Отговори
# 525
  • София
Не мога да си представя живота без тампони, с уговорката, че не съм ползвала чашка. Но за момиче, което не води полов живот ми се струва притеснително, не знам. На дъщеря ми, от няколко месеца с цикъл, съм взела доволно количество менструално бельо и се чувства добре, казва, че почти нищо не усеща, за разлика от превръзките. На Лидъл е много добро и на супер цена, дано скоро пак го продават.

# 526
  • вече Пловдив
Много се колебах лятото дали да не купя на дъщеря ми менструално бельо точно от Лидл. Тя не пожела, затова се въздържах. После съжали, обаче...
Но пък мисля аз да си взема, че напоследък съм с доста обилен цикъл.

# 527
Може ли някой да ми обясни това бельо кога и как се сменя? Обуваш го сутрин и вечер ли го махаш? През деня какво се парви?

# 528
Моята го слага върху бельо и превръзка, за да не протече в първите дни и нощи, един вид застраховка е. Само по него няма шанс да е.

# 529
Аз го ползвам първите нощи, когато ми е по-обилен цикълът + превръзка. Дъщеря ми си ползва такова бельо през целия цикъл пак с превръзка

# 530
Разбира се, че с превръзка ползваме менструалното бельо. Незаменимо е в тежките дни.

Менструални бански само в леките дни, без превръзка, имаме по 2-3 долнища за смяна.

# 531
  • София
Дъщеря ми го ползва без превръзка, то самото е превръзка. И то много дълга, широка и удобна все едно. Сменя го на няколко часа и си го изпира на ръка. Рядко слага и превръзка отгоре.

# 532
На няколко часа няма как да си преобува гащите в училище моето.

# 533
  • София
Така е, за дълъг училищен ден с пътуване особено няма как само с тях.

# 534
Дъщеря ми ползва само менстеуално бельо. Категорично отказва превръзка,защото я дразни. На училище ходи с  безшевни wuka с 4 капки ,по принцип има и с 6. Не сменя нищо там. Има и 3 вида от лидл. За нощта ползва едните ,които са с плътна част отзад до кръста. От дм казва ,че са доста комфортни ( памучни са),но не осигуряват пълна защита.и ги носи вкъщи  в последните дни.

# 535
За мен това е много нехигиенично. Те ги дават до 6 часа да се сменят (някои на 6-8). Ами тя ако го сложи в 6:30 до 12:30/13 е хубаво да го смени. Училището обаче е до 15-16 часа.
Благодаря за мненията. Така като чета за нас е приложимо по-скоро като предпазно бельо. Не си представям 8 часа да не се сменя и да се пере при 40 градуса.

# 536
  • София
С тях поне можем да сме спокойни, че няма да протече, изцапа дънки и панталони и т.н.
Дъщеря ми обаче се притеснява в силните дни да тренира, въпреки това бельо. Гимнастичка е и снощи ми каза, че все пак има фобия да не се отбележи нещо на белия килим. Ок, ще пропуска една тренировка, защото напълно я разбирам, но как ще се справи ако е в цикъл на състезание? По трико... 😔 Някой има ли сходен опит? Сигурно все още се продават превръзки без крилца, ще потърся. И бежово бельо както се изисква. Не иска да говорим с треньорката й.
То всъщност е ясно, бельо с превръзка, по-скоро ако някой може да потвърди, че няма страшно и не личи.

# 537
Е , как да не се говори с треньорката!?
Говори й.
Моите не са спирали спорт,  а тренираха доста,  и мъже треньори са имали, и по състезания са  ходили, и в чужбина треньор им е тичал за превръзки...

# 538
  • София
С тях поне можем да сме спокойни, че няма да протече, изцапа дънки и панталони и т.н.
Дъщеря ми обаче се притеснява в силните дни да тренира, въпреки това бельо. Гимнастичка е и снощи ми каза, че все пак има фобия да не се отбележи нещо на белия килим. Ок, ще пропуска една тренировка, защото напълно я разбирам, но как ще се справи ако е в цикъл на състезание? По трико... 😔 Някой има ли сходен опит? Сигурно все още се продават превръзки без крилца, ще потърся. И бежово бельо както се изисква. Не иска да говорим с треньорката й.
То всъщност е ясно, бельо с превръзка, по-скоро ако някой може да потвърди, че няма страшно и не личи.
Е, как ще пропуска тренировки защото е в цикъл, това е абсурдно. Специално за тренировки спокойно може да използва къси шорти, ако чак толкова се притеснява, има на wuka, бански се води, но то реално са си шорти. А принципно с шорти не пречи и да е с гащи и нормална превръзка отдолу. За състезание според мен най-добри са едни австралийски, водят се "ballet period underwear", потърсете, по-трудно е с доставката до българия, но не и невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт