къс, но предишния месец има блокираща. Та няма голяма разлика. Гадна е просто блокиращата инжекция и се поставя само на място, не може сам.
При мен така се случи, че този месец имах антрални и в двата фоликула, по принцип имам само в единия, съответно бяха цели 19 фоликула и имах големи надежди, но резултатите бяха най-лошите от 4те ми цикъла стимулация. Другите 3 бяха с къси протоколи. Та при мен беше количество за сметка на качество явно, но не знам дали е заради протокола.

# 412
Момичета последни дни на подготовка за ЗЕТ съм . В петък ми е прегледа . Преди десетина дни на микробиологията излезнаха -масово candida glabrata. Ползвах три дни канестен гин . После настъпи цикъл и сега новата микробиология излиза ,че не са излекувани . Пратих резултатите в клиниката и чакам отговор от доктора . Но какво се прави в този случай ? Спира ли се всичко ? Кой медикамент е най-добър ? При този вариант на гъбичката има само вагинални продукти

# 413
Aз не бих правила трансфер при гъбичка. Докторите ще кажат няма проблем, но аз просто не бих :/
Не знам иначе за лечение.

# 414
Не обичам да казвам така, но си вземи макмирор. В него има нистанин. Явно си слагала и лактобацили щом са така в изобилие. И се чуй с доктора си.

# 415
  • Sofia
И аз мисля, че е хубаво първо да се изчистят гъбичките и след това трансфер. Някак не бих рискувала хубав ембрион да си замине заради такава банална инфекция.

# 416
Не съм слагала лактобацили ,само канестен гин . Ще чакам да видя доктора какво ще каже . Но все пак искам и аз да съм информирана
quote author=Stefaniya link=topic=1799946.msg50352991#msg50352991 date=1760955595]
Не обичам да казвам така, но си вземи макмирор. В него има нистанин. Явно си слагала и лактобацили щом са така в изобилие. И се чуй с доктора си.
[/quote]

# 417
Ами според мен ще ти даде макмирор. Но си го изчакай - да. Странно е,че не пише в какво количество са. Това, че имаш толкова лактобацили е супер. Даже нз да не е замърсена пробата.

# 418
И в предишната лаборатория ,нямаше количество . Трябва ли да има ? И какво е значението всъщност ? Отразява ли се това на лечение ,медикаменти …. Имаш предвид ,че при наличието на лактобацили ,не е възможно да има гъбички ли ?

quote author=Stefaniya link=topic=1799946.msg50353059#msg50353059 date=1760956466]
Ами според мен ще ти даде макмирор. Но си го изчакай - да. Странно е,че не пише в какво количество са. Това, че имаш толкова лактобацили е супер. Даже нз да не е замърсена пробата.
[/quote]

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 14:32 от pattyK

# 419
Привет, Rouina,
Давам и аз своите съвети. Била съм на дълъг протокол 2 пъти, няма да споделям резултатите, тъй като са индивидуални, а и не мога да сравня с къс, тъй като не съм имала такъв, а и не искам да ти влияя.
Аз съм с четвърта степен ендометриоза, която се развива много бързо и агресивно. Заради нея останах без тръби и с един яйчник. Затова и така горещо всички препоръчват дълъг протокол при мен.
Моите два опита бяха с потискаща инжекция Рез€лиго. Тя действа така, че понижава естрогените до почти минимум. А те са тези, които пазят лигавиците. Тоест, очаквай, ако си на подобна инжекция да се понижи имунитетът на лигавиците ти. Аз единият път развих ешерихия коли вагинално (а никога не съм имала), а втория път в уринарния тракт, като се стигна до блокиране на бъбрек и тежка бъбречна криза. Разбира се, не казвам, че това ще се случи при теб!
Казвам, че е полезно да вземеш мерки като например някоя добавка с червена боровинка, тъй като тя повишава съпротивителните сили на лигавиците. Разбира се, пази повече и другите лигавици - особено по лицето, избягвай потъркването на очите с неизмити ръце.
Сега съм в трети за мен дълъг протокол и сменихме тактиката - З0ладекс. Този път се заредих с червени боровинки и пробиотици и засега нямам оплаквания.
Честно казано, аз не усетих това, което често се споменава като симптоми на менопауза след блокиращи инжекции.
Успех, мила! ❤
Здравейте момичета. Тези които имат опит с дълъг протокол, бихте ли споделили впечатление - как са се развили нещата? Какво представлява? Странични ефекти какви има? От утре започвам да приемам прогестерон за подтискане на високи естрогени и предполагаема еднометриоза в продължение на около 1.5-2 месеца. След това планът на репродуктивната е да поставим блокираща депо инжекция. Евентуално ще правим стимулация някъде към средата на януари, но ми е малко притеснено и не знам какво да очаквам спрямо късият протокол.

Общи условия

Активация на акаунт