Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 27 911
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
За сега отлагаме стимулацията за петък евентуално и продължаваме Декапептил до тогава. След това каза ще видим къде се намираме и ще преценим.

# 676
Здравейте, минах една стимулация с къс протокол и AMH 1,10, успяха да направят 2 ембриона, само 1 издържа, но за съжаление имплантацията беше неуспешна. Сега ме съветват да си направя хистероскопия, за да видят дали има причина за неуспешна имплантация. Съответно веднага след стимулацията ми казаха, да си пусна AMH и ако е под 1 ще се събират клетки на естествен цикъл. AMH ми е 0,6. Дали самата стимулация е намалила този хормон, да изчакам ли да мине някой друг цикъл преди да се подлагам на нещо или точно обратното трябва да действам по-бързо. Доста съм объркана.

# 677
АМХ отразява броя на яйцеклетките . Всяка жена се ражда с определен брой ,които само намалят . Логично след стимулация и вадене на яйцеклетки,да намалеят. Понякога при нисък витамин Д ,показва малко по ниско АМХ и след приема на витамин Д,може да покаже леко по висок резултат ,но това не означава ,че са ви се появили нови яйцеклетки
Здравейте, минах една стимулация с къс протокол и AMH 1,10, успяха да направят 2 ембриона, само 1 издържа, но за съжаление имплантацията беше неуспешна. Сега ме съветват да си направя хистероскопия, за да видят дали има причина за неуспешна имплантация. Съответно веднага след стимулацията ми казаха, да си пусна AMH и ако е под 1 ще се събират клетки на естествен цикъл. AMH ми е 0,6. Дали самата стимулация е намалила този хормон, да изчакам ли да мине някой друг цикъл преди да се подлагам на нещо или точно обратното трябва да действам по-бързо. Доста съм объркана.

# 678
Да, витамин Д ми е нисък сега. Това което прочетох беше, че стимулацията и ваденето на клетки не намалява яйчниковия резерв сам по себе си, тези яйцеклетки така или иначе са щели на този цикъл да си заминат, но можело изкуствено да понижи стойността, защото са махнати фоликули, който не секретират този хормон на този цикъл. ( Научно не мога да го обясня, нямам никаква идея кое е вярно) , трябвало да мине поне 1, 2 цикъла, за да се покаже истинска стойност. Това докторът не ми го каза.

# 679
  • Sofia
Да, витамин Д ми е нисък сега. Това което прочетох беше, че стимулацията и ваденето на клетки не намалява яйчниковия резерв сам по себе си, тези яйцеклетки така или иначе са щели на този цикъл да си заминат, но можело изкуствено да понижи стойността, защото са махнати фоликули, който не секретират този хормон на този цикъл. ( Научно не мога да го обясня, нямам никаква идея кое е вярно) , трябвало да мине поне 1, 2 цикъла, за да се покаже истинска стойност. Това докторът не ми го каза.

Аз съм чувала същата теория, но от личен опит мога да кажа, че AMH то си играе и това, че прогресивно намалява не винаги е вярно. Преди 2 години поради здравословни проблеми, кортикостероиди, НПСВ беше паднало на 0.70... при предишното инвитро се беше вдигнало на 1.86, след него беше паднало на 1.57 този август, но и аз съм чувала, че стимулациите временно го изтощават. След това не съм го мерила, но пък антралните фоликули бяха повече от цикъла, в който правихме инвитро и амх-то беше 1.86.
Регулирай витамин D то със сигурност мога да кажа, че влияе. Когато ми беше ниско 0.70 и витамин Д беше под долна граница.

# 680
Здравейте, момичета. Не знам към кого да се обърна. Правим опити от 6-7 месеца с моя приятел и правихме опити за забременяване. Така или иначе не се получаваше. Ходих на лекар, от изследванията, които ми бяха направени всичко беше наред, но днес той си направи спермограма, която е много лоша с под един процент морфология, брой, подвижност 8 процента- диагноза Олигоастенотератозооспермия. Казали са му директно за ин витро, утре и аз ще ходя за преглед. Чувствам се в безизходица и това ми дойде изключително тежко. Знам, че има варианти, но искам да действаме бързо. Има ли смисъл изобщо да се чака. Сигурно не пиша в правилната тема, но цял ден съм много разстроена и не знам откъде да я започнем … и обясненията ми дори са хаотични.

# 681
Отидете на репродуктивен специалист заедно с приятеля ви и те ще ви насочат най-добре.

# 682
teddy0306 Нещо такова беше и при нас. Моите изследвания уж бяха добре. Едно 5г се опитваше да подобри спермограмата и дефакто изгубихме време. В последствие аз направих и цветна снимка и се оказа, че съм със запушени тръби. Ако ми го бяха казали преди време, може би и моите яйцеклетки щяха да са в по-добра форма от сега. Моят съвет е да правите инвитро и да не чакате. Въоръжи се с търпение, защото и там не става от първия път. Не е страшно. Никой не си го представя така, но сме много в това положение.

# 683
teddy0306 Не се паникойсва, изберете си добър уролог и направете консултация. Може да е нещо временно, някаква бактерия или нещо друго, което да е повлияло зле на спермограмата. Но си потърсете и репродуктивен специалист. Никой няма да ви върне само защото не е минала 1 година опити, особено щом вече имате установен проблем. Инвитрото наистина не е толкова страшно и дори и да не е успешно от първият опит, поне ще даде някаква яснота къде да се търси проблема. Ние също почнахме с мъжки фактор, а се оказа, че явно основният проблем е бил при мен. Без този неуспешен опит едва ли щяха да търсят толкова сериозно отклонения при мен.

# 684
  • Sofia
И ние сме от тези започнали с мъжки фактор (ниска морфология и висока фрагментация) и в крайна сметка основният проблем се оказахме аз, моята невероятна имунна система и прекрасните ми 'работливи' яйчници,  от които нищо хубаво не можем да изкараме. Лично бих казала, че изгубихме страшно много време в идеята, че сме само с мъжки фактор, който в нашият случай се оказа дори незначителен въпреки не добрата морфология и фрагментация. Имахме 4 инсеминации, в които ми се говорели колко хубаво изглежда всичко (имахме по 3-4 фоликула на цикъл), уви вероятно боклучави. На първото инвитро изкарахме само една читава яйцеклетка, която въпреки 'мъжкият ни фактор' се оплоди и стана 5 дневен уж хубав ембрион. Така, че нещата с мъжки фактор и читава селекция се случват. Просто както всичко изглеждаше идеално при мен рязко ни попариха, че основният ни фактор е женски, автоимунен. Така, че доста неща се научават покрай инвитрото и имайки в предвид, че са ви насочили и ако можете да кандидатствате по фонд по-добре действайте направо с инвитро.

# 685
Rouina91, на ЕЦ опитвали ли сте? Дали там качеството няма да е по-добро?

# 686
  • Sofia
Rouina91, на ЕЦ опитвали ли сте? Дали там качеството няма да е по-добро?
Не сме още. Това е втори опит и сме таргетирали за сега дългият протокол. Работим по блокадата с Декапептил, ама нещо и там греда - нали яйчниците са ми 'работливи', та още не можем да ги блокираме и да реагират правилно след 15 дози Декапептил. Ще чакаме до петък да видим до къде ще стигнем и ако пак сме на греда вече ще ги зарежа тия стимулации и ще пушвам за естествен цикъл там с фемара/кломифен. Там поне имаше бройка без дупчене, колко читава е била пак не се знае.

# 687
Rouina91, знам колко е гадно да ти канселират опита и/или нещата да не се развиват по план. Явно трябва да преминем през определени неща, за да се случат нещата.
Аз вече, след БХ бременност изобщо осъзнах, че тоя положителен тест, за който така драпаме, всъщност е просто един нов етап на чакане. Изобщо инвитрото те учи на яко търпение.
Ако не се получи и с моята нова (трета поред) стимулация и аз мисля да говоря с доктора да вадим Я на ЕЦ, но се надявам да не се стига до там.

# 688
  • София
И аз бих предложила да пробвате на спонтанен цикъл. По-бавно става, но пък при мен поне до сега каквото сме извадили се е оплодило. Всичките ни ембриони са били бластоцисти, като два от тях минаха ПИД и бяха балансирани, третия преценихме да не го изследваме.

# 689
  • Sofia
Да, това си го мислех и аз като трети вариант да го пробваме. То така или иначе с късият стана ясно, че нищо не правим. Ако и дългият не сработи сега не виждам друга опция Grinning. Те нали трябва да се инатят гадинките, все когато не трябва, та мисля да го коментирам с Чапанова следващият път ако не се получи или пак изкараме 'нищо' да действаме на спонтанен.

Общи условия

Активация на акаунт