Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 28 052
  • 761
  •   2
Отговори
# 735
Rouina91 как толкова висок естрадиол, нали не бяха много фоликулите или тръгнаха още в процеса на стимулацията? Аз не съм била пред хипер стимулация, защото естрадиола ми беше малко над 2000 около 3 дни преди пункцията, но имах доста остри болки в оперираният яйчник. То този яйчник и при един фоликул ме мъчи, та при 10 буквално имах чувството, че някой ме боде с игла. Хапвай по-лека и течна храна, че подуването е наистина брутално и след пункцията продължава. След това си питай за болкоуспокояващ понеже след пункцията наистина си боли малко повече и дано се разминеш с по-сериозни усложнения.

# 736
Бих ти препоръчала да си вземеш и протеин на прах. И да ядеш яйца, пилешко, малко зеленчуци и протеина. Без сложни въглехидрсти, салата и т.н.

# 737
  • Sofia
По време на стимулациите се появиха още не малко фоликули (над 12 са в момента), но има и 47мм киста, която преди 3 дена беше 27мм. Утре е пункцията и ще видим какви ще ги надробим. Благодаря за предложенията.

# 738
Rouina91, стискам палци всичко да бъде наред 🙏🙂❤️ Да извадите много и хубави яйцеклетки и сред тях да е вашето бебе ❤️

Както момичетата са казали - почивка, протеини - попитай за свещички Профенид - знам, че ги изписват след секцио, ректално. Успех 🙏

# 739
Rouina91, и от мен успех. ❤
При мен хиперстимулацията се прояви в напълняване и увеличаване на коремната област, затова наблягах на хидратация с електролити около литър на ден. Домашно приготвена напитка от газирана вода с хималайска сол и резенчета лимон.

# 740
Каква е причината според вас да има незрели яйцеклетки? От 5 извадени има 2 незрели. На какво се дължи? Грешна стимулация, ранен тригер, друго? Това са си 40%…

# 741
  • Sofia
Каква е причината според вас да има незрели яйцеклетки? От 5 извадени има 2 незрели. На какво се дължи? Грешна стимулация, ранен тригер, друго? Това са си 40%…

Любе, не знам честно казано и аз съм се чудила. На какви размери бяха фоликулите преди тригъра? Ако конкретно тези 2 са били от малки по размер фоликули, може и това да е причината. Другото, което съм чела е неправилно узряване след тригера или по-скоро не добре подбран такъв или по-рано поставен. Чакаме и ние утре да видим какво сме направили днес. Казаха ми колко са изкарали ама колко от тях стават ще разберем утре.

# 742
В петък имаше 1х17мм, 3х14-15мм, 2х10мм, 2х8мм(последните отписани). В неделя вечер ми беше тригера, а вторник пункцията. Този път настоях за двойна доза блокираща и таймираща, т.к. на първия опит от 4ф излезе само 1я, но пък тя си беше ок, оплоди си се и се развиваше до трансфер. Сега уж 5пъти повече яйцеклетки, а като нищо може да е същият или по-зле резултатът.
Аз се тревожих вторник да не е било късно за пункция, а то май излиза, че може и рано да е било.
Успех, Роуина!

# 743
  • Sofia
В петък имаше 1х17мм, 3х14-15мм, 2х10мм, 2х8мм(последните отписани). В неделя вечер ми беше тригера, а вторник пункцията. Този път настоях за двойна доза блокираща и таймираща, т.к. на първия опит от 4ф излезе само 1я, но пък тя си беше ок, оплоди си се и се развиваше до трансфер. Сега уж 5пъти повече яйцеклетки, а като нищо може да е същият или по-зле резултатът.
Аз се тревожих вторник да не е било късно за пункция, а то май излиза, че може и рано да е било.
Успех, Роуина!

Ами на мен по-скоро ми се виждат мънички като да са били. При предишната пункция имахме по спомен ако не бъркам 1-18мм, 2-17мм 1-14мм и май 2 от по 10-12мм. Имах още ден стимулация след това и на следващия ден поставихме тригера. На пункцията имах само 4 (вероятно тези до 14мм) като се извадиха само 3 яйцеклетки, едната е била празна. Имаше само една годна, макар и трите да са били зрели. Едната била дегенерирала, другата атретична. Не съм сигурна какво означават тези неща.
Сега поставихме тригера на фоликули масово с размери 17-20мм. Още същата вечер, в която бяха измерени. Дано има по-добър резултат.
Това, което съм чела е, че е правилно тригъра да се поставя при поне 3 фоликула с размери 17+мм (това ако имаш толкова разбира се).

# 744
И на мен освен първите 4, другите ми се виждат малки. Като цяло не са и растяли много равномерно, което може да говори за неподходящи дози стимулация. Може би при толкова фоликули е трябвало малко по-голяма доза да стимулира и по-малките. Преглед неделя е щяло да е добра идея да се прецени дали неделя или понеделник тригера, ама те клиниките неделя масово не бачкат.

# 745
В началото на стимулацията само 4ф се виждаха, аз почнах на висока доза. После се пръкнаха и другите. Не съм се надявала на много, ама пак ми е леко кофти. Това с неделята най-много ме гложди, да. Ще видя какво ще излезе след няколко дни и ще мислим как да продължим напред.

# 746
  • Sofia
Интересното е, че и при мен в началото (бях по дълъг пророкол сега) се виждаха само 5-6 фоликула и бях доста разочарована, но в течение на времето се активираха. На последния преглед ми се стори, че изброи 12, пък сега излезнаха 14 яйцеклетки. Чак не повярвах. Според мен нямаше да е лошо да направите последен преглед в понеделник и тогава да бяха преценили тригера. При мен масово бяха с размери 18-20мм като имаше и 23 мм един фоликул. Нямаше да са презрели ако бяха изчакали с преглед в понеделник. Много рано просто са те тригърнали. Най-вероятно от там идва проблема. Следващия път, ако има такъв (стискам палци да няма) настоявай при малко по-големи фоликули да ударите тригера.

# 747
При мен има проблем, че ЛХ много рязко скача. И на мен не би ми се рискувало още да чакам. Затова сега освен с цетротид добавихме и оргалутран. В петък, при поставяне на цетротид няколко дни, лх беше се качило на 11. Явно трябва много фина настройка.

Най-вече е трябвало преглед събота/неделя, ама… това друга тема и болка.

# 748
Няма какво да мислиш за минали неща, единствено ако се стигне до следващ опит и има нужда от научени уроци. Simple Smile Но дано няма нужда от такъв. Иначе и аз винаги съм имала по 1-2 незрели на всички стимулации, при все прегледи и събота и неделя на последната, така че е и нормално - няма как съвсем еднакво да пораснат всичките.

# 749
Здравейте, момичета,

И аз се включвам с един въпрос, защото ми е много напрегнато. Вчера на обяд усетих някакво вагинално щипане и го отдадох на дразнене от Циклогеста, който изтичаше, и вечерта и днес сутринта го сложих анално. Днес ми беше трансферът. Съответно докторката  каза, че всичко изглежда наред, няма съмнения за гъби или някаква инфекция. Само не разбрах дали е правила почистване преди самата процедура. Сега се прибрах и се започна едно страшно щипане пак вагинално, като не съм слагала нищо, само през тоалетната минах. Започвам да се чудя дали не е от някакъв медикамент за промиване, ама като не разбрах дали е правено...и сега ми е неудобно пак да търся лекарката по телефона да я питам,но ме щипе много, все едно спирт съм си сложила и гори.
Дали имате някаква идея каква може да е причината?

Общи условия

Активация на акаунт