Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 18 806
  • 530
  •   2
Отговори
# 480
DragonFly, в коя клиника ви е успеха? Къде правят Зимот?

# 481
Dragon.fly, благодаря за идеята за Зимот, ще го обсъдим. И двамата взимаме доста добавки, включихме доста и от книгата след първия опит от Всичко започва с яйцето. Ще видим как е сперматозоидна ДНК и ако трябва ще добавим още нещо спрямо резултата.  Какви добавки взима мъжът ви?

# 482
Bubolina*86 благодаря за изчерпателния отговор, не разбирам особено от темата, но събирам информация. Но сте права, хубаво е да се имат предвид тези неща.

Purplecurls, мисля че зимот се нарича и чип метод за селекция на сперматозоиди. Добавките според същата книга, плюс малко помощ от chat gpt. Ще погледна пак точно кои са добавките.

Semirra, не съм в голяма помощ, защото сме в Англия.  Но ние настояхме за тази допълнителна техника, не са ни предлагали. Водихме се по съвет на друг репродуктивен и от тук във форума видях, че и други са доволни, и не на последно място-  беше сравнително евтина допълнителна техника.

# 483
Здравейте, пиша тук за малко утеха. Днес си направих кръвен тест и резултата е отрицателен.това ми е втори опит, но първия дори не стигнахме до трансфера. Незнам как да продължа от тук, болката ми само човек минал през това може да я разбере. Може ли да ми споделите какво следва от тук

# 484
  • Sofia
Здравейте, пиша тук за малко утеха. Днес си направих кръвен тест и резултата е отрицателен.това ми е втори опит, но първия дори не стигнахме до трансфера. Незнам как да продължа от тук, болката ми само човек минал през това може да я разбере. Може ли да ми споделите какво следва от тук

Надежда, по спомен 1вият ни цикъл беше горе долу по едно и също време. И при нас не бяха добри резултатите - имах само една годна яйцеклетка. Оплодихме я и направихме трансфер, но беше неуспешен. И на нас ни предстои в началото на другата година нова стимулация.
Имате ли други замразени ембриончета или сте били само с едничко? Къде правите процедурите? С ЦАР ли работите или самофинансирано?
Моят съвет е да не бързате със следваща стимулация/трансфер. Починете си малко, като през това време говорете с репродуктивният да ви препоръча изследвания, които да направите. При нас тази тактика сработи - откриха се доста неща, които се оказаха пречещи.
Направете консултация с имунолог - да се изключи хиперактивна имунна система, направете подробен хормонален профил (не просто естроген, LH, FSH, провете как се движат и андрогените - често създават проблеми), вижте как са и възпалителните маркери. Направете хистероскопия. Ако всичко там изглежда наред може да тествате и ембрионите.
Тези неща отнемат време и доста финанси, но понякога дават насока къде може да се открие проблема и как може да се работи за оптимизиране на резултатите.

# 485

Надежда, по спомен 1вият ни цикъл беше горе долу по едно и също време. И при нас не бяха добри резултатите - имах само една годна яйцеклетка. Оплодихме я и направихме трансфер, но беше неуспешен. И на нас ни предстои в началото на другата година нова стимулация.
Имате ли други замразени ембриончета или сте били само с едничко? Къде правите процедурите? С ЦАР ли работите или самофинансирано?
Моят съвет е да не бързате със следваща стимулация/трансфер. Починете си малко, като през това време говорете с репродуктивният да ви препоръча изследвания, които да направите. При нас тази тактика сработи - откриха се доста неща, които се оказаха пречещи.
Направете консултация с имунолог - да се изключи хиперактивна имунна система, направете подробен хормонален профил (не просто естроген, LH, FSH, провете как се движат и андрогените - често създават проблеми), вижте как са и възпалителните маркери. Направете хистероскопия. Ако всичко там изглежда наред може да тествате и ембрионите.
Тези неща отнемат време и доста финанси, но понякога дават насока къде може да се открие проблема и как може да се работи за оптимизиране на резултатите.
Благодаря за отговора. За съжаление нямам замразени ембриони и да процедурата е по ЦАР. Чакам обаждането от доктора да каже какво следва от тук. Правени са ми доста изследвания включително и за НК клетки

# 486
Какво следва ,решавате Вие и Вашият лекар . Хубаво е да направите почивка . Докторите препоръчват два чисти цикъла ,но и повече да е ,още по хубаво . Аз имам 3 стимулации и ми предстои пети трансфер ,като първите пъти винаги чаках два чисти цикъла ,сега обаче си дадох дълга почивка и се чувствам много по добре . Не знам с какъв фактор сте ,но има различни селекции ,ако сте с мъжки . Също така направете ,хистероскопия за оглед и биопсия ,имунологични изследвания ,тромбофилия,кариотип на двамата .Може да направите и надраскване на лигавицата .
Не го приемайте толкова тежко .
Много е важно да сте спокойна !

# 487
Съжалявам, мила! ❤
Аз също имам две стимулации и два науспеха. От първата стимулация извадиха само 2 яйцеклетки и двете не бяха зрели, нямаме ембрионче.
От втората извадиха 4 яйцеклетки, само 2 зрели и едно ембрионче за свеж трансфер. Пак неуспех. Колко му говорех на това ембрионче и колко вярвах, че ще се задържи...
Много добре те разбирам. Толкова много бях чела, имам и три познати с бебенца от първи инвитро опит, че дори не можех да повярвам, че нямаме ембриони за замразяване. Изобщо не бях помислила, че е възможен такъв вариант. Много ми беше тежко. Може би две седмици бях в ужасно отпуснато и обезверено състояние. Но после си дадох сметка, че не мога да продължавам така и трябва да съм силна и решителна. Все пак, тези душички искат смела майка, а не някоя ревла. И така се събрах от парченцата, заради тях.
От моята последна стимулация минаха вече 5 месеца и нямам търпение за следващата. Използвах това време, за да сменим лекаря, да пуснем имунология, като имам предвид не само NK и T клетки, а и KIR профил. И се оказа, че имаме сериозни отклонения, които налагат по-сериозна терапия. Използвам времето да подобря и средата в матката и да повиша лактобацилите с препоръчани овули, избягвам обливките с лактобацили.
Опитай да си дадеш време, знам, че е много трудно, но не си сама 🙏🍀

# 488
  • Sofia
Момичета, помагайте. Аз ли нещо съм дефектна, не знам какво се случва. След трансфера приемах Циклогест и естрофем и имаше период от 10 дена не усещах вкуса на храната. Не съм била болна или нещо. Аромати, миризми усещах - вкус никакъв.
Сега се налага терапия с Прогестеронов орален препарат. Започнах го преди седмица. Ами от 2 дена пак не усещам никакъв вкус на нищо...Това чак не се търпи. А като знам, че ще трябва още месец и нещо да го приемам тоя прогестерон....На някой случвало ли му се е това чудо?
С Дуфастона по време на инсеминациите такива проблеми не съм имала.

# 489
Rouina , на твое място бих направила Ковид тест за да изключа тази вероятност.

# 490
  • Sofia
Rouina , на твое място бих направила Ковид тест за да изключа тази вероятност.
Той мъж ми изкара нещо тези дни беше с температура, ама така или иначе още не е достигнало до мен, ако въобще ще ме лепне. Вчера нещо ми дразнеше на очите и ми подраска гърлото, днес няма нищо и съм си идеално. Прави ми впечатление, че тогава не сме били болни и точно докато приемах прогестерона усещах храната по същият начин като в момента, затова го свървам и този път с приема на прогестерон, но може и да греша.

# 491
Момичета ,на мен всеки път ми казват ,че фраксипарина не се държи в хладилник . Даже и на листовката пише да не се държи в хладилник ,но засичам коментари на момичета ,който казват обратното . В крайна сметка ,кое е правилно ? Предполагам ,че щом и на листовката го пише ,значи не трябва

# 492
Аз не го държа в хладилник

# 493
Изобщо не съм се замислила.. В хладилника е, заедно с Пролутекса.

# 494
Ами да и аз така знам . И в клиниката бях питала ,в аптеката също . А и на листовката пише -да не се държи в хладилник . Просто явно има момичета ,които не са наясно и реших все пак да попитам
Благодаря Simple Smile
Аз не го държа в хладилник

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 17:30 от pattyK

Общи условия

Активация на акаунт