Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 28 395
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
А премахвате ли въздуха от инжекцията фраксипарин ?

quote author=Tinkiela link=topic=1799946.msg50393269#msg50393269 date=1761751587]
Пролутекса не се съхранява в хладилник, пише го на опаковката.За фраксипарина е без значение дали ще е в хладилник или не.
[/quote]

# 496
Аз съм с клексан, не го държа в хладилник и не махам въздуха. Избутвате балона откъм буталото и инжектирате не до край, като така балонът си остава в спринцовката. После вече като изкарате изпразвате и дори да има 1-2 капки, не е страшно, вкарали сте течността без въздуха.

# 497
  • София
И аз не държа в хладилник Фраксипарин и Пролутекс. От клиниката винаги ми казват кои медикаменти се държат в хладилник, ако случайно пропуснат ги питам. За тези ми бяха казали, че не е нужно да се държат в хладилник.

# 498
И аз фраксипарин не го държа в хладилник . Имам друго питане към вас ,след пункцията кога ви беше трансфера,? при мен ще е ЗЕТ няма да е свеж заради висок прогестерон и хиперстимулацията , докторката каза че е хубаво да се възстановя. Ама пък и декември е месец с почивки...та трансфера живот и здраве ще е януари.

# 499
Трансфера може да е още на следващия месец ,ако всичко с вас е наред ,а може и след няколко месеца ,когато решите .
Аз има веднъж трансфер на следващия месец след пункция , друг път 7 месеца по късно. Ако питате дали има значение,не няма

quote author=tinna_st link=topic=1799946.msg50394291#msg50394291 date=1761766407]
И аз фраксипарин не го държа в хладилник . Имам друго питане към вас ,след пункцията кога ви беше трансфера,? при мен ще е ЗЕТ няма да е свеж заради висок прогестерон и хиперстимулацията , докторката каза че е хубаво да се възстановя. Ама пък и декември е месец с почивки...та трансфера живот и здраве ще е януари.
[/quote]

# 500
Не бързай с трансфера. Знам че звучи невъзможно но наистина не ти е добре в момента след хиперстимулацията. Дай си време да се възстановиш и тогава. Аз след моята отвратителна стимулация се почувствах добре чак след три месеца а вече бяхме изгърмели един трансфер. Сега всеки ден си пия протеин и като цяло вдигнах дозата протеин.

# 501
Хематологът д-р Тончев ми каза клексан и фраксипарин - в шкафа, никакъв хладилник. Сега, ако е 30 градуса във вас, трябва да му намерите по-прохладно място. Все пак има максимална температура, над която не трябва да се излагат лекарства. Също така, след поставяне е препоръчително 15 минути да се почива, за да се резорбира. Два пръста под пъпа, в задната част на ръцете или вътрешната част на бедрата горе се поставя - там където има мекичко и се избягва мускул. Някои дами твърдят, че трябва да се избягва вътрешната част на бедрата, но тези места препоръча хематологът.

Ами да и аз така знам . И в клиниката бях питала ,в аптеката също . А и на листовката пише -да не се държи в хладилник . Просто явно има момичета ,които не са наясно и реших все пак да попитам
Благодаря Simple Smile
Аз не го държа в хладилник

# 502
  • София
Здравейте момичета,
Днес бях на пазар и в супермаркета на био щанда видях този протеин. Дали някоя от Вас е ползвала и може да даде обратна връзка? Чудя се дали да не взема един пакет да го пробвам.
https://www.bornwinner.bg/pokupka/1-x-born-winner-%D1%81%D1%83%D … 4%D0%BE%D0%B2-497
https://www.bornwinner.bg/pokupka/1-x-born-winner-%D1%81%D1%83%D … %D0%B8-%D0%B8-494

# 503
Ароматизанти, оцветители, сукразола.. по-скоро не.
Като изчистен откъм състав протеин аз съм доволна от singlecelled. Доскоро бяха само протеин и лиофилизирани плодове(фен съм на малина). Обаче и там добавиха стевиа, та не знам доколко им е изчистен съставът все още. От половин година не съм си поръчвала. Протеинът ми е в норма. Наблягам на яйцата и ползвам желатин.

# 504
  • София
Ароматизанти, оцветители, сукразола.. по-скоро не.
Като изчистен откъм състав протеин аз съм доволна от singlecelled. Доскоро бяха само протеин и лиофилизирани плодове(фен съм на малина). Обаче и там добавиха стевиа, та не знам доколко им е изчистен съставът все още. От половин година не съм си поръчвала. Протеинът ми е в норма. Наблягам на яйцата и ползвам желатин.

Точно тези неща и мен ме възпряха да го купя.

# 505
Мисля, че в iherb също има хубави от към състав протеини на прах.
Чудя се защо марка като bornwinner е на био щанд, ама това друга тема. То не, че всичко що е био, е полезно, но и това е друга тема. Simple Smile

# 506
Момичета, при подготовка за ЗЕТ на ЕЦ, освен прогестерон в началото на месеца нещо друго изследвате ли?
Аз пуснах прогестерон на ден 2, беше 0,9. Имам преглед на ден 11 от МЦ и се чудя дали да пусна нещо преди самия преглед за по-ясна картинка. 🤔

# 507
И естрадиол и лх.

# 508
Как се справяте с чакането от момента на пункцията докато разберете как са се развили ембриончетата?

# 509
  • Sofia
Как се справяте с чакането от момента на пункцията докато разберете как са се развили ембриончетата?
Това беше най-неприятното нещо от целият инвитро процес. Чаках си обаждането на 1,3,5 ден да ми кажат какво да правим, понеже имахме само една годна яйцеклетка. Много го мислехме това ембрионче. Нищо не помагаше за разсейване, така че съвети не мога да дам.

Общи условия

Активация на акаунт