Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 7 600
  • 189
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, имате ли идея при неуспешна бременност на свеж трансфер по фонд дали се полага и замразен? Мисля, че пишеше до 6000 ин витро за свеж и до 600 замразен трансфер? Ако е имало свеж, важи ли замразеният и ако да - мога ли да сменя клиниката за замразения ? Не, че е много скъпо 600 лева, но ако мога да ги спестя…

# 151
Aко е правен свеж, не се включва замразен.

# 152
Напротив има право и на един замразен трансфер до 600 лв. Може да се наложи да си долатиш обаче. Най-вероятно не може да се смени клиниката за замразения, защото той е част от стимулацията и тази заповед.

# 153
Moже и така да и да не съм разбрала.

# 154
Благодаря за съветите и споделения опит ❤
Si_mo_na, според лекарите и двете тръби са в много лошо състояние. И аз съм чувала само неуспешни случаи за корекция + естествено забременяване. Ще го обсъдим отново.
Semirra, притеснявах се, че може да не оцелеят ембрионите след размразяване, особено като са малко на брой. Но ще имам предвид ЗЕТ следващия път, може да се окаже по-добър вариант при мен.
Аз бих изнамерила доктор, който да се опита да ги коригира. Докато има тръба, има надежда! Дори след двете ми извънматочни, не съжалявам, че опитахме!
Още повече, че ако все пак сте решили твърдо за инвитро и тези тръби събират течност, вероятно така или иначе ще предложат премахване. В този ред на мисли, бих опитала, но това съм си аз - от моя опит и преживявания. Не казвам, че е правилно - направете това, което усещате, че е правилно за Вас 🙂

# 155
Утре ми предстои СЕТ, взех, че се събудих днес с раздразнено гърло, лека температура 37.3, нали, точно сега ще се разболея..  или ме е лъхнал климатик, или от някой нещо съм хванала някъде... Сега съм на много вода, чайове, мед и лимони. Има ли изобщо смисъл утре да правим трансфер, не знам, може ли да се замразява в последния момент..

# 156
Замразяването и без това се прави на 5ти ден. Няма нищо лошо в ЗЕТ, ако вземете това решение.

# 157
Здравейте, имате ли идея при неуспешна бременност на свеж трансфер по фонд дали се полага и замразен? Мисля, че пишеше до 6000 ин витро за свеж и до 600 замразен трансфер? Ако е имало свеж, важи ли замразеният и ако да - мога ли да сменя клиниката за замразения ? Не, че е много скъпо 600 лева, но ако мога да ги спестя…
Да полага се, също така може да отидете до ЦАР и да подадете документи за смяна на клиниката, ако желаете.

# 158
Здравейте, снощи почнахме стимуалция с Рековеле 12 и Мерифорт 75. Бях почнала да пия витамините препоръчани в книгата на Ребека Фет, да ги спирам ли по време на стимулацията?

# 159
  • Sofia
Здравейте, снощи почнахме стимуалция с Рековеле 12 и Мерифорт 75. Бях почнала да пия витамините препоръчани в книгата на Ребека Фет, да ги спирам ли по време на стимулацията?
Когато ние правихме стимулация се бях разчела и стигнах до изводите, че по-скоро след пункцията се спира почти всичко освен Omega3, Витамин D и фолиевата киселина. Така и направих.

# 160
Аз също ги пих по време на стимулация, спрях ги в деня на пункцията, но ги продължих като разбрах, че няма да имам СЕТ, а оставам за ЗЕТ.

# 161
Запис и от мен. И успех на всички момичета 🍀

# 162
Здравейте, момичета!
Предстой ми преглед и стартиране на процедура инвитро, та въпроса ми как протича стимулацията (как сте се чувствали), странични ефекти, колко често трябва да отсъствам от работа понеже съм от провинцията? Ще съм благодарна на отзовалите се.
Първият  опит стимулиран с инжекции  нямах никакви странични ефекти.През ден бях в клиниката рано сутринта за проследяване на хормони.Втори опит на естествен цикъл  3 пъти общо,но не стигнахме до пункция.Следващия месец пак през ден да следим фоликулите.Този месец бях вчера и отново във вторник съм на преглед.Всеки път в различно,няма как да го предвидиш.Съветвам те да го обсъдиш с шефовете ти и да имат в предвид,че може да се наложи да отсъстваш често.

Защо не сте стигна до пункция?
В началото на месеца имах инвитро със стимулация, не се захвана ембриона. Сега ще го караме на инвитро при естествен цикъл, уж днес щях да разбера датата за пункция, но след хормоналните резултати, лекарската не звучеше обнадеждено и нищо не ми каза.
Имам два фоликула в единия яйчник с размери 16 и 19мм, но естрадиолът е нисък. Утре пак ще го изследвам.
Просто се чудех, каква е била причината при вас.
Първият път просто не се разви фоликула.На 14 ти ден беше 11 мм,аз съм с цикъл на 24-26 дни.Вторият месец се беше спукал,точно преди пункцията.Този месец най-накрая успяхме,вчера ми беше пункцията и успяхме да извадим 3 яйцеклетки.

# 163
Благодаря за отговорите. Доста объркващо, защото в книгата пише, че добавките се спират при започване на стимулацията. Но звънях в клиниката и те препоръчаха, да не ги спирам.

# 164
  • Sofia
Благодаря за отговорите. Доста объркващо, защото в книгата пише, че добавките се спират при започване на стимулацията. Но звънях в клиниката и те препоръчаха, да не ги спирам.

По-скоро ги спри в деня на пункцията или на следващият. Остави само Omega 3, фолиева, Витамин D и там ако приемаш някакви общи пренатални.

Общи условия

Активация на акаунт