Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 20 135
  • 495
  •   2
Отговори
  • София
bouquet На новите - добре дошли !bouquet

Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме !
Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Ние сме малко общество за взаимопомощ и подкрепа в пътя на бебеправенето.
Тук не е място за хвалене с положителен тест в първи пост или въпроси от типа на 'здравейте, виждате ли втора черта?'. За тази цел във форума има други теми, молим, потърсете ги.

AA People Baby arogans People Baby bananovolisto People Baby Believe 23 People Baby Belflower People Baby Greyspirit People Baby kukumiavka People Baby m-angel People Baby Mandaria People Baby Miracle People Baby Monita576 People Baby nasito8988 People Baby patencce1 People Baby petufin People Baby Preggo People Baby rave People Baby Salsera People Baby Sisi_cat People Baby shan^tall  Одри People Baby Среднощно слънце People Baby ВаНиЛа People Baby 2402 People Baby

Пореден преглед,
чакаш на опашка с часове..
Отново тестове и диагнози,
в очакване на алени чертички две!

Една несбъдната мечта си пожелаваш,
на всеки празник и рождени дни..
И много силно се надяваш,
Ала очите не пресъхват
и не спира да боли!
И плановете често се объркват,
изнизват се година, две,
понякога и повече от три..

В домът ти все е някак тихо, празно,
а в съзнанието мрачни мисли се въртят.
Но чувала съм, че доброто е заразно
и важен е приятелският кръг!

Често чуваш - "отпусни се",
"недей да мислиш"
или "всичко ще се нареди"!
Но всичко, през което преминаваш,
не се забравя,
дори понякога е трудно да се спи!

Една несбъдната мечта,
до нея пътят е трънлив!
Потъваш често във бездънна яма
и трудно се излиза жив!
Но ето тук си, тук сме
и не сме сами!

Среши косите си, вплети ги,
дълбоко дъх си поеми.
И нищо, че короната е тежка,
изтупай раменете, изправи се,
и гордо на главата я сложи!
За втори/трети/пети дубъл приготви се,
а вместо грим се усмихни!

Мило мое мъничко човече,
мое щастие, мой блян!
Как силно искам да те гушна вече,
Никога не ще си сам!

Ще има мигове на сълзи
и поводи за греещи усмивки.
Но всичко ще се нареди,
щом вкъщи сме затрупани
от бебешки играчки, пелени, завивки.

Отправям поглед към небето,
ръка полагам на сърцето.
Молитва, устните прошепват,
да се появиш,
на топличко, до термин,
да се задържиш!

До теб ще бъда неотлъчно,
ще те закрилям
и над теб ще бдя!
Понякога ще ми е трудно, мъчно,
но знай,
ще се старая, ще опитам
да бъда
най-добрата майка на света !

Незаслужено страдание,
усещам как по вените се стича.
Наляга ме жестоко отчаяние,
ала душата иска рожба да обича!

Очите ми са като водопади,
сърцето ми като неспящ вулкан..
Трън под кожата,
трудно се вади
и все напомня, че е там!

Кажи ми как
да спра да страдам, да я мисля..
Да спра сърцето
да я иска..
Тази мечта недостижима,
в утробата живот да има.
Тежък кръст на раменете нося,
кажи кого да моля,
от кого да прося!

Към Господ се обръщам често,
не чува моите мълва..
Отново напоявам presto
ала чертата е една.

Сънят превръща се в кошмар,
и пак пропадам в бездна.
Искам да се махна,
да избягам, да изчезна.

Но знам, че трябва да се боря,
Напук на себе си и своята съдба!
Ще се въоръжа със силна воля,
готова съм за дълга,
изтощителна борба!

Накрая ще изляза победител
и сърцето безгранично ще обича,
наградата ще е РОДИТЕЛ,
а някой, тихо, "мамо" ще изрича !

Тоалетна, чашка и тест -
чакаш минути пет или шест.⏱️
Ето черти - цели са две,✅
сълзите напират - ще имаш дете!🥹

Гадене, киселини и хормони,🤢
Шоколади ядеш с цели кашони.🍫
Първа фетална и втора, и трета -
време да раждаш е майчице клета!🫄

Контракции, разкритие и много болка,😵
врещиш изтощена - искаш упойка. 💉
"Напъвай" - крещят всички над тебе🧑‍⚕️
и чува се плачът, мощен, на бебе. 👼

Плацента, шевове - ох няма край...🙄
вземаш детето и попадаш във Рай! 🥰
Изписването е на дневен ред,
там всеки ще ти даде непоискан съвет. 🗣️

Памперси ,хранене и спане,
това бебе ще спре ли да реве? 🥴
40 дни и погача голяма -🍰🧁🍬
всяка жена акъл от опит ти дава. 🧏

Още рев, ако и колики мощни,😨
ти вече не спиш по цели нощи.💤
Помощ накрая търсиш в група за мами,🫶
там всички знаещи са се събрали.🧑‍💻

Минава месец, втори и вече сме в шести -6️⃣
сега се вълнуваме от пюретата месни!🥔🥦🥕
На дневен ред вече е друго -
зъбите никнат, виждам се в чудо!🦷

Приспиваш в количка, на ръце и в кошара...
но ефект от всичко естествено няма!!!!!🙄
Разбирам - да си майка е сбъдната мечта. 💗😘

Цветни снимки и проверки,
спермограми, овитрели.
Яйцеклетките ми вече са узрели !

Засякох овулация,
готвя за мъжа сензация.

Обаче моят мъж се умори,
иска вече да поспи.

От секс ни писна вече,
да идва малкото човече.

Писна ми на ленти да пикая,
хайде да става накрая.

Вдигам си краката аз сега,
седя и чакам втората черта.

Спермограмата му е отлична,
яйцеклетката налична.
Само трябва да се срещнат те,
и да станат чертички две.

*Нека мен и теб в едно да съберем*
Когато двама души срещат се,
минава време и започват те
семейството да се увеличи с още един член,
когато кажат си ‘‘Нека мен и теб в едно да съберем !‘‘.

Мечти и надежди силно се разпалват,
някъде там двама спират да се пазят.
Дни, месеци, дори години понякога минават,
време, пари, нерви, всичко готови са да дават !

Първо откъсват част от своята душа и сърце,
докрая поръсват с любов. Да ! Те искат дете !
Трудно е, много търпение се иска,
понякога сълзи тихо ронят се, зъби се стискат.

‘‘Не се напрягайте !‘‘ – отстрани лесно е да казват.
Как, когато чакаш такъв дар, трудностите да не те смазват ?
Някъде там в един момент се случва,
теста показва две черти, а в гърлото засяда бучка.

Този път обаче напират радостни сълзи,
мъжът, когото обичаш, с дете ще дариш !
Трудностите през бременността, всичко си заслужава,
а борбата преди това не се забравя !

Но когато гушнеш малкото човече всичко избледнява,
някакси по-леко става и осъзнаваш, че вече станала си МАМА !

*Сила*
Ако днес се чувстваш унила,
ако в себе си не намираш вече сила.
Ако ти се струва вече невъзможно
или пък невероятно сложно.

Не спирай! Продължи напред,
може още утре да е твоят ред.
Бори се! Ще си заслужава,
животът рядко даром дава.

И ако имаш нужда - поплачи си,
излей каквото ти тежи.
А после на краката стъпи си
и недей повече тъжи.

Идва малкото човече,
може би дори на път е вече.
И то ще иска мама с усмивка широка,
да му показва винаги вярната посока.

И ако днес се чувстваш унила,
намери в себе си сила,
защото идва малкото човече,
сигурно дори на път е вече !

Важни теми:
Тестове за овулация
https://www.bg-mamma.com/?topic=1771145]Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Бременна ли съм ?
Добавки и витамини
Стойности на ЧХГ

Старата тема
Обща отчетна тема на нашите успели момичета

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:27 от rave

# 1
Щастлива съм, че дойде и моят ред, бях загубила надежда.
Поръсвам ви със син прашец и нека ви донесе две наситено червени чертички! 🍀

Моята история:
Преди около 3 години започнах да усещам агонизиращи болки - ниско в ляво. От 9 години живеем в Англия и първо записах час тук, но нищо, всички тестове и прегледи бяха наред, а болката продължаваше да е там. След пореден, не знам кой на брой преглед, ми казаха да свикна и толкова.
Естествено, че не ги послушах и продължих с прегледите в България. Останови се, че ми липсва десен бъбрек, а левият е с оголемен размер, за да работи за два.
Тогава бях на 27 години.
Същата година се останови, че имам проблем и с щитовидната жлеза - Хашимото.
На 28 години започнахме с опитите за бебе, 7 месеца по-късно, благодарение на темичката, записах час за цветна снимка. Знаех, че нещо не е както трябва.

От 17 годишна редовно ходя на гинекологични прегледи, не само при един и същ лекар. Никой не беше забелязал, че липсва десен яйчник, камоли, че матката ми е еднорога.
Дясната ми част изобщо не се е развила, няма бъбрек, няма яйчник и няма половин матка. Дотогава дори не знаех, че матката се образува от две части, че може да е различна форма, че може да е наобратно и т.н...
Отделно направихме няколко спермограми на мъжът ми, в отделни клиники, от които две в България.
Първата показа 4% морфология, втората 9% и в Англия само 1%. От което се останови, че шансът ми да зачена естествено е само от 5-10%.
Изплаках си очите. Записвах часове за всеизвестни специалисти в тази област, с мъжът ми обиколихме доста градове в България, за да решим каква ще е следващата стъпка.
Повечето мнения бяха отчайващи. Нямало как да износя, не се знаело дали ще забременея естествено, някои от лекарите искаха да ми направят операция за разширяване на маточната кухина. Но дори в Гугъл си пише, че такова нещо не съществува. Започнах да осъзнавам, че за някои гинеколози съм просто като касичка.

Намерих група във фейсбук с около 3000/4000 жени като мен, а аномалията се среща при 1-на на всеки 4022 жени.
Оттам една много готина мацка се свърза с мен, изпрати ме при много добър (малко устат и всичко в прав текст) лекар!
Самата тя е със същата аномалия и има две момиченца, близначета!
Докторът ме посъветва да не правим никакви интервенции, сподели ми много неща, не е всеизвестен и няма реклама.
Прегледа ме обстойно и каза, че матката изглежда напълно нормална, да, на 4Д се вижда, че е еднорога, но в никакъв случай не е малка и на пръв поглед дори не може да се разбере, че има някаква аномалия.
Продължихме с опитите, месец след месец, без резултат.
Реших да запиша консултации с психолог, трябваше някак да се успокоя и да започна да се приемам такава, каквато съм!
Видях, че в темичката се споменава Prefert gel, с доста положителни мнения. И си казах, че последно ще опитаме и тях, и с това затварям страницата и измествам фокуса!
Започнах да се отпускам, да гледам на живота под друг ъгъл, да чета книги как да контролирам себе си и начина си на мислене.
Януари месец имахме записан час за консултация и евентуално да се задействат инсеминации, инвитро процедури и т.н.
Обаче една сутрин, докато си чета книга със сутрешното, безкофеиново кафе (заради щитовидната жлеза), едно гласче не спря да ми досажда. Закъсняваше ми с 3 дни, но нищо необичайно за мен.
Направих тест без грам надежда, поредния на брой, но просто исках спокойствие за да мога да си продължа книгата 🤭
Теста започна да се напоява, да става червен и няма и 10 секунди, една ярко червена черта. Обърках се, дадох засечка..започнах да мисля, че е контролната. Е да ама чертите станаха 2 алено червени.
Не знам как намерих сили да се изправя и да стигна до спалнята, мъжът ми спеше. Събудих го треперейки цялата, държах теста в ръце и не спирах да го питам - "какво е това".
До този момент не знаех, че аз наистина бях загубила всякаква надежда, че ще ни се случи и на нас това малко-голямо чудо! 🍀
Но ето ни тук, на финалната права, със забавена поръчка за сини гащи, чакани почти две години! 💙

Надявам се и се моля за всяка една от вас, за всяка жена по света, която в момента преминава или тепърва ѝ предстои да се срещне лице в лице с тези трудности, с отчаянието, с безбройните изследвания и диагнози, накрая да види две алено-червени чертички!!!
И нека знае, че медицината не е точна наука!!!

# 2
Мишел, пожелавам ти леко раждане и от време на време да успяваш да се наспиваш след раждането Blue Heart Много е хубаво, когато природата и Господ вземат нещата в свои ръце, противно на лекарското мнение.  Това отново показва, че нещата се случват...когато си поискат Simple Smile

Слънце, какъв е този нисък Естрадиол, ама той и прогестерон е нисък.....На колко години си?

# 3
Среднощно слънце ,най-вероятно става дума за липса на овулация и начален хормонален дисбаланс, възможна предменопауза или яйчникова недостатъчност.

# 4
Благодаря за темата.

Michelle Simple Smile, лек остатък от бременността. Би ли споделила името на лекаря, при когото си ходила за матката? Може и на лично.

# 5
Salsera, той и по принцип ми е нисък, миналия път беше 33, но сега май е от регулона, до сега за това четох.
Smile, да, диагнозите са поставени отдавна, с НЯР съм, на 29 вече, но първия АМХ 0,18 беше още на 27 от където тръгнахме по "мъките". От тогава не става по-добре. Ще видим утре на прегледа какво ще покажат яйчниците, да ми стискате палци!

Рейв, благодаря за темата! Мишел, много вдъхновяваща история, дано има такъв положителен развой за всички и лек остатък от бременността ти пожелавам!

# 6
  • Be realistic - plan for a miracle.
Oт Регулона е, спокойно Simple Smile При мен и по-нисък е бил след Регулон. Това показва, че хормоналната контрацепция е действала по предназначение – потиснала е овулацията и фоликулогенезата. Ще се възстанови на следващия цикъл. Не мисля, че имаш задържан фоликул, Слънце Yellow Heart

# 7
Прего, благодаря! А този цикъл може ли да се прави нещо или пак се чака да мине 1? Само по хормоните за съжаление не може да се предвиди при мен, след пункцията началото на юни хормоните ми бяха супер като за мен, а имах задържан фоликул и задържано жълто тяло. Сенкова беше много изненадана.

# 8
  • Be realistic - plan for a miracle.
Погледнете ситуацията, оглеждате антрални и преценяте. Ти със стимулация ли си принципно? ФСХ ти е завишен, но е такъв, за какъвто аз мечтая, та според мен  става и за лека стимулация. Може да направите 1-2-3 фоликулометрии и да прецените как да действате. То тялото ще си каже Simple Smile
Дори да изчакаш още един месец, най-важното е да се е махнал задържаният гад Hands V

# 9
Веднъж бях с летрозол и веднъж с Кломифен. Но последния път Кломифена го започнах защото на 9ти ден нищо не беше тръгнало още и да "побутнем", но накрая нямаше извадени яйцеклетки. Ще видим, дано да не чакам още, че няма да направя 4 пункции за 1 година ако след всяка чакам по 3+ месеца.

# 10
rave благодаря за прекрасната тема!
Michelle толкова се радвам, че точно ти орисваш най-лятната тема и най-хубавия месец в годината! Пожелавам ти лек остатък и най-щастливия финал! Heart

# 11
rave, благодаря 💐
Мишел, ЧУДО си имате! Пожелавам всичко да е наред до финала ❤

# 12
Мишел, разтърсваща история! Това толкова АГ да не видят липсващ яйчник е направо плашещо! Радвам се, че чудото ви се е случило!
Лек остатък от бременността пожелавам!

Този месец и ние ползваме преферт гел, да видим ще има ли ефект. Ако не, стискам палци следващия цикъл да имаме зелена светлина за инвитро.

Ползващите преферт гел: измивате ли си флакончето по някакъв начин и с какво? Не ми се стори много хигиенично директно поставени в картонена опаковка.

Среднощно слънце, за съжаление и след регулон може да не се резорбира задържан фоликул. При мен няколко пъти се случва това за последната година. Не мисля, че при теб е това случаят, иначе по мои наблюдения естрогенът щеше да е доста висок.

# 13
Нов месец, нова тема. Пожелавам един хубав и бебеносен август на всички!
Мишел, много вдъхновяващо свидетелство, че чудеса стават. Пожелавам ти лек остатък от бременността!
Слънце, успех на прегледа днес, дано нещата на ехографа изглеждат добре и да пристъпите скоро към следващата стимулация.
Любаник, и аз съм се замисляла, че нещо не е както трябва с хигиената на тези тубички, но аз съвсем повърхностно вкарвам малко гел, защото ми трябва по-скоро за външно овлажняване. Може би идеята да измиеш апликатора преди употреба не е никак лоша.

# 14
Добре сме дошли всички в новата тема ☺️
Мишел, изпълваща с надежда история 🤍 Лек остатък от бременността!
Аз отново гледам с надежда към новия месец. Този път няма да проследявам с ехограф овулацията (болницата почива 😄), но от четири месеца стабилно ми е на 12 ден, с цикъл 26 дни, така че я очаквам понеделник-втотник другата седмица.
И аз последните два месеца ползвах гелчето. Не е никак лоша идея да се измива преди употреба наистина.
Също така да ви се похваля, взех си спрейчето с желязо. Да видим дали ще има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт