Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 180
  • 787
  •   1
Отговори
# 765
Rouina Да, така съм съгласна за плакенила. Но при това положение, дори и да имаш двете болест модифициращи, пак рентгенологично не си за биология( въпреки, че и за това се намират начини) Все пак, ако имаш нужда от помощ, търсиш друго мнение мога да помогна, както и с повече информация. Ако успявате с плакенила за сега да постигнете успех, има шанс и да го вкараш в ремисия! А защо метотрексат не е подходящ? Заради опитите за бременност или има друга причина?

# 766
  • Sofia
Rouina Да, така съм съгласна за плакенила. Но при това положение, дори и да имаш двете болест модифициращи, пак рентгенологично не си за биология( въпреки, че и за това се намират начини) Все пак, ако имаш нужда от помощ, търсиш друго мнение мога да помогна, както и с повече информация. Ако успявате с плакенила за сега да постигнете успех, има шанс и да го вкараш в ремисия! А защо метотрексат не е подходящ? Заради опитите за бременност или има друга причина?

Плакенила за сега показва резултат в кръвните показатели, нормализираха се нивата на CRP, B12 също спадна, а желязото и феритина се вдигнаха (бяха доста ниски, а ми казаха да не ги съплементирам за да видим как ще повлияе, та добавки не съм ползвала), но болка все още има от време на време. Така или иначе ревматолога ми каза, че трябва около 3-6 месеца за да подейства, та все още имам надежда. Относно метотрексата - да. Подготвяме се за следващ инвитро цикъл, казаха че въобще не се препоръчва при жени, които се опитват да забременяват или кърмят. За друга причина не знам, като цяло нямам алергии и непоносимости към лекарства, това със сулфасалазина много ме изненада, че ми повлия лошо и го спряхме, а тъкмо бях започнала да усещам подобрения от него. Почти месец го бях пила.

# 767
  • София
Възможно ли е хистероскопията да не е направена добре, в смисъл, че може тя да е пречка за забременяване?
Като Ви чета за Вецев, нещо се отчайвам.
На последния преглед 4-5 дни преди овулация, каза, че нямам овулация и ми предписа Фемара за следващия цикъл.
Във времето когато трябваше да имам овулация, тестовете светнаха с две ярки черти /знам, че те не са гаранция за ову/, след  това си усетих типичните болки за такава.
Възможно ли е да не е видял предстояща овулация? Нали уж е с много добра техника /на която преди година ми видя удебелената лигавица и заради това ми направи хистеро/?

# 768
За да видиш растящ фоликул не ти трябва някакъв извънземен ехограф. Трудно ми е да си представя да пропусне такова нещо. Болки и позитивни тестове за овулация не гарантират такава. Ако искаш да си сигурна, трябва да отидеш на АГ и ще ти кажат имало ли е или не.

# 769
  • София
Салсера, бързо да се оправяш!
Аз от няколко седмици имам изтръпване на три пръста на дясната ръка и днес на профилактичните доктора каза, че е свързано с някакъ нерви около лактите и да почна да спя правилно и ще се оправя Grinning
Иначе се хваля с жестоко TSH 1.80 и ужасен витамин Д -на ръба на долна граница ..... АГ-то ме успокой, разбира се, да не се предавам, когато най-малко очаквам ще ме пернат едни близнаци Grinning

# 770
Хора, я кажете - някой правил ли е EMMA изследването (като ендометриален микробиом, по NGS метод, а не PCR), това дето е 1200-300лв (пробите се пращат в Геника)? Ако да - може ли да ми покаже как изглеждат резултатите?

# 771
Виждам, че коментирате ревматоидни проблеми, от които и аз страдам повече от 3 години вече. И аз след боледуването преди 2 седмици ми остана ужасна болка в лявата плешка, близо до гръбначния стълб и се чудя на невролог ли да ходя или да си чакам януари влизането в ревматологията (знаете, следя се в София на Урвич). Пия витамини от Б групата и магнезий, пък да видим. Вчера адски ми тръпнеха краката....
Възобновяваме с ММ опитите този месец, да видим до къде ще я докараме....

# 772
  • На изток от Ада
Белив бързо оправяне.
И успех с опитите!

# 773
Believe Проследи си острофазови показатели - СУЕ и CRP. Ако имаш нужда от помощ, пиши ми да не спамим групата излишно.

# 774
  • Sofia
BeLive1211, желая много успех с опитите. Имаш ли някаква терапия? Може и за невролог да е щом има изтръпвания, но моят личен опит е, че когато се възпалят лактите повече и започва неприятната болка, тогава почват да ми изтръпват и ръцете (следователно да изтървам и бутам разни неща и да не мога да си отварям бутилки/буркани и тнт). При мен съм забелязала, че когато няма остра болка и нервите не се дразнят. Може съмото възпаление да дразни нервите. При мен терапия при невролог не помогна, докато не се успокои възпалението от артрита с НПСВ над 2-3 седмици.

# 775
  • На изток от Ада
Вие така ли сте покрай О, съм много изнервена ?

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 21:00 от nasito8988

# 776
  • Sofia
Вие така ли сте покрай О, стм много изнервена ?
Това към кого е адресирано?

# 777
  • На изток от Ада
Е към момичетата.
Дали е нормално?  Вероятно....

# 778
  • София
аз се отчитат с цикъл на 21ви ден, това никога не се е случвало без стимулации... явно си излизам от бебеправенето натурално....

# 779
Наси, на мен покрай ову ми е доста по-некомфортно, но съм по-изнервена след това, към края на цикъла по-скоро.
Шанталче, може би е слуайност този цикъл, че е толкова къс. На мен последните 5-6 месеца ми се скъси на 26 стабилно. Но откакто почнах стимулации (по-скоро индукции само) отново ми се удължи докъм 28-29 и овулацията пак стана на 13-14 ден.
Ние малко спонтанно решихме да направим пак инсеминация и сега чакаме. Но едва ли ще има резултат... Може би трябваше направо към инвитро да пристъпим...

Общи условия

Активация на акаунт