Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 27 940
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Интересувам ми е какво лечение Ви изписват при HHV7?
При мен се откри HHV-6  в менструална тъкан и АГ не изписа абсолютно нищо преди трансфера специално за него. Аз пих Дефендил, не знам помогнал ли е, но имаше имплантация, но последва БХ.
После АГ смотолеви, да не би този херпес да бил повлиял и заради това да се е махнало ембриончето.. Малко се изнервих честно казано, защото имахме време да предприемем нещо преди трансфера, но той изобщо не се впечатли от резултата..

Доста тъпо от страна на АГ.
Аз приемах валтрекс за 10 дни по препоръка на репродуктивния. Той се изненада като видя положителен HHV7. Проф. Михайлова (имунолог) каза, че нея това не я притеснява. Още не сме правили контрола, най-вероятно 2026.

Благодаря за съветите за лактобацилите ❤
Дадохте ми надежда и ще се пробвам по-дълго да го заселя с орални и вагинални пробиотици, ще проверя борната киселина. Последния път с АБ ми дадоха микомакс и беше ок, ще си го искам вече всеки път. И ще гледам да си направя и дългосрочен план както каза  Rouina за след басейни, спа, цикъл, че е пипкава работата.

# 661
Е, образно казано разбира се, но е доста често срещана находка при Калчев.

# 662
Относно лактобацилите, според мен приемайте орални. Аз съм против въпросните обливки. Според мен в матката могат да се набавят и без тях. Аз лично приемах криспатус на прахчета, вагинални и едни на natural factors. Сега след извънматочна след трансфер и неоткрит никакъв проблем, имуноложката ми каза да си взема орален пробиотик. Каза ми един, но е доста скъпичък и няма да го пиша в групата.

# 663
Относно лактобацилите, според мен приемайте орални. Аз съм против въпросните обливки. Според мен в матката могат да се набавят и без тях. Аз лично приемах криспатус на прахчета, вагинални и едни на natural factors. Сега след извънматочна след трансфер и неоткрит никакъв проблем, имуноложката ми каза да си взема орален пробиотик. Каза ми един, но е доста скъпичък и няма да го пиша в групата.
Може ли да ми го изпратиш на лично съобщение този, който ти е изписан от имуноложката?

# 664
  • Sofia
Здравейте, започнахме цикъл по дълъг протокол и от две седмици поставям Декапептил. Чудех се през този цикъл дали да очаквам изкървявне, понеже ми закъснява вече с 4 дена или е нормално да не се появи нищо? Утре имам час при репродуктивната за да видим какво се случва и дали можем да започнем същината стимулация, но малко ме притеснява да не го отложим, че нали уж се почвало на 2-3 ден от МЦ, който при мен не идва.

# 665
Rouina91, при мен имаше цикъл на дълъг протокол, не съм гледала дати изкъсо точно кога и дали съвпада с очаквания ми цикъл, защото моят варира и съм свикнала, та мисълта ми е, че може просто да ти закъснява.

# 666
И аз си имах нормален цикъл. После стимулацията почна май на 8ми ден от цикъла.

# 667
  • Sofia
Добре, нещо пак не тръгват на добре нещата май. Вече 14 дена ги слагам, нито има признак/сигнал/симптом да ми идва, нито нищо. Ще видим какво ще кажат утре.

# 668
При мен от Резелиго цикъла закъсня. Реално поне при този вариант с еднократна блокираща инжекция не се гледа на кой ден от цикъла си, а дали са подтиснати хубаво хормоните. Тоест може и на 5-6 ден от цикъла да почне стимулацията, но на мен поне ми казаха, че е хубаво да съм изкървила до тогава. Чела съм, че в някои случаи се почва и без да е имало кървене, но не мога да кажа със сигурност дали няма да се отложи с още няколко дни докато ти дойде. Иначе да, закъснението е напълно нормално случва се и на други.

# 669
  • Sofia
Пак съм аз и тотално се изшашках. Днес съм в болницата. Пуснахме хормони, излезнаха и са много високи. 388 PG/ml на естрадиол при положение, че съм поставила 14 Декапептила вече. Това нормално ли е? Как така това нещо не е подействало? Била съм цялата доза течност всичко както трябва. Чакам си часа да видим док какво ще каже.

# 670
Rouina91 определено резултата от подтискането не е добър, но защо така се е получило може да каже само лекарката ти. Явно при теб нещата са малко по-особени все пак спомена, че имаш естрогенова доминантност, но може и да има някой задържан фоликул...има нещо което държи естрадиола толкова висок въпреки инжекциите. При мен след импланта, нивата на естрасиол бяха много ниски, като на жена в менопаузата. Доколкото знам само когато е получен този ефект на подтискане е възможно да се почне стимулацията. Ще ти кажат какво да правиш няма страшно, едва ли си направила нещо грешно, просто понякога тялото не реагира както очакваме.

# 671
  • Sofia
Изглежда моите яйчници никакви ги няма на реакция. Страх ме е, че си губим и този опит по фонда, защото си оставих заповедта при започване. Вече сериозно почнах да се отчайвам. Толкова бодене за нищо.

# 672
Не се отчайвай така предварително, Rouina!
Може да имаш нужда от по-висока доза, днес лекарката ще каже. Горе главата, не унивай, че психиката си има нейната роля над тялото. ❤
Изглежда моите яйчници никакви ги няма на реакция. Страх ме е, че си губим и този опит по фонда, защото си оставих заповедта при започване. Вече сериозно почнах да се отчайвам. Толкова бодене за нищо.

# 673
На всички яйчниците реагират различно, на различните медикаменти. На мен лекарствата тип Фемара, които държат естрадиола нисък не ми влияят по начина по който трябва. Аз не правя повече фоликули заради ниският естрадиола, а един който расте много по-бързо от стандартното. Последният ми цикъл беше стимулиран с естрофем и прогестерон, за да нагласим нещата за биопсията. На следващият месец заради липсата на овулация в предходният(и нисък естрадиол), фоликулите беше станал достатъчно голям още на 9 ден което е страшно нетипично за мен.  Както разбираш лекарите не очакват този ефект, но на принципа проба грешка се вижда как тялото реагира на различните препарати. Може пък Декапептил да е бил прекалено слаб за теб. Може да сменят с нещо от типа на Золадекс, Резелиго и да се получат нещата. Не се отчайвай толкова бързо, лекарите имат предвит различни варианти и ако едно не подейства ще го сменят с друго.

# 674
  • София

Недей така, сигурна съм, че има обяснение. Както са писали момичетата преди мен докторката ще ти каже как ще действате. Запази самообладание.

Общи условия

Активация на акаунт