Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 27 765
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
При нас предния път от 6 Я до 5 ден останаха само 2 бластоциста. 4 Икси и 2 стандартно беше оплождането. По принцип сме ЖФ, но се оказа, че морфологията е 2,7, а ДНК фрагментацията е 30%. Ще прочета повече и ще направим консултация с ембриолог, но като ви чета май и аз този път и аз ще настоявам за МАКС или ИМСИ

# 721
ИМСИ с чип ако е икси. Да е конкуретно на класическото според мен Simple Smile

# 722
Момичета, трябва ми Гонал и Мериоферт. От къде в София мога да си закупя в неделя?

# 723
Аз веднъж бях в сходна ситуация и прозвънях аптеките на репродуктивните клиники. Тогава намерих в аптеката на Щерев. Като гледам, пише, че работи в неделя до обяд, можете да звъннете утре рано и да попитате имат ли.

# 724
  • София
Вижте и в аптеката на МБАЛ Надежда, тя работи в Неделя до 16:00 ч.

# 725
Аз май съм виждала Софармаси. Иначе във Вита също има.

# 726
  • София
Момичета, от дискусията на предишната страница за ДНК фрагментация и допълнителни селекции се замислих, че едно от малкото неща, които не сме изследвали до момента е ДНК фрагментация. Ние не сме с мъжки фактор, до сега каквото сме оплодили е стигнало до бластоцист и ембриончетата, които са минали ПИД са били балансирани. В този случай се чудя има ли смисъл да се прави това изследване? Другото е, че не съм правила все още ендометриален микробиом, но предстои скоро и това да направя.

# 727
  • Sofia
NaniG, попринцип не знам какво да те посъветвам, ако всеки път ви се оплождат, не знам дали има смисъл и дали ще излезе проблем, дори са я направите. Но пък ако искате да го изключите като фактор и мъжът ти няма против да дава проби за изследвания, защо пък не. Ние я направихме, понеже от 4 години знаем, че имаме мъжки фактор (тогава знаехме, за морфология 1.5% по Крюгер) и по четене във форума се ориентирах за тази фрагментация и го накарах да я пуснем. При първото изследване беше висока, пи някакви добавки и спадна до горна граница на нормите в лабораторията на Надежда, но пак четох, че си се води високичка. Преди предният ни опит не знаехме, че има проблеми и при мен, та си мислехме, че работим само с въпросният мъжки фактор. Уви имахме една биохимична при едната инсеминация, та явно материала му не е бил толкова зле (аз лично залагам, че проблема и тогава си е бил при мен, че и те не са малко). Но точно защото миелехме, че си имаме работа само с мъжки фактор, затова ползвахме и селекция. Макар, че сега знаейки, че имаме проблеми и при двамата мислим да си продължим селекциите.

# 728
NaniG, честно казано аз бих дала парите за селекция вместо за изследване, но дали ще искат да ви я направят, при това положение в което сте ..
Най-вероятно фрагментацията ще е добре, не е много скъпо изследване и е хубаво да се знае, защото фрагментацията и морфологията не са взаимно свързани - морфологията може да е много зле, но пък фрагментацията да е ниска и обратно.
При нас е ниска морфология и ниска фрагментация, не сме правили ПИД на ембрионите, но от втората стимулация имах 2 петдневни от 3 оплодени яйцеклетки, една биохимична бременност от тях.
Със сигурност ще настоявам за селекция при следващата пункция, защото до сега не сме правили.

# 729
  • София
Благодаря ви! Simple Smile Всички лекари, които са виждали спермограмите са казвали, че са супер. В това число и уролози, та не знам дали биха искали да направят селекция. Правили сме Зона тест и резултатът от него също беше нормален. Може при следващата среща с репродуктивната да я питам за ДНК фрагментация и селекция, да видя и тя какво ще каже в тази посока. Морфологията обикновено е в интервала 7-9%.

# 730
NaniG, нищо не пречи да пуснете днк фрагментации, на нас дори ни го препоръчаха още преди стимулацията, за да знаят след това при самото инвитро какви методи да използват за обработка на материала, селекции и вид оплождане. Иначе моят мъж винаги попълва декларация за допълнителни селекции като пише да се използват селекции по преценка на андролога.
Благодаря ви! Simple Smile Всички лекари, които са виждали спермограмите са казвали, че са супер. В това число и уролози, та не знам дали биха искали да направят селекция. Правили сме Зона тест и резултатът от него също беше нормален. Може при следващата среща с репродуктивната да я питам за ДНК фрагментация и селекция, да видя и тя какво ще каже в тази посока. Морфологията обикновено е в интервала 7-9%.

# 731
  • Sofia
Здравейте, който се е сблъсквал с хиперстимулация да дава съвети. Какво ви е помогнало и как / за колко време облекчихте симптомите?
От 2-3 дена имам по-неприятно подуване и пробождания в бъбреците от вчера, но подозирам, че второто е от уголемените яйчници. Естрадиола вчера беше над 4400 PG/ml и ми беше изписан Достинекс за 10 дена. Пункцията е утре и малко ме притеснява, че вероятно положението ще стане по-зле след това.

# 732
Здравейте, който се е сблъсквал с хиперстимулация да дава съвети. Какво ви е помогнало и как / за колко време облекчихте симптомите?
От 2-3 дена имам по-неприятно подуване и пробождания в бъбреците от вчера, но подозирам, че второто е от уголемените яйчници. Естрадиола вчера беше над 4400 PG/ml и ми беше изписан Достинекс за 10 дена. Пункцията е утре и малко ме притеснява, че вероятно положението ще стане по-зле след това.

Rouina91,

И при мен беше доста подуването, също ми изписаха Достинекс. Помага, но го пий винаги преди лягане, че пада кръвното, така ме предупредиха. На първия ден след приемането ми се гадеше,  глава ме боля. И след това преминаха гадостите, пия го вече 6 дни и нямам оплаквания на сутринта.
След пункцията се чувствах супер, но следобед започнаха болките, все едно имаш тухла вместо яйчници,  вътрешна силна мускулна треска, при ставане - още по-силна болка. Да не говорим при седене- усещах си органите как се допират един в друг, затова трябва да се лежи повече. А да тръгна да вървя ми костваше няколко метра да ходя сгъната на кравайче. На втория ден вечерта започна облекчението и след това ми светна, като болкоуспокояващи не съм пила.
Успех и не се притеснявай предварително, дано не те боли много и да не се подуваш!

# 733
Rouina, може да приемаш повечко протеин, например пилешки супи, на прах.

# 734
Rouina91 аз бях на ръба на хиперстимулация Октомври миналата година, но закрепихме положението. Моя съвет е мноооого протеин, аз си бях взела на Born Winner и го пиех с прясно мляко, по 3 пъти на ден. Също така много течности - вода, сок, каквото можеш. И не правихме свеж трансфер, защото усложнява нещата. Аз бях с над 30 фоликула в двата яйчника и имах доста болки след пункцията, но след 2-3 дни отшумяха и не съм пила обезболяващо, само след пункцията ми бях сложили система с болкоуспокояващи и това е.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт