Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 28 610
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Rouina В заповедта от ЦАР трябва да пише какъв по вид е протокола, който ще се изпълнява. А това се описва в етапната епикриза от лекаря, който ще води стимулацията, заедно с останалите документи, които се подават в ЦАР. Заповедта следва да се предаде в центъра по репродукция с началото на стимулацията, а тя би трябвало да започне с блокиращата инжекция. Аз съм имала само трансфер с блокираща и тя не се поемаше от финансирането от ЦАР - доплатих си я ( резелиго)
За ендокринолог не мога да препоръчам, веднъж съм посещавала - Веселина Яначкова в МЦ Щерев. Нямам мнение до колко е добра

# 541
Бубе, май се бъркаш с ЕЦ и стандартната стимулация. В заповедта не пише какъв протокол да се приложи. Само колко се отпуска при свеж и замразен трансфер. Тъкмо погледнах моята.

За ендокринолог аз съм доволна от д-р Даниела Милетиева.

# 542
Rouina, заповедта се носи, когато се слага блокиращата инжекция. ЦАР я поемат.

# 543
Блокиращата инжекция е старта на инвитро, т.е. тогава оставяте заповедта в клиниката и от там нататък те знаят какво да правят. При мен се включваше и самата инжекция и вярвам, че трябва да е така, тъй като е част от протокола.
П.П. Не съм сигурна дали в  заповедта пише протокола, но знам, че при подаване на документите се пише по какъв протокол е ще е.

# 544
  • Sofia
В заповедта не пише какъв ще е протокола. Преди малко си гледах моята (още не е дадена, няколко месеца събира прах в папката). Благодаря ви, момичета. До сега сме правили само къс, та не бях запозната кога трябва да им го занеса. Да не взема да се отнеса и да забравя тогава.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 22:17 от Rouina91

# 545
Rouina lubanik Прави сте момичета и аз сега изрових копието от моята заповед, но съм сигурна, че на документите, които подавах беше описано нещо от сорта “ Пациентката е подходяща за стимулация с гонадотропни хормони по къс протокол” И това съм го запомнила, защото обмислях със смяната на клиниката и лекаря, ако новият прецени друг вид протокол с вече издадена заповед как ще стане. Но това може и да е решение на репродуктивния да го опише в епикризата и да не е практика при всички.
Въпреки това, според мен си им я занеси от сега. Аз моята я дадох в клиниката, а минаха поне няколко месеца преди да започнем процедурата по стимулация т.к правихме корекция на истмоцеле първо.
Освен ако не смяташ да сменяш клиниката и не си сигурна дали ще продължиш с тази, тогава по-добре си я дръж в теб.

# 546
Тя ако реши да сменя клиниката, ще й трябва нова заповед.
В заповедта е описано дали ще е със стимулация или на естествен цикъл, не пише какъв протокол, дори и в подадените документи да пише къс или дълъг.

# 547
minnie Когато се сменя клиниката се подава оригиналната стара заповед, заедно с документ от новата клиника, че те приема като пациент, във фонда и след около месец ти издават нова заповед с новото лечебно заведение. Мисля задължително искат старата заповед, поне мен изрично ме питаха дали старата заповед е в документите.

# 548
Не може ли копие на заповедта да се даде, както и при ново кандидатстване при приключен предходен опит? Аз не съм сменяла клиника и за това реших по подразбиране, че може и с копие. Ако не е така, моля да ме извините.

Винаги ми е било чудно защо от ЦАР искат старата заповед, при положение че те ги издават.

# 549
Здравей, Rouina91,
Потвърждавам и аз, както и другите момичета, че именно блокиращата инжекция се води началото на дългия протокол. Така че, да, носи си заповедта още при посещението на клиниката за поставянето ù. Поема се от фонда. Аз имам 2 дълги протокола, като и при двата бях занесла по-рано заповедта, тъй като имах прегледи да се установи дали е подходящо поставянето ù, или трябва да се изчака (дали има задържани фоликули). На самите протоколи после за стимулацията с табличката на кой ден какво да боцкам, имах и дата на блокиращата инжекция. В отчетните документи към фонда също беше описана - има на инжекцията и милимитри.
Това да не те притеснява, административните въпроси са си досадни 😊
Бъди спокойна, стискам палци всичко да е наред!

Здравейте.
Имам няколко въпроса.
Може ли да ми препоръчате добър ендокринолог в София?
Също така вторият въпрос е по-скоро за жените с дълъг протокол и блокираща инжекция. В кой етап се води старт на инвитро цикъла? Сиреч при поставянето на депо блокиращата инжекция ли се води началото? Тогава ли трябва да си занеса заповедта от ЦАР в болницата или при започване на самата стимулация?
Инжекцията (1 ще е) покрива ли се по ЦАР или се доплаща отделно?

# 550
Minnie Но така можеш да ползваш старата заповед в старата клиника и като ти издадат нова след месец в новата. Т.е ето ти две стимулации накуп. Искат оригинала за да го унищожат и да има само една заповед към този опит.

# 551
Интересна ситуация. Но при електронно връчена заповед, нямаш оригинал.
Аз си мисля, че при започване на опита клиниката информира ЦАР и се изчистват такива проблеми.

# 552
Любе, нямам идея какъв им е механизма, но българина може да му намери цаката много лесно. Когато сменях клиника, искаха оригинала да им върна и след това ми връчиха новата заповед. При мен са останали само ксеро-копия. Вероятно си имат система да верифицират заповедите също, но нека не забравяме, че и клиниките се изкушават да правят шмекери …

# 553
При стартиране на процедурата, да кажем начало на стимулацията клиниката информира ЦАР. Мен ме викаха да подписвам документите които пускат към тях на два етапа досега. Минали сме стимулация и пункция без трансфер и имаме замразени ембриони. Документите които подписах бяха като справки какво са правили и кое колко струва, като първи етап беше за 40% от цялата сума от фонда.
Според мен няма как да се ползват 2 заповеди, ако първата клиника надлежно информира ЦАР.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 14:34 от Monita576

# 554
Записвам се с неуспешен свеж трансфер. Вчера правих тест, отрицателен, спрях всички лекарства и чакам цикъл. Вдигаме дозите на добавките на мъжа ми, изчетох доста в темите, аз също ще взимам повече Ubiqunol, освен всички останали, които са за подобряване на качеството на яйцеклетките. На 2 ден ще изследвам хормони, за да видя мога ли започна отново ДХЕА. Ще пробваме отново след НГ. Сега е ретрограден Меркурий, да знаете. Освен това, в 2 седмици след трансфера вместо спокойствие, ми се случиха всички възможни гадости. Но и това ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт