Брадавици по ръцете (снимка)

• 604
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам малки брадавички по ръцете. Преди няколко месеца ходих на дерматолог и каза, че е алергия, но диагнозата не беше точна. След това поситих друг дерматолог, който каза че са брадавички. Каза ми да ги мажа с Кондилин и да пия Изопринозин. В последствие разбрах,че Кондилина не е за брадавици, което го пише и на листовката.С какво е най-желателно да се премахнат? Казаха ми,че щом са толкова малки от лазер може да останат белези. Криотерапията по-добър вариан ли е?
От 3-4 месеца пия друг имуностимулант, Хупавир,специално за ХПВ, който казаха, че е по-добър от Изопринозина, но ефект още не виждам. Даже първият месец пиех по две прахчета Хупавир на ден. Проблемът е, че брадавичките стават повече и по-големи. На лявата ръка имах 3-4, сега са около 10. Снимката е на дясната ръка.

# 1
Преди години имах такива. Появиха се от самосебе си и лекарят ми каза, че било някакъв вид вирус. Тогава дерматологът ги махна с течен азот. Наложи се да ходя няколко пъти (мисля че три пъти ходих) докато се изгорят нацяло. След това останаха белези, които постепенно изчезнаха. Но заедно с това ми предписа някаква добавка, която по спомен струваше около 40 лв. Мисля че беше вид гъба. А белезите ги мажех с някакъв гел за белези от аптеката. И след тези процедури повече не съм имала проблеми.

# 2
Като тийн имах, но моите бяха по дланите. Махнах ги с течен азот. Нямам белези.

# 3
За гъбата явно добре плащат на лекарите, за да я предписват на пациентите- от рак до брадавици- всичко "лекува".
Иначе докато държите брадавиците, ще се разпространяват. Колкото по-бързо ги премахнете- дали с азот или с лазер е Ваше решение- толкова по- добре.

# 4
За гъбата явно добре плащат на лекарите, за да я предписват на пациентите- от рак до брадавици- всичко "лекува".
Иначе докато държите брадавиците, ще се разпространяват. Колкото по-бързо ги премахнете- дали с азот или с лазер е Ваше решение- толкова по- добре.
Течния азот минава през здравната каса. Изгаряне с него не е достатъчно, защото проблема не е на локално ниво, а в организма. Иначе има различни видове гъби. Тези които пише, че са анти ракови са различни от това което аз съм пила. Нямат общо. Даже не помня дали хапчетата, които пиех не съдържаха още нещо.

# 5
Боряна, къде течния азот минава по НЗОК? Детето ми имаше кокоши трън в началото на годинита.
Аз пробвах в Кожно-венерическия в София, бяхме с талон, но ми казаха, че и течния азот и лазера се заплащат допълнително. Избрах лазер - защото се прави само веднъж. С течния азот са необходими 3-4-5 процедури.
Иначе - и брадавиците, и кокошия трън се предизвикват от HPV, който само с горене наистина не се маха. Може да избие наново, във всеки един момент. Целта на гъбите е да се подпомогне имунната система да се отърве от вируса, но дали това ще стане или не, никой не може да гарантира.

# 6
Боряна, къде течния азот минава по НЗОК? Детето ми имаше кокоши трън в началото на годинита.
Аз пробвах в Кожно-венерическия в София, бяхме с талон, но ми казаха, че и течния азот и лазера се заплащат допълнително. Избрах лазер - защото се прави само веднъж. С течния азот са необходими 3-4-5 процедури.
Иначе - и брадавиците, и кокошия трън се предизвикват от HPV, който само с горене наистина не се маха. Може да избие наново, във всеки един момент. Целта на гъбите е да се подпомогне имунната система да се отърве от вируса, но дали това ще стане или не, никой не може да гарантира.
На мен ми ги махаха в Александровска болница. Ходих 3 пъти и не съм плащала. Но, беше преди повече от 10 години. Може нещо да се е променило. Не помня името на дерматолога.

Общи условия

Активация на акаунт